Mostarac 5082 Napisano Mart 28, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo ! Da li se može uvesti motor iz Kanade i koji su uslovi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano Mart 28, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan U Srbiju nikako.. Bar su meni tako rekli prošle godine (par špedicija iz Šapca).. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8579 Napisano Mart 28, 2018 Solo Rider, 3240 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam sve može da se uveze, ali registracija i potvrda AMSS je problem ako ne ispunjava normu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Mart 28, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Tamo negdje, gdje je razvijeniji svijet ispunjava, a kod nas ne ispunjava, svakako smo nakaradni... Šta ima na motoru toliko različito da ne ispunjava ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Mart 28, 2018 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, BaneVuk58 je napisao: Koliko znam sve može da se uveze, ali registracija i potvrda AMSS je problem ako ne ispunjava normu I provera i potvrda kod agencije za bezbednost saobracaja (ABS), koju ce tesko da prodje jer vozilo nije homologovano za evropsko trziste (po novom zakonu u Srbiji od 2014-te) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Mart 28, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Šteta, kakvi su to mozgovi, pa šta se toliko razlikuje na motorima, pobogu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15528 Napisano Mart 28, 2018 moto merkat °°, 4972 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nisu radjeni za EU trziste a posto smo mi istureno odeljenje ondaK nista Dobro sala,MOZDA ako bi nasao model koji je radjen za evropsko trziste a zavrsio tamo,imao bi sanse. Kw se moraju poklapati sa fabrickim i svetlosna grupa mora imati E homologaciju. Mislim da bi @Protulsr mogao dati precizniji odgovor,dali je moguce ovako nesto "provuci". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7451 Napisano Mart 28, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, Mostarac said: Šteta, kakvi su to mozgovi, pa šta se toliko razlikuje na motorima, pobogu ? Pozicija, visina signalizacije npr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Mart 28, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Ma gluposti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer 388 Napisano Mart 28, 2018 Zainteresovan, 190 postova Lokacija: Ada Motocikl: Z1000SX Prijavi odgovor kao problematičan Najveca glupost koju su izmislili uvodjenjem ABS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Mart 29, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan I to, a za ovo ostalo brate, prilagodi propisima i goni, zašto ne izađu narodu u susret... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer 388 Napisano Mart 29, 2018 Zainteresovan, 190 postova Lokacija: Ada Motocikl: Z1000SX Prijavi odgovor kao problematičan Skoro kod svakog auta mi skinu bar jednu godinu proizvodnje,posle duge i zucne rasprave sa njima opet po njihovom,zadnji slucaj,prva registracija auta u Austriji 26.12.2005,oni stave 2004,ja se zalim,kazu deseti karakter u broju sasije odredjuje godinu proizvodnje a ne datum prve registracije,ja kazem ok deseti karakter je broj 5,znaci 2005,hm tamo ,hm ovamo, u medjuvremenu ja spominjem i majku i oca na kraju kaze lik od svih stakala na autu na jednom su nasli 4-ku na svim ostalim je 5-ca i zbog toga su ga krstili na 2004,mogu kako hoce imaju monopol a ti se zali,nista ne vredi,na kraju sam prestao da se nerviram u vezi toga a liku sam rekao da mi popusi i on i njegova agencija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15528 Napisano Mart 29, 2018 moto merkat °°, 4972 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan To sa godinom proizvodnje,na identifikacionoj nalepnici postoji neki datum izrazen u broju nedelja u godini (na foru dot-a na gumama) pa prema tome odredjuju godinu proizvodnje,i da progutas nekako da ti dan ranije nije obracunata carinska stopa za godinu mladji auto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 29, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan @Mostarac može da se desi da je motor homologovan i za EU tržište iako je u Kanadi ali svakako je najbolje kad nađeš šta želiš da mi pošalješ podatke da ti proverim pre nego što ga kupiš. Pustiće te svaki da uvezeš ali nećeš moći da ga registruješ ako nema EU homologaciju. Trenutno se radi na pokušaju rešavanja tog problema u Srbiji ali kada će se(i da li će) rešiti, to niko ne zna. @gixxer ne znam kod koga radiš COC sertifikate ali informacije koje su ti dali su blago rečeno netačne. Deseti karakter u broju šasije ne mora da znači godinu proizvodnje vozila, može značiti i godinu modela a i mnogo toga drugog, to samo zavisi od označavanja određenog proizvođača vozila i nije nikakvo pravilo. Takođe broj na staklima je čista glupost i niko ko izdaje sertifikate ga i ne gleda (niti vidi vozilo uopšte ). Moj ti je drugarski savet da promeniš firmu od koje uzimaš COC, nema ih mnogo, a dve su Nemačke i verujem da ni sa jednom od njih nećeš imati takvih problema. Cene su ti koliko mi je poznato iste ( valjda 2800 din.) i smešne u odnosu na to koliko košta potvrda direktno od proizvođača. Nadam se da sam bar malo pomogao. Drugari slobodno me kontaktirajte kad nešto mogu da pomognem bolje da sprečimo nego da uvezete motore pa posle da bude kuknjava. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laca 10 Napisano Mart 29, 2018 U prolazu, 39 postova Lokacija: novi sad Motocikl: Harley Davidson Fat Boy Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da uvezem Harlija iz Nemacke,pa sam bio u AMS gde rade homologaciju i odgovor je da nema sanse.Iako je vec homologovan za Nemacku.Lik mi rekao da tri komada cekaju vec par godina.Carinu su ljudi platili i mogu samo da ih gledaju ili da idu u delovima.Drzava uzme lovu za carinu a za dalje ih boli dupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4358 Napisano Mart 29, 2018 motoras, 2497 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je motor homologovan i za EU nema razloga da ne moze da se uveze. Ima tu neke logike,to sto radi ABS,ali ima i dosta gluposti. Npr,po meni je glupost zabraniti registraciju vozila iz USA,ali i pustiti da se registruju vozila sa volanom na desnoj strani.Ipak,najmanje su krivi ti momci koji rade preglede jer nisu oni pisali pravilnike. Njihovo je da pregledaju,islikaju i proslede dalje. Najjednostavnije ti je da sve podatke o vozilu dostavis kolegi dva posta iznad i da ti on konkretno za to vozilo kaze da li moze ili ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 29, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, laca je napisao: Hteo sam da uvezem Harlija iz Nemacke,pa sam bio u AMS gde rade homologaciju i odgovor je da nema sanse.Iako je vec homologovan za Nemacku.Lik mi rekao da tri komada cekaju vec par godina.Carinu su ljudi platili i mogu samo da ih gledaju ili da idu u delovima.Drzava uzme lovu za carinu a za dalje ih boli dupe. Možeš da uvezeš Harleya iz Nemačke (ili bilo koje druge zemlje) ako je homologovan za EU, i ja baš trenutno za sebe jednog pikiram, ali ne možeš ako je samo upodobljen za nemačko tržište (uvezen iz Amerike i prepravljen da zadovolji Nemačke zakone). Nažalost nisu samo tri komada koja čekaju godinama, ima ih mnogo više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laca 10 Napisano Mart 30, 2018 U prolazu, 39 postova Lokacija: novi sad Motocikl: Harley Davidson Fat Boy Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze.Rekli su mi u AMS.Moze da mu bude broj sa 5HD-------sto znaci da nije za Ameriku i ipak ne moze.Moj harly je 1HD------ ali je uvezen po starom zakonu.Ta tri komada su u N.Sadu.Tipovi koji rade u AMS su mi tada kad sam pitao savetovali da nijednog Harlyja ne pokusavam da uvezem jer i oni nista o tome ne znaju.Tako da sam pre dva meseca kupio motor koji je ranije uvezen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4358 Napisano Mart 30, 2018 motoras, 2497 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, laca je napisao: Ne moze.Rekli su mi u AMS.Moze da mu bude broj sa 5HD-------sto znaci da nije za Ameriku i ipak ne moze.Moj harly je 1HD------ ali je uvezen po starom zakonu.Ta tri komada su u N.Sadu.Tipovi koji rade u AMS su mi tada kad sam pitao savetovali da nijednog Harlyja ne pokusavam da uvezem jer i oni nista o tome ne znaju.Tako da sam pre dva meseca kupio motor koji je ranije uvezen. Lepo si napisao- "jer oni nista o tome ne znaju". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 30, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan To što si ti naleteo na neznalice koje nose AMSS majice ne znači da je to tako. Svakako treba izbegavati da se iznose pogrešne informacije jer bolje je ne dati čoveku nikakvu informaciju nego mu dati pogrešnu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Mart 30, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan On 29.3.2018. at 22:05, Protulsr je napisao: @Mostarac može da se desi da je motor homologovan i za EU tržište iako je u Kanadi ali svakako je najbolje kad nađeš šta želiš da mi pošalješ podatke da ti proverim pre nego što ga kupiš. Pustiće te svaki da uvezeš ali nećeš moći da ga registruješ ako nema EU homologaciju. Trenutno se radi na pokušaju rešavanja tog problema u Srbiji ali kada će se(i da li će) rešiti, to niko ne zna. Važi, hvala ti... Mislio sam na Kawu KLR 650... Ali tebi sigurno treba neka druga informacija, poput broja šasije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Mart 31, 2018 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega Mostarac, postoje razlike i to vrlo brojne izmedju motocikala za razlicita trzista. Nemoj se upustati u uvoz iz SAD ili Kanade, od nedavno su nasi morali da primene pravila o tehnickoj saobraznosti koje (su opet morali) prepisati od EU. Jedna od vidljivih razlika je sto na primer motocikli za Ameriku kada upale svetla sijaju im stalno i zmigavci a kada ukljuce levi zmigavac on trepce dok desni zmigavac i dalje sija sa svetlima. Ima toga jos.... Ako neka fabrika na primer Honda proizvodi model Gold Wing, razlikuju se oni za Nemacku, SAD-Kanadu ili Kolumbiju. Fabrika proizvodi za svako trziste po propisu za to trziste. Nekada se glatko uvozilo iz Amerike, imam par drugara koji su to radili. Sada vise ne, bez obzira sto su preko Bare polovnjaci jeftiniji. Ko se zatekao kod nas sa nasom tablicom, taj je OK, i napravljen je prekid. Ko je stigao sa motociklom posle usvajanja saobraznosti sa EU, taj jos cupa kosu i pije Bensedine dok mu je predivni Harli u carinskom kavezu. Okreni se EU i poslusaj kolegu Protulsr. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Heldon 44 Napisano Mart 31, 2018 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crossrunner 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od vidljivih razlika je sto na primer motocikli za Ameriku kada upale svetla sijaju im stalno i zmigavci a kada ukljuce levi zmigavac on trepce dok desni zmigavac i dalje sija sa svetlima.Cekaj, cekaj...Ja sam kupio u BG Crossrunnera 2017 u Hondinom salonu i taj model poseduje upravo ovo sto si naveo. (pocinje na 7. minutu snimka)Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Mart 31, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan E ništa onda na žalost, ali ta signalizacija se može prepraviti, nije to problem... Motori su dosta jeftiniji, šteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 31, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Mostarac je napisao: Važi, hvala ti... Mislio sam na Kawu KLR 650... Ali tebi sigurno treba neka druga informacija, poput broja šasije ? Treba mi slika saobraćajne i ID pločice, a poželjno je i slika same oznake agregata, onda možemo biti 100% sigurni može li ili ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...