Jump to content

Moto Zajednica

Treba mi pomoc oko kupovine opreme...

Recommended Posts

• U prolazu, 54 postova

Posto ovde ima ljudi koji znaju sta i kako treba..........Idem veceras na put da kupim opremu, pa mi sada napisite ono glavno sto moram da kupim(kaciga, jakna ili odelo, cizme i sta ti ja znam sta jos)i jel to treba da mi bude uz telo, da ima malo lufta ili sta vec..........aj ako i ne mrzi nekog neka me okrene na mob, ima na onoj temi Imenik!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

nisam neko sa dugim iskustvom ali gledaj da kupis kompletnu opremu

kaciga, jakna i rukavice su minimum minimuma

na kacigi nemoj stedeti posto je glava jedna

moras ipak malo vise detalja da napises, recimo gde ces se najvise voziti [grad, put?], koliko paraimas na raspolaganju itd...

• U prolazu, 54 postova

nisam neko sa dugim iskustvom ali gledaj da kupis kompletnu opremu

kaciga, jakna i rukavice su minimum minimuma

na kacigi nemoj stedeti posto je glava jedna

moras ipak malo vise detalja da napises, recimo gde ces se najvise voziti [grad, put?], koliko paraimas na raspolaganju itd...

Pa pazi, planiram do 1500 evra da dam...Posto idem do Italije cenim da tamo ima mali milion modela......E sada da li da kupujem one potkape, rukavice, ono za bubrege ili sta ti ja znam.....

Pa posto sam u Bg-u vozikacu ovde, ali planiram i neka duza putovanja.......Ne samo po gradu........

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Možeš eventualno da napišeš i gde ideš, pa da ti kaže neko ako zna gde su te prodavnice i gde je najjeftinije

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

za do 1500e mozes sve zivo da kupis sto ti treba od neke marke sa umerenim cenama, ili da uzmes nesto jako skupo i ostalo osrednje

jesi li gledao vec koju bi kacigu uzimao, posto je to po meni najvazniji deo

da li si neku kacigu probao do sada?

iskustvo sa kacigom koju imam, AGV GT Open je sa ergonomske strane ocajno, takvu buku nikom zivom ne bih preporucio

udobna i prakticna i lepa jeste ali buka je uzasna

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Evo spiska moje opreme:

- Podkapa Rukka - ona sa windstopper kragnom (oko 30eur)

- Kaciga flip-up Caberg Rhyno (oko 160eur) nije bas najbolji izbor, malo je bucna pri vecim brzinama

- Jakna Cycle Spirit vodonepropusna sa uloskom koji se vadi, protektorima (oko 110eur) - nazalost nije okarakterisana kao letnja pa nema ventilacione otvore pa je malo nezgodna po toplijem vremenu kada se stane na semaforu i sl.

- Pantalone Cycle Spiritvodonepropusno sa uloskom koji se vadi, ventilacijama, protektorima (oko 80eur)

- Cizme ProBiker vodonepropusne, duboke, ne previse krute (oko 70eur)

- Rukavice Pro Biker(zimske, vodonepropusne) (oko 25 eur) - OBAVEZNO UZETI I LETNJE OSTO JE U OVIMA UZASNO VRUCE PONEKAD

- ako planiras putovanje po hladnijem i vetrovitijim prostorima - windstopper donji ves (to me jos ceka i kosta oko 2x40eur minimum (dvodelni))

- pojas za bubrege, malo siri da lepo pokriva Dainese (oko 25 eur)

- Letnja jakna (oko 50eur)

Ima tu jos dosta toga ali ovo je ono osnovno sto najvise koristim

znaci do sada oko 500-600 eura, i ove sezone treba ovo da dopunim sa jos nesto opreme za neke specificne uslove, za neka specificna putovanja, nesto da zamenim, nesto da dodam, i to bi trebalo da bude jos oko 300-400 eura.

Ukoliko nbeces uzimati vodonepropusno odelo, onda obavezno dvodelno kisno odelo koje kosta oko 30eur

ovo je neko moje vidjenje minimalne opreme za nekoga ko misli da i putuje negde na duze i u tom slucaju mu ne gine ni malo hladnijeg vremena ponekad, kisa skoro obavezna na duzem putu,...

• U prolazu, 54 postova

Pa za pocetak bih uzeo letnje, posto necu uskoro ici nigde dalje dok se ne ispraxiram.....Probao sam u Nolanu kacigu neku(38 000), ali nisu imali broja........To je sve sto sam probao od opreme.......Jel bolje za leto da uzmem odelo ili jaknu posebno, posebno pantalone?

