Milan98 1 Napisano Mart 28, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam problem sa menjacem i drugom brzinom. Desava se sledece, kada motor presaltam u drugu i kada postepeno dodajem gas motor vuce normalno, a cim malo jaci gas dodam motor kao da prokliza i prestane da vuce, i to se desava samo u drugoj brzini. Zanima me da li je neko imao slican problem i neka preporuka za resenje problema ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano Mart 28, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Druga najčešće strada zbog točkarenja.. A sad dal možeš da zamenih lamelu samo na drugoj ili moraš komplet, to nisam siguran.. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Mart 28, 2018 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BanditVA said: Druga najčešće strada zbog točkarenja.. A sad dal možeš da zamenih lamelu samo na drugoj ili moraš komplet, to nisam siguran.. Biće da je proklizala samo lamela od druge 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 28, 2018 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan A da prebaci sa neke druge brzine lamelu,mozda sa one koju najmanje koristi? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 28, 2018 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, konstruktor je napisao: A da prebaci sa neke druge brzine lamelu,mozda sa one koju najmanje koristi? pre 28 minuta, mradomir je napisao: Biće da je proklizala samo lamela od druge Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 28, 2018 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Milan98 je napisao: Pozdrav, imam problem sa menjacem i drugom brzinom. Desava se sledece, kada motor presaltam u drugu i kada postepeno dodajem gas motor vuce normalno, a cim malo jaci gas dodam motor kao da prokliza i prestane da vuce, i to se desava samo u drugoj brzini. Zanima me da li je neko imao slican problem i neka preporuka za resenje problema ? Da ne bude da niko nije odgovorio na tvoje pitanje,najverovatnije su ti stradali zupcanici druge brzine ili je losa viljuska.U svakom slucaju negine ti rasklapanje masine i potraga za delovima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano Mart 28, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Jesam ga lupio i ostao živ? i treba kad se javljam, a ne razumem se.. To mi je palo na pamet jer sam jednom prilikom jurio na oglasima lamele za hondu i tako je i oglas pisao "lamele" Al dobro, brži jezik (prsti) od pameti.. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 29, 2018 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je oglas, jesu lamele, ima ih vise.... Ali su u sve u jednoj funkciji, nema lamela po brzinama vec sve zajedno prenose.... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Mart 29, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, konstruktor je napisao: Pre 14 sati, Milan98 je napisao: Pozdrav, imam problem sa menjacem i drugom brzinom. Desava se sledece, kada motor presaltam u drugu i kada postepeno dodajem gas motor vuce normalno, a cim malo jaci gas dodam motor kao da prokliza i prestane da vuce, i to se desava samo u drugoj brzini. Zanima me da li je neko imao slican problem i neka preporuka za resenje problema ? Da ne bude da niko nije odgovorio na tvoje pitanje,najverovatnije su ti stradali zupcanici druge brzine ili je losa viljuska.U svakom slucaju negine ti rasklapanje masine i potraga za delovima. Ako ostane bez vuče i mora se ponovo ubaciti u brzinu, ili dolazi do prihvatanja sa trzajem, sasvim sigurno je problem u menjaču, pored navedenog može da bude burence i vrlo verovatno neki od ležajeva na snopu, ni malo bezazaleno i jeftino. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan98 1 Napisano Mart 29, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da dolazi do tih "prihvatanja sa trzajem", a na sta mislite pod tim burencetom ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1248 Napisano Mart 29, 2018 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Milan98 said: Da dolazi do tih "prihvatanja sa trzajem", a na sta mislite pod tim burencetom ? Selektor brzina u menjacu Bilo kako bilo , ako je kvar na menjacu - moras da koljes prase tj. komplet otvaras blok. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Mart 29, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Grnca je napisao: Pre 7 sati, Milan98 je napisao: Da dolazi do tih "prihvatanja sa trzajem", a na sta mislite pod tim burencetom ? Selektor brzina u menjacu Bilo kako bilo , ako je kvar na menjacu - moras da koljes prase tj. komplet otvaras blok. Tako nekako, ne poznajem motor al takvo manifestovanje uglavnom potiče od pohabanih prenosnika te brzine. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan98 1 Napisano April 1, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 29.3.2018. at 21:22, Grnca je napisao: Selektor brzina u menjacu Bilo kako bilo , ako je kvar na menjacu - moras da koljes prase tj. komplet otvaras blok. Otvarao sam masinu, zupcanici su dobri(kao novi) nije bilo nikakvih opiljaka, jedino sam primetio da je jedna viljuska pohabana, zamenio sam nju i nadao se resenju problema. Kada sam sklopio isto se ponasa, planiram opet da je rasturam, ali ne znam na sta da obratim paznju i da li je moguce da lamela zeza ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano April 1, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Prenos spada u kompleksnu mehaniku i čak i iskusniji ne umeju da detektuju i uoče kvar, odnesi to nekom ko dobro poznaje problematiku i specifičnost tog motora. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1248 Napisano April 1, 2018 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Recimo da dobro poznajem mehaniku i njene principe ALI mi nisu poznate tajne koje su precizno utkane od strane inzinjera i proizvodjaca, sta onda ??? Imali smo slucaj sa jednim kvadom, znamo da je prethodni vlasnik bio izuzetno grub sa njim i znamo da je bukvalno šutirao menjač iako je bio potpuno ispravan. Rezultat je potpuno sje...n menjač koji iskače iz svake brzine, na oko sve izgleda perfektno a NERADI !!! Tek kad smo dobili nove delove ništa nam nije bilo jasno, sve izgleda isto a nije isto. Zubi koji uzubljuju menjač su izrađeni sa -1stepenom i tako obezbeđuje konstantno uzubljivanje čak i pod opterećenjima. Usled šutiranja i silovanja taj na izgled naivan 1 stepen se izlizao i nestao, doveden je zub u NULU ili ajd da kažemo u paralelu i od opterećenja jedan zubčanik izgura svog para od sebe jer nema šta da ga zadrži i ISKAČE IZ BRZINE. Svemu ovome je verovatno kumovalo i normalno habanje pa je uzubljivanje bilo manje za koju desetu i eto recepta još boljeg. Primetio sam da mnogi mehaničari izbegavaju popravku menjača upravo iz ovih razloga, mnogo je kompleksniji i složeniji sklop od termo grupe. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano April 2, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Grnca je napisao: na oko sve izgleda perfektno a NERADI !!! Tek kad smo dobili nove delove ništa nam nije bilo jasno, sve izgleda isto a nije isto. Primetio sam da mnogi mehaničari izbegavaju popravku menjača upravo iz ovih razloga, mnogo je kompleksniji i složeniji sklop od termo grupe. Baš tako, zato i savetuju kupovinu drugog polovnog pa kako ispadne. Reparacije su zahtevne, obrade pohabanih delova skupe i komplikovane, novi delovi još skuplji a samo sklapanje i podešavanje enigmatično čak i pri jednostavnoj zameni nekog ležaja, pogotovo na duži rok jer menjač po pravilu traje duže od samog agregata. Jako mali broj ljudi se inače bavio menjačima po mom iskustvu, danas verovatno još manje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan98 1 Napisano April 2, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima polovnu lamelu, pa cu probati da nju stavim i ako bude dobro uzecu novu, ali ako ne bude moracu da trazim drugi menjac... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cicko_ru 237 Napisano April 4, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan Moze to da se resi. Imao sam taj problem. Mozemo da se cujemo tel. sve cu ti objasniti. 063 505414. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan98 1 Napisano April 18, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 29.3.2018. at 8:17, đunta je napisao: Ako ostane bez vuče i mora se ponovo ubaciti u brzinu, ili dolazi do prihvatanja sa trzajem, sasvim sigurno je problem u menjaču, pored navedenog može da bude burence i vrlo verovatno neki od ležajeva na snopu, ni malo bezazaleno i jeftino. On 29.3.2018. at 21:22, Grnca je napisao: Selektor brzina u menjacu Bilo kako bilo , ako je kvar na menjacu - moras da koljes prase tj. komplet otvaras blok. Hvala na savetima, resio sam problem, pojele su se kandze od druge brzine... Usput sam zamenuo i lanac bregaste (cuo se malo kada je motor hladan), tako da je sada spremna za novih 60000km Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 333 Napisano April 30, 2018 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 18.4.2018. at 11:15, Milan98 je napisao: Hvala na savetima, resio sam problem, pojele su se kandze od druge brzine... Usput sam zamenuo i lanac bregaste (cuo se malo kada je motor hladan), tako da je sada spremna za novih 60000km Pozdrav koliko te je kostao lanac bregaste Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano April 30, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako si promenio samo viljusku NISI RESIO PROBLEM. Viljuska se haba kad se pojedu tih manje od 90' koji ustvari drze zubcanike uzubljene o kojim je Dzunta govorio. Zubcanici su kao novi na zubima ali stranicno kod uzubljenja????Kad se taj ugao pojede zeli da izbaci ali viljuska ga drzi(neko vreme dok se ne istrosi) a kad se istrosi i viljuska, motor pocinje da iskace iz brzine i to na naglo okretanje rucice za gas. Trebao si da rasturis snop i obradis upropastene uglove na zubcanike koje su pravile problem. Po meni mozes ocekivati ponovno javljanje problema u zavisnosti od nacina eksploatacije.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano April 30, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Krokodilo je napisao: Ako si promenio samo viljusku NISI RESIO PROBLEM. Viljuska se haba kad se pojedu tih manje od 90' koji ustvari drze zubcanike uzubljene o kojim je Dzunta govorio. Zubcanici su kao novi na zubima ali stranicno kod uzubljenja????Kad se taj ugao pojede zeli da izbaci ali viljuska ga drzi(neko vreme dok se ne istrosi) a kad se istrosi i viljuska, motor pocinje da iskace iz brzine i to na naglo okretanje rucice za gas. Trebao si da rasturis snop i obradis upropastene uglove na zubcanike koje su pravile problem. Po meni mozes ocekivati ponovno javljanje problema u zavisnosti od nacina eksploatacije. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Tako nekako, uzubljenje se jede u paru, viljuška ili uzubi ili ne, ređe da ubaci delimično zbog svog oštećenja pa da zbog toga dolazi do ispadanja, kad je ozubljenje dobro, toleriše nepravilnost viljuške, al vremenom dođe do kvara. Ako se radilo jednostrano, podoštre kandže brusom, to se radi kao kratkotrajno rešenje, to verovatno neće dugo da traje a sledeći put teško da ima popravke. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano April 30, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tako nekako, uzubljenje se jede u paru, viljuška ili uzubi ili ne, ređe da ubaci delimično zbog svog oštećenja pa da zbog toga dolazi do ispadanja, kad je ozubljenje dobro, toleriše nepravilnost viljuške, al vremenom dođe do kvara. Ako se radilo jednostrano, podoštre kandže brusom, to se radi kao kratkotrajno rešenje, to verovatno neće dugo da traje a sledeći put teško da ima popravke. Kod nas ima alatnicara koji to rade profesionalno.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano April 30, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na budženje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Maj 1, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na budženje.BUDZENJE - ne razumem tu rec, iskreno.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...