djolji 1274 Napisano Maj 17, 2018 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Posle nekoliko slučajeva oštećenja (informacije na internetu) kartera i drugih delova na motoru koji se nalaze sa donje strane, reših da nabavim skid plate. Pošto se u početku tj.2015 i 2016 nije mogao nabaviti adekvatan, reših da uključim mozak i stavim stvar u svoje ruke. Prevashodno sam hteo da bude lep, a zatim koristan u smislu da zaštiti što više : karter, filer ulja, lambda sondu, ekspanzionu posudu, bočne deklove i dr. Počelo se sa izradom modela od lesonita i poc.lima, i to mučno jer se sve radilo pogrbljeno, čučeći i ležeći. To me je kasnije nateralo da napravim i dizalicu-radni sto, ali o tome kasnije. Prema nekim modelima od poznatih proizvođača, ideja mi je bila kombinacija aluminjumskog i čeličnog lima Ppovezivanje je isključivo flahovima za odgovarajuća mesta koja su predviđena za montažu crash bar i transportne uške agregata. Nakon dobijenog modela, predviđenih lepih otvora za protok vazduha koji asociraju na dizajn maske Tracera, napravljen je crtež u Acad-u i poslato na uslužno waterjet sečenje. U međuvremenu sam napravio specifičan Apipong (limarska ručna mašina za savijanje limova), kako bi mogao da dobijem odgovarajuće savijanje površina. Napravljen je još jedan ručni alat za savijanje flahova. I krenulo se u realizaciju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1274 Napisano Maj 17, 2018 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Onda se to mnogima svidelo, bilo je i primedbi, pa reko ajd da napravim jedan manje kitnjasti. Posao se ponavlja, ovaj put to je model samo od čeličnog lima ofarban bojom za visoke temperature 600 C... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1274 Napisano Maj 17, 2018 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Posle toga se prohtevi povećavaju i traži se novi materijal od INOX-a. Ajd i to da probamo, manje modifikacije su tu i to izgleda ovako... U međuvremenu sam "seo" smislio i napravio dizalicu -radni sto... 4 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...