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Vidi 'vako, kupi ti ono sto je osnovno, rekose ti, kaciga, jakna, rukavice, a posle ces vec videti sta ti treba. Mozda ce ti takva voznja i relacije biti da ti druge stvari nece ni trebati, a kad se vratis sa prvog duzeg puta, sam ces sebi napraviti spisak sta ti sve treba budi siguran....

• U prolazu, 54 postova

Vidi 'vako, kupi ti ono sto je osnovno, rekose ti, kaciga, jakna, rukavice, a posle ces vec videti sta ti treba. Mozda ce ti takva voznja i relacije biti da ti druge stvari nece ni trebati, a kad se vratis sa prvog duzeg puta, sam ces sebi napraviti spisak sta ti sve treba budi siguran....

Aj za pocetak recimo jel bolje da uzmem odelo ili iz dva dela?Kozno ili ne?To mi je primarno

• Drug član, 935 postova

Ako si mislio na jednodelni kozni kombinezon, to ti ich ne treba. To je za stazu na koju neces izlaziti. Ne treba ti ni kozni dvodelni kad smo vec kod toga. Kupi neku civilnu varijantu. Za jaknu i kacigu nema sta ko da ti prica, kupi ono sto ti se svidja, rukavice takodje. Razmotri kupovinu neke odgovarajuce obuce, opet u zavisnosti gde i koliko ces voziti. Lepo bi bilo da ispazaris i neke pantalone. Imas Alpinestars i Icon moto farmerke. Ove Icon izgledaju opasno. To ti je varijanta da mozes da sidjes sa motora i da mozes da sednes na pice negde a da ne zevaju svi u tebe ko u marsovca. Koza, kao i drugi materijali ima svojih dobrih i losih strana, tako da opet...... zavisi od tebe. Ja bih pre uzeo nesto ne-kozno, pa onda kad pocnes malo da putujes, nabacis neku kozu i to je to.

• U prolazu, 54 postova

Ako si mislio na jednodelni kozni kombinezon, to ti ich ne treba. To je za stazu na koju neces izlaziti. Ne treba ti ni kozni dvodelni kad smo vec kod toga. Kupi neku civilnu varijantu. Za jaknu i kacigu nema sta ko da ti prica, kupi ono sto ti se svidja, rukavice takodje. Razmotri kupovinu neke odgovarajuce obuce, opet u zavisnosti gde i koliko ces voziti. Lepo bi bilo da ispazaris i neke pantalone. Imas Alpinestars i Icon moto farmerke. Ove Icon izgledaju opasno. To ti je varijanta da mozes da sidjes sa motora i da mozes da sednes na pice negde a da ne zevaju svi u tebe ko u marsovca. Koza, kao i drugi materijali ima svojih dobrih i losih strana, tako da opet...... zavisi od tebe. Ja bih pre uzeo nesto ne-kozno, pa onda kad pocnes malo da putujes, nabacis neku kozu i to je to.

Hvala na savetu, pa cu onda i da te poslusam......znahci ne koza.........;)

• Drug član, 935 postova

Ma nemoj pogresno da shvatis da koza ne valja, ali kozne stvari su uglavnom skuplje, a posto ces u pocetku voziti uglavnom po gradu, cenim da ti je bolje ovako kao sto ti rekoh....

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ako ti je bitnija iskoristivost jakne (razne vremenske (ne)prilike itd...) onda kupi textil (gore-tex, cordura, za shta se vec odluchish), a ako ti je bitnija zashtita onda kozhu chija iskoristivost je pod znakom pitanja (leti vruce, zimi hladno, losh uticaj kishe, teshko da ce lepo da legde bla bla...)

Ja imam Dainese jaknu made in Novi Pazar za sve, a kad je toplo i uhvate me bubice kozhnu. Imash dobru kozhnu jaknu da kupish u 3T-Racing-u za oko 200e i na to dodaj par desetina eura za karbon/kevlar protektore i imash najvishi stepen zashtite.

Plus isto kod njih kupish neku duzhu Bering jaknu sa postavom koja se skida, raznoraznim steznicima, gomilom dzepova i za 400e si reshio problem i za bubice i za sve vremenske (ne)prilike.

