mitri 1847 Napisano Januar 7, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ewan i Charley su odradili Long Way Up turu. Na struju. Ewan and Charley’s American epic ends final leg with a mass LA ride-in WWW.MOTORCYCLENEWS.COM The Long Way Up with Ewan McGregor and Charley Boorman... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 7, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Damon Hypersport predstavljen danas na CES2020. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 8, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan A bre, ovi Kanađani sve deklarišu po 200: domet 200 milja maks brzina 200 milja na sat snaga 200 konja obrtni moment 200 nm Samo cena nije dvesta nego dvaes iljada funti. U razvoju učestvovao i BlackBerry. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 8, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma u čemu je fora sa punjenjem baterije preko "ćopave" (kazao sam vam već da sam tanak sa znanjem engleskog), ali samo da vam javim da je BMW to patentirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Januar 9, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan punjenje kao na mobilnom, wireless, preko copave koju stavis npr na plocnik u koji je ugradjen punjac. Patentirali su. Moram da priznam da im je odlicna ideja. Pitanje je samo koliko prolazi struje kroz copavu i koliko traje punjenje na taj nacin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 16, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Evo još malo o Damon Hypersport. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 5, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Glavni noviteti za 2020 su Zero SR/S čije je predstavljanje zakazano za 24.02. ... za sada samo tizer koji ne otkriva ništa ... A tu je i već predstavljeni Damon Hypersport, kanadski start-up. Videćemo da li će uspeti da proguraju tu priču jer ponuđeni Hypersport ima odlične karakteristike i zanimljive tehnološke inovacije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2397 Napisano Februar 10, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan Ne volim električne motore, ali nemam ništa negativno protiv njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 15, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Za 24.02. Zero je najavio predstavljanje novog modela - SR/S Evo i jednog tizera: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 20, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Evo opet onog tizera koji je procureo, pa je uklonjen. Sada je sa zvaničnog Zero Motocycles jutjub kanala. 2020 Zero SR/S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Februar 20, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/11/2018 at 9:00 PM, lalajko said: Meni se bas dopadaju elektricna vozila - elektro sam struke pa znam da su radne karakteristike elektro motora 10x bolje od bilo kog SUS motora. Ceka se samo neki genijalac (koji verovatno u ovom trenutku vredno radi) sa nekim revolucionarnim sistemom za skladistenje elektricne energije. Taj ce nadmasiti slavu svih kolega naucnika, od onog koji je pronasao tocak, do danas. Automobili, mobilni telefoni, razne vrste dronova... svi cekaju Novu bateriju. Ta Nova baterija se zove mini nuklearni reaktor. Doduše ne može u telefone ni u dronove, al' jebiga ništa nije savršeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 20, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, popovich je napisao: Ta Nova baterija se zove mini nuklearni reaktor. Doduše ne može u telefone ni u dronove, al' jebiga ništa nije savršeno. I onda dođe do kratkog spoja u tom reaktoru : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 20, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mitri Koliko te placa zero 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 132 Napisano Februar 20, 2020 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan Poslala mi sestra iz Amerike sliku evo Harli je izbacio u prodaju električni motor na žalost ona se ne razume pa mi nije znala reći više detalja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Februar 20, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, drumskalisica said: I onda dođe do kratkog spoja u tom reaktoru : Ma nek' pršti sve! Radijacija je zdrava za krvnu sliku! Naravno samo sam se malo našalio. To jest, šalio sam se samo što se tiče motora, automobila, telefona, dronova, itd. no međutim velike, spore mašine tipa teretne lokomotive, brodovi i slično mogu svakako biti dizajnirane da rade na nuklearni pogon. Jedini problem tu, i to veliki problem, je svakako sigurnost takvih mašina. Ne od nesreća jer bi bile 'em dodatno ojačane, 'em posebno kontrolisane, nego od najvećeg rizika koje takve vrste pogona nose sa sobom - rizik od terorizma. Nada ostaje da ćemo jednog dana, generalno kao rasa, da se izdignemo iz tog blata i da zajedno radimo za napredak i budućnost. Jer ako mogu podmornice, ledolomci i nosači aviona da imaju nuklearne reaktore, svakako nema razloga da ni prethodno navedeni nemaju osim tog (trenutno visokog) sigurnosnog rizika. A poznato je da takav pogon može da radi duži niz godina sa jednim "punjenjem". Evo podatak koji sam našao na Quori: Nikhil's answer to How often are nuclear-powered ships refueled? - Quora QR.AE Evo još jedan odgovor, ne baš potpun ali jako interesantan i informativan: Jules Ryckebusch's answer to How often are nuclear-powered ships refueled? - Quora QR.AE Evo kako izgleda zaliha potrošenih/neiskorišćenih nuklearnih reaktora: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Februar 20, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/10/2020 at 8:56 PM, Blueser said: Ne volim električne motore, ali nemam ništa negativno protiv njih. A ni pozitivno. Kapiraš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 132 Napisano Februar 21, 2020 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi pozitivno kad bi mogli povećati snagu motora i dužinu trajanja baterije što je po meni trenutno najveći problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Februar 21, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se opet malo našalio - pozitivno negativno... pogon na struju... i tako to. Ali dobro, neshvaćen sam od malena tako da sam već oguglao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 4, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Zero SR/S zapravo nije ništa drugo do SR/F (prošle godine predstavljen "naked") sa oklopima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 5, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 6, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/4/2020 at 8:05 PM, mitri said: Zero SR/S zapravo nije ništa drugo do SR/F (prošle godine predstavljen "naked") sa oklopima. Pa dobro, i to je napredak. Mali ali napredak. Aerodinamičniji profil = ušteda energije = bolji domet. Mada ništa to ne znači bez puno efektivnijeg izvora napajanja. Nove baterijske tehnologije su na pomolu: Future batteries, coming soon: Charge in seconds, last months a WWW.POCKET-LINT.COM Energy capture, storage and generation remains a vibrant area of research. Here we examine show of the research breakthrough in future battery tech Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 13, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćete da kupite električni moped ili motocikl, možete ostvariti neke subvencije. Za moped u iznosu od 250 evra a za motocikl je 500 evra. Nije nešto ali čisto da znate. Možda neko planira da kupi HD LiveWire, pa eto može da uštedi 500€. Политика Online - Субвенције за електрична и хибридна возила од 250 до 5.000 евра WWW.POLITIKA.RS Влада Републике Србије је донела Уредбу о условима и... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 13, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, 2 besplatne registracije. Nije ni to loše, bolje išta nego ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 13, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Pa i to je tačno, mada ne znam koliko bi koštala registracija. Kod nas se registruje po kubikaži, ne znam kako bi odredili cenu registracije. Mada nekom ko kupi HD LiveWire od 30-ak hiljada evra to verovatno ne bila prevelika briga. Uštedeće na benzinu, struja je ipak jeftinija. Plus će na ulju da uštedi jer ne mora stalno da ga doliva. Na LiveWire nema da curi ulje kao na drugim HD-ovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 23, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Oko 1700km za 24h? Znači može i neka Iron Butt tura (nekad davno smo pominjali "Iron Butt Association" ovde na forumu, ko ne zna šta je to - nek potraži na guglu). Harley-Davidson LiveWire electric motorcycle ridden over 1,000 miles in 24 hrs - Electrek ELECTREK.CO For anyone who thinks electric motorcycles can’t tour, check this... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...