Srećko 5 Napisano Avgust 12, 2018 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim drugarima dali mi neko može reći ili ja nešto tripujem ali čini mi se da mi menjač previše šušti u prvoj i drugoj brzini može li mala pomoć oko toga HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 12, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Ako šušti samo u prvoj i drugoj, a u ostalim brzinama je ok, onda ti je najverovatnije nešto do samog menjača. Svakako prvo proveri u kakvom stanju su ti lanac i lančanici. Meni se na Hondi čulo šuštanju (zviždanje) sa leve strane u predelu prednjeg lančanika. Ispostavilo se da mi je prednji lančanik bio malo potrošen i to je bio uzrok zvukova. Kada sam promenio prednji lančanik, zvuk šuštanja je nestao. Moguće da i ti imaš sličan/isti problem. TDM 4 tx ima vrlo dobar i izdržljiv menjač (za razliku od 3vd modela, gde obično strada 3. brzina). Takođe, problem može biti i do ulja. Kada si menjao ulje i koje si sipao? Meni Motul 5100 nije nikako radio u TDM-u. Menjač je bio sirov, tvrd i mašina je imala nekako čudan ˝metalan˝ zvuk (kao nedajbože neki KTM )... Od tada sipam samo Elf 10w50 polusintetiku i sve je ok... P.S. prebaci se u ˝našu˝ TDM temu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srećko 5 Napisano Avgust 12, 2018 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam sipao ta ELF isto prešao sam nekih 1000km od tada ali taj zvuk je bio i sa Bardahl uljem prethodnim lanac mi jeste labav to sam primetio, prvo ću njega da dotegnem ove nedelje a lančanik zadnji mi izgleda skroz ok.Mene nešto kopka da nije do korpe i lamele ako je neko imao slično nešto jer taj zvuk me nervira kao da motor šušti metalni zvuk taj i to samo dok je u brzini prva druga treća posle ne čujem to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 12, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Meni sve miriše na taj lanac, vrlo verovatno i prednji lančanik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Avgust 12, 2018 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje da li si ti cuo taj zvuk sa ili bez kacige? Bez kacige se cuju takvi zvuci da se uplasis i pomislis kako ti je sve neispravno. Kao sto su osecaji prilikom pomeranje poluge menjaca bez adekvatne obuce apsolutno bezvezan u odnosu sa adekvatnom obucom. U svakom slucaju proveri lanac i lancanike. Ili jos bolje zameni (125e, sa ugradnjom 145e). Sigurno ti lupa prilikom dodavanja / oduzimanja gasa. Zameni lamele i medju ploce (oko 80e). I prebacivanje u nizu obavezno sa medju gasom. A nije lose ni lanac bregaste da se zameni. Uz stelovanje ventila, ciscenje / podesavanje karburatora, to bi bio veliki servis na 60.000 km koji su verovatno svi pre trebe izbegavali. Nista strasno samo mora da se odradi. I cepaj Ktalinski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srećko 5 Napisano Avgust 12, 2018 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Hvala brate još jedno pitanje gde bih to mogao u BG da odradim čuo sam za ovog u Kijevu na kružnom putu a ako znate za još nekog dobrog preporučite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Avgust 12, 2018 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ima dosta majstora ali ima i da su na moruSent from my SM-A530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Avgust 12, 2018 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan E tu bi vec morali da reklamiramo nekog, pa bolje pogledaj u oglasims servisa.Sent from my SM-A530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...