Jump to content

Moto Zajednica

Vas prvi pad..

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 316 postova

kad........... davne 1998. godine.......... (jbg vec ima 10 godina....sto sam omatorio........)

gde......... Sremska Mitrovica...... pored kanala koji prolazi kroz naselje Jalija..............

sa koliko godina.......... 14......

sa kim, mislim na motor........ Tomos - automatik............

je l' bolelo...... pa onako, malo sam se ugruvao ali nista strasno.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Hmmm...Mislim da je bilo 92-ge.MZ150 TS,lepo sam usao u krivinu,ali je motor hteo da nastavi pravo,pa sam zavrsio na trotoaru preko jedne baste.Onda nije bas ni bolelo,nego je pocelo sledeceg jutra.Trebalo je 3 nedelje dok sam ponovo mogao da normalno stanem na levu nogu.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Na svu sreću još se nije desio, a nadam se da će tako i ostati.

Nnije mi žao mene što ću da se oderem, već motora što može da se izgrebe ;D

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

'94 tomos automatic. Bio sam toliko "veliki" da nisam mogao da domasim zemlju sa obe noge. MEDJUTIM, problem je bio veci sto ni polugu zadnje kocnice nisam mogao da dohvatim (obe kocnice su na kormanu). I onda sam se malo preracunao, a zid nije hteo da mi ustupi prvenstvo.

Ja prodjoh bez vecih ostecenja, sto se za prednju felnu od tomosa nije moglo reci...

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

prvi pad sam doziveo sa 18 godina sa MZ251 na moto zurci u staparu ,idemo ja i drug da se malo provozamo bila je malo veca trava i nisam bio video rupu od trave kao sam upao u rupu slucajno mi je ruka skliznula i dao sam malo veci gas ,motor je skocio i ja i drug smo pali ,hvala bogu nije mi bilo nista a na motoru mi je pukao kofer i slomio sam one drzace sto drze satove

• Zainteresovan, 651 postova

Prvi put sam pao sa 14 godina, tad sam vozio Tomosa 14-icu.Skrecem desno u ulicu i na zebri, koja je bila mokra jer je par sati pre toga padala kisa, malo jace zakocim prednjom i samo mi prokliza prednji kraj,a motor padne na stranu.Sreca pa sam isao 15-20 na sat pa ni motoru, ni meni nije bilo nista.Ustajem, kazem u sebi "aha,znaci tako izgleda kad padnes", sedam na motor i nastavljam da se vozim kao da se nista nije desilo  ;D

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Honda CB 750 K, CB 750 C, CB 750 F, VF 750 S, VF 750 C

Dok mi je cale bio na putu mislim 95'-96', krao sam mu Hondu CB750K 79' i jednom prilikom dok sam je isterivao iz garaze u rikvec zadnji tocak mi je izasao, a prednji ostao na usponu tj. u garazi. Motor je krenuo da pada u desnu stranu, a ja nisam uspeo da ga zadrzim jer u toj poziciji nisam mogao da dohvatim tlo nogama. Postavio sam nogu da mi se motor ne oguli i tako sam je zaglavio da nisam mogao je izvucem, vikao sam u dvoristu pa mi je komsija koji me je cuo, pomogao da izvucem nogu i da podignemo motor.

Nisam nikad imao ozbiljan pad pu.pu.pu. daleko bilo, ali sam imao jedno dva-tri pada koja su bila u mestu npr. Izadem iz kafica posle tri-cetiri piva i sednem na motor, upalim ga, krenem u rikverc da ga isteram i desna noga mi upadne u otvoren saht, itd.

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: ZX6R, CB1000F

1982 godine (imao sam 13god)

motor - Tomos automatic :)

na putu šoder i ..... Malo sam se odrao šaku, hvala Bogu ništa strašno.

• Svrati ponekad, 307 postova

15 godina,tomos automatik "frizirani" isao isprobat kako je cale sastaviomotor, bez tablica naravno i povija me policija(ja umislio,bili iza mene) i ja pun gas,krivina pod 90' i nogar mi podigne zadni tocak i zavrsim u suprotnoj bankini....

posljedice:oguljeno koljeno,lakat,dlan,i lijepa uspomena

i peklo je ko sam đavo,a motoru....nista!  ;D

1. i nadam se zadnji pad ;D

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

......eee, bilo je to 95-te, oko 14  godina sam imao.

motor APN-4 sa Elektronikovom masinom...ai, kako je to islo ;D.

ali nije hto da pliva ;) (sto sam proverio!) da ne udarim u traktor, levo-desno, na mostu, nemam kud, i ja u kanal Dunav-Tisa-Dunav...PLJAS! ja u vodu, moped u mulj....zamislite face mestana koji su mi pomagali da iscupam motor...  ;D  ;D

• Svrati ponekad, 210 postova

1994.

MZ 125

Restyling  :D

L tablice

Brat pozadi, ja vozio

Na Bezanijskoj kosi, ona leva krivina od 90stepeni, pre groblja

Kocim pred skretanje, kasno vidim pola kubika peska, fiiiino rasporedjenog

Prednji tocak, odeee...

Samo staklo retrovizora puklo

NAJGORE: bus 75 (naravno-prepun) naisao bas dok smo dizali motor!!!

Od tada nista, Bogu hvala!

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Januar 2008, tek kupio motor, preuzeo ga u batajnici, 0 stepeni, mrak, prvi put u zivotu seo na motor

sa menjacem. ;D Stignem do pravnog lagano i onda klinac u nekom karavanu skrene da se parkira iz srednje trake

preko mene. na svu srecu, bila je guzva pa sam isao mozda 20kmh ali ipak sam opalio kacigom u patos za sve pare.

Malo udario desni dlan(rukavice su cudo) i desnu nogu.  Upravaljac malo iskrivljen i malo izgrebana rucica prednje,

zadnja pobegla par cm.

E, sad vrh, 20 minuta kasnije, na bogosloviji kod parkinga ofka, opet 20kmh, vlazno, hladno, ja neiskusan

sa prednjom i opet tras NA ISTU STRANU ;D ;D. E, to je vec bolelo. Motoru opet nista, ja sam kukao u sebi tri dana :).

Da kucnem u drvo, od tada hiladarka km lagano.

• Svrati ponekad, 278 postova

Januar 2008, tek kupio motor, preuzeo ga u batajnici, 0 stepeni, mrak, prvi put u zivotu seo na motor

sa menjacem. ;D Stignem do pravnog lagano i onda klinac u nekom karavanu skrene da se parkira iz srednje trake

preko mene. na svu srecu, bila je guzva pa sam isao mozda 20kmh ali ipak sam opalio kacigom u patos za sve pare.

Malo udario desni dlan(rukavice su cudo) i desnu nogu.  Upravaljac malo iskrivljen i malo izgrebana rucica prednje,

zadnja pobegla par cm.

E, sad vrh, 20 minuta kasnije, na bogosloviji kod parkinga ofka, opet 20kmh, vlazno, hladno, ja neiskusan

sa prednjom i opet tras NA ISTU STRANU ;D ;D. E, to je vec bolelo. Motoru opet nista, ja sam kukao u sebi tri dana :).

Da kucnem u drvo, od tada hiladarka km lagano.

hahahaha, lud si skoooooz.. haha..

• U prolazu, 74 postova

prekjuce,zvezdarska suma,na travi,pri 5 na sat..nista meni, a ni beverliju..ja hteo pravo, a trava rekla ma u stranu i to je to.

Mada pao je preko mene, tezak je bre za jedan skuter :)..

Pozdrav

• U prolazu, 99 postova

a jel se racunaju i batine ja oko 18 god .mnogo kurcevit gledaju ribe a ja u njih motor 14-tica

dignem na tocak kad se stvorio jugo nemam pojima ja prednji tocak na juga i padnem preko haube ,izlazi ko za inat covek od dva metra (mozda i manji )ali je meni mnogo veliki .decko jesili dobro cova me pita lepo dva tri puta ,pomogne mi da spustim motor pa me pogleda dali sam dobro .ja se obradova dobar covek,kad ono zavali mi samarcinu jednu drugu jeb.........motor i to stoboli nisam ga cekao za treci pobeze ja posla drugara za motor

nije me boleo pad ali samari ...........to je ujedno i zadnji put da sam namerno digao na tocak kad se setim nedamise .prvi pad

posle toga jos dva tri puta ali nista strasno  pri malim brzinama neka tako i ostane.

• Drug član, 1854 postova

bilo je davno, bio sam verovatno drugi ili treci razred, ne secam se kako sam pao (ne zato sto sam se razbio) znam samo da sam zabio kamencic u koleno i da mi je curila krv. posle toga par puta prednja, jedno klizanje i to je bilo to...

• Svrati ponekad, 308 postova

Kuku, platio danak neiskustvu na MZ-u, legao na prednju naravno šaban bez ikakve opreme, sam me Bog spasao, izgulio sam se i natukao koleno koje me i dan danas boli na promenu vremena. Posle toga, zahvalio Bogu što me je jeftino naučio da nosim opremu, doneo neke nove stavove i živ zdrav, nadam se još sto godina....

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Davno to beše al'  sam naučio lekciju..Jun '78-me, "legendarna" Ibarska magistrala (Bele Vode niže VTI-a), šleper sa prikolicom i Jawa Babeta a ja u šorcu...gdi ćeš više? LM, pošto sam jurio svih 45km/h, šleper krene da me obilazi na jedvite jade (sa 48 km/h) na 10-ak santima od mene a ja kao iskusno stego ručke i držim pravac skroz desne linije, kad se šleper kao nonšalatno vraća u kolovoznu traku.. a ja vidim kako mi se točkovi viši od mene približavaju sve bliže. Pođem još malo desno, pa još malo a točkovi sve bliži, i na kraju me majstor ladno istera sa puta i ateriram u poljanu "kano sivi 'tić" golim licem i butinama po tvrdoj zemlji i šljunku. Sva sreća da tada nije bilo metalnih odbojnika kao danas. Razbio sam se ko ciganjski kontrabas i odrao od obraza do skočnog zgloba - celo leto mi se cedile ljute rane, a češkoj makiini samo prednji blatobran i rezervoar malo izgrebani... Dan danas kad vidim kamiončine nije mi svejedno-samo nižaaaaa i gas

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

2004. auto daje levi migavac, skrece desno a ja vec krenuo u preticanje sa desne strane i na kocnicu, zakuca prednji tocak i poljubih asfalt. Sledeci motor samo sa ABS, za.ebi kocenje i zakucavanje.

• Svrati ponekad, 416 postova

2003. ja na skuteru, vidim uzana ulica, parkiran Yugo, možeš da prođeš... Vozim, gledam, ne vidim nikog u kolima, ja gas, a vrata se otvoriše ispred mene. Motor ostao a ja odradio krokodila po asfaltu... Liku je ispao telefon ispred suvozačevog sedišta, pa se sagnuo da ga uzme, a nije gledao kad je otvorio vrata... Malko sam se izgulio, ništa strašno, ali nauk o gledanju u parkirana vozila ostaje zauvek

• U prolazu, 40 postova

pre jedno 20 godinica ja i komšijin puch automatik, kišica i jedno jedino drvo u centru sela. Prvi put sam seo na motor i dao ga po gasu , padaše neka kišica i ja pravo na drvo. Epilog : drvo malko oguljeno kao i puch jedino sam ja naj... Naprsla kost u ramenu, potres mozga i poderotine. Od tada još jedno 5-6 puta ali ništa tolko ozbiljno. :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja