Vlada965 104 Napisano Jun 21, 2018 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SUZUKI GSF 1200 N K1 Bandit; Honda ST 1300 Pan European, Kawasaki ZZR 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima vama koji ste kao i ja u nekom životnom dobu bili zaraženi neizlečivim virusom motociklizma. Pokušali su da me oduče razno raznim četvorotočkašima ali nije išlo, čak mi je i gospođa pretila razvodom ako kupim motor !!! Elem, prvi motor sam dobio sada već davne 1981. godine i to TOMOS 15 SLC, posle nekoliko godina bio je to MZ 250 ETZ kojeg sam malo duže vozio, tj. dok nije devedesetih kriza zakucala na vrata, pa je MZ morao da promeni vlasnika. I kada je sve to prošlo, uvek je nešto bilo "preče", "bitnije" od motora kojeg sam želeo svih tih godina, i eto jednog dana odlučio sam sebi ponovo da kupim motor, bilo je to tada ili nikada. Malo me je gospođa mrko gledala sa komentarom da je to samo prolazna kriza srednjeg doba ili već nešto slično i da će me to proći, ali to mogu da razumeju samo oni koji su vozili motor i to kao vrlo mladi, što je valjda ta dobitna kombinacija da se virus motociklizma stalno nastani u nečijoj duši. Pre dve godine sam kupio SUZUKI GSF 1200 N K1 posle čitave večnosti koja je prošla u želji da ponovo imam motor. Sve bi to bilo super, samo što je 50. rođendan iza mene... Puno je vremena izgubljeno, ali šta da radim kada se nije moglo ranije… , a evo i nekoliko slika mog Bandita 6 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1275 Napisano Jun 21, 2018 Drug član, 836 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolega, danas smo se videli na uscu, banditi na okupu i nemoj da te godine sputavaju kakva kriza srednjih godina ja imam 59 i ne nameravam da prestanem da vozim. Mogu da promenim motor al bez njega jok. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3641 Napisano Jun 21, 2018 Malinar u pokusaju, 1719 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu misliti kako ti je bilo, ja sam od 16-23 godine zivota bio bez motora, to jeste "samo" 7 godina, ali sam tada osecao kao da nesto krupno u zivotu propustam. Porodica uvek odgovara i uvek je protiv, ali svako od njih ima svoje hirove i ne dozvoljavam da se u, moj jedini hir, dira! Lep motor, samo mi se taj serijski cunak na njemu ne svidja, ostalo za 10 i s ovim mozes u penziju, izdrzace milion km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1275 Napisano Jun 21, 2018 Drug član, 836 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan reko sam mu ja za cunak odma, da stavi neki Race Ada ima da "prodise" bandit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada965 104 Napisano Jun 21, 2018 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SUZUKI GSF 1200 N K1 Bandit; Honda ST 1300 Pan European, Kawasaki ZZR 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Videću za čunak, ove sezone sam se "častio" sa Michelin Pilot Road 3, štelovanjem ventila i vakuma karburatora ( Joca Profimoto), takođe i redovan servis, a čeka me registracija sledećeg meseca…. tako da sam budžet za ovu sezonu skoro ispunio…. Inače motor je imao dosta aftermarket delova koje sam zamenio originalnim ili kopijama originala, (žmigavci, štop, fuzasteri, tegići) itd. Nekako više volim motor u fabričkom stanju, što je danas teško naći kod naked motora tog godišta, jer obiluju raznim estetskim prepravkama od kojih neke i nisu baš pun pogodak. Suzuki Bandit u naked varijanti nije bio moj slučajni izbor jer sam ciljano tražio naked motor preko 1.000 ccm od čega sam tražio Yamahu XJR 1300, Kawasaki ZRX 1200, Suzuki GSX 1400F, I naravno motor koji sada imam, jer od onoga što je tada bilo na raspolaganju, Suzuki koji sam kupio je bio u najboljem stanju, pa sam se zato odlučio za njega. Ostala mi je ljubav prema naked motorima jer u vreme kada sam ja počinjao da vozim, našim ulicama suvereno su vladali Honda CB 900 Boldor / 750 , Kawasaki Z 1000, 750 Suzuki GS 1100 itd i naravo CBX 1000 Honda koju i danas posmatram sa divljenjem sa svojih rednih šest cilindara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6759 Napisano Jun 21, 2018 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao. Povratak u velikom stilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Jun 21, 2018 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Ima nas dosta u tom zivotnom dobu, a zarazenih od malena... i sa prekidima (posedovanja) leka za dusu... Pozdrav u nadi da cemo se nekad sresti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duckey Kawasaki 35 Napisano Jun 21, 2018 U prolazu, 96 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ER 5 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav za vlasnika nakeda prelepi su naked motori dva niklovana sata, što više nikovanih delova i fabričko stanje nek te dugo služi a čuo sam i ja da starost nije granica! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Jun 21, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Lep motor. U zdravlju i veselju dugo da se družite. Ujedno i dobro došao na ovaj forum. PozVerzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackbeast 82 Napisano Jun 22, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Republika Srpska Motocikl: Honda CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i sve najbolje! Nego, koliko kod vas u Srbiji dodje registracija za motore od 1200cc? Kod nas u RS je sve skupo nenormalno, daleko skuplje nego za auto. Doduse, ne znam koliko dodje za preko 1000cc, jer je skoro svaki motor vece kubikaze registrovan ili u Federaciji ili u Brcko distriktu... Za moju Hondu 600cc je kod nas u RS oko 600KM (~300 eura) dok je u Brckom oko 230KM (~120 eura). Veeelika razlika... Kolega je prije mjesec dana registrovao svog Kawasakija od 550cc i to na pola godine i platio je 330KM (~170 eura). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada965 104 Napisano Jun 22, 2018 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SUZUKI GSF 1200 N K1 Bandit; Honda ST 1300 Pan European, Kawasaki ZZR 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, prošle godine me je registracija sa tehničkim izašla nege oko 30.000 din, što je sada približno 250 € Ne znam koliko će to biti ove godine i koje su sve takse i dažbine poskupele u međuvremenu…. Nadam se da neće biti velika razlika…. valjda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1275 Napisano Jun 22, 2018 Drug član, 836 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan U martu bandit 1200 1998 mo sa tehnickim i nalepnicom 21400 din sto mu dodje 180 evra. Beograd opstina palilula. Motor napunio 20 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3641 Napisano Jun 22, 2018 Malinar u pokusaju, 1719 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Od 600 kubika motor, 2001. 17 600 dinara, oko 150 evra. Registrovan pre 2 nedelje. Zavisi od godista i od kubikaze, ali vas u RS deru, mada vam je gorivo jeftinije, pa vam opet isti djavo. Ova propala drzava negde mora da drpa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Jun 22, 2018 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Sveža informacija (od juče). Svratio sam na tehnički, mislim da oni valjaju DDOR osiguranje ali nisam siguran (tehn.pregled Sunce na Ledinama - N.Bgd) i računica im je ovakva: Registracija na godinu dana: 28.400,00 rsd (250 evra) - uračunat tehnički pregled i usluga agencije Registracija na 3 meseca: 18.600,00 rsd (165evra) - uračunat tehnički pregled i usluga agencije U pitanju je 1200 ccmm 2002.g. Pošto sam skoro kupio ovaj motor, polisa mi kreće od 4. premijskog razreda tako da ne gubim premiju ako registrujem na manje od godinu dana... a na sledeće proleće ću da vidim ima li računice za registraciju kraće od godinu dana... Za ovu godinu mi pije vodu ovih, skoro 100 evra uštede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1275 Napisano Jun 22, 2018 Drug član, 836 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan koliko znam svi koji su registrovali na 3 ili 6 meseci su dobili obavestenje od mupa da doplete do godinu dana i doplate razliku + nova nalepnica. Nisu oni to jos lepo skontali kako da naplacuju tako da ne bih ja jos na mesecnom nivou. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Jun 22, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan dobrodošao @Vlada965 Rega mi ističe uskoro, nazvao takođe sunce na ledinama i đevojka kaže na godinu 17 i nešto a na 6m pita koleginicu, trt-mrt..morate doći da obračunamo, otprilike 4-5.000,00rsd manje (do 600 qba), a pre toga pozvao "don" u mije kovačevića međutim kaže ne može periodična, pozvaće me kasnije jer imaju poplavu pa su isklj. struju i ne javi se posle Lowenbrau.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran1982 642 Napisano Januar 9, 2020 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600. Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao druže,svaka čast na odabiru motora.Prelep je.Po meni je mnogo lepše kad su cilindri sive boje.Ja sam od skora vlasnik prelepe sevenfifty cb750.I meni su cilindri crni novije godiste crna boja.Nisam planirao 750 ccm hteo sam 600 ali se nisam pokajao.Prosto sam zaljubljen u njega.90 te sam imao 8 godina od tad gledam ovakve mašine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1784 Napisano Januar 20, 2020 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav gene. Slicna prica. Tada i nije bilo mnogo motociklista pa smo se mozda i videli po gradu iz vremena MZ-a. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...