Pojas nemoj nikako da zaboravish!! Ja celu jednu sezonu nisam nosio pojas pa su me ponekad zezali bubrezi kad nosim prsluk a duva ispod ruku...

Poshto vidim da raspolazhesh vecom sumom novca mogu da ti preporuchim da gledash samo trokompozitne kacige.

Kacigu kada probash treba da ti stegne obraze i glavu ali da nigde ne zhulja. Vremenom svaka kaciga malo legne, ali ne treba ni previshe da stezhe. Mnogo zavisi od kalupa tako da ti savetujem da probash vishe proizvodjacha dok ne nadjesh onu pravu. Gledaj da ti kaciga lepo pokriva bradu napred, proveri kako lezhi vizir (da li klima, dihtuje itd...)

Na jakni proveri shtepove, kvalitet postave, materijal, unutrashnjost dzepova (ovo je iznenadjujuce bitno kad krenesh da gubish stvari usled bushenja istih)...

Ima josh hiljadu sitnica na koje treba da obratish pazhnju i koje treba da znash. Poshto nemash konkretno pitanje ja sve pishem u prazno, valjda ti je neshto i pomoglo...  ::)

• U prolazu, 54 postova
link=topic=18208.msg237042#msg237042 date=1209072367]

Ako ti je bitnija iskoristivost jakne (razne vremenske (ne)prilike itd...) onda kupi textil (gore-tex, cordura, za shta se vec odluchish), a ako ti je bitnija zashtita onda kozhu chija iskoristivost je pod znakom pitanja (leti vruce, zimi hladno, losh uticaj kishe, teshko da ce lepo da legde bla bla...)

Ja imam Dainese jaknu made in Novi Pazar za sve, a kad je toplo i uhvate me bubice kozhnu. Imash dobru kozhnu jaknu da kupish u 3T-Racing-u za oko 200e i na to dodaj par desetina eura za karbon/kevlar protektore i imash najvishi stepen zashtite.

Plus isto kod njih kupish neku duzhu Bering jaknu sa postavom koja se skida, raznoraznim steznicima, gomilom dzepova i za 400e si reshio problem i za bubice i za sve vremenske (ne)prilike.

Pojas nemoj nikako da zaboravish!! Ja celu jednu sezonu nisam nosio pojas pa su me ponekad zezali bubrezi kad nosim prsluk a duva ispod ruku...

Poshto vidim da raspolazhesh vecom sumom novca mogu da ti preporuchim da gledash samo trokompozitne kacige.

Kacigu kada probash treba da ti stegne obraze i glavu ali da nigde ne zhulja. Vremenom svaka kaciga malo legne, ali ne treba ni previshe da stezhe. Mnogo zavisi od kalupa tako da ti savetujem da probash vishe proizvodjacha dok ne nadjesh onu pravu. Gledaj da ti kaciga lepo pokriva bradu napred, proveri kako lezhi vizir (da li klima, dihtuje itd...)

Na jakni proveri shtepove, kvalitet postave, materijal, unutrashnjost dzepova (ovo je iznenadjujuce bitno kad krenesh da gubish stvari usled bushenja istih)...

Ima josh hiljadu sitnica na koje treba da obratish pazhnju i koje treba da znash. Poshto nemash konkretno pitanje ja sve pishem u prazno, valjda ti je neshto i pomoglo...  ::)

Jeste matori, hvala tebi i ostalima, upravo se pakujem tako da cu uzeti neku ne koznu opremu za sada.......Cim se ukompletiram stavljam fotose......pozdrav ljudi pa se nadam da se uskoro vozimo :)

• U prolazu, 54 postova

Evo me ljudi pravo s'puta........Prvo da kazem da u onoj Italiji, Rimu pogotovo............VOZE KAO LUDACI!Znachi oni sa skuterima, motorima prolaze ti na milimetar, niko ziv ne daje migavac.......voze brzo........znachi na autoputu ko vozi ispod 120 km/h njega iskljucuju sa istog :)

E sada sto se tiche opreme.......Kupio sam kacigu Icon, neku narandzastu sa zmajem, svidela mi se mnogo tako da sam morao da je pazarim......

Dve jakne, Spyke i IXS, pantalone Scotchlite, rukavice Suomy i Rhino Ryder stitnik za ledja.sve to me je ispalo 700 eura......Cizme me mrzelo da trazim...naci cu ovde neke.....Eto to je sa puta, a motor ce nadam se da stigne ovijeh dana....... :P

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja