maza1 1898 Napisano Mart 22 Drug član, 682 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Za merne listiće, i generalno mernu opremu, prva stanica je Mitutoyo. Kvalitet sa primerenom cenom. I imaju stvarno velik asortiman. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 22 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, maza1 je napisao: Za merne listiće, i generalno mernu opremu, prva stanica je Mitutoyo. Kvalitet sa primerenom cenom. I imaju stvarno velik asortiman. Не знам за европско тржиште али овде немају у понуди метричке мерне листиће. Нити сам видео да имају ништа тање од 0.05мм. Али ћу да проветим па јавим 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 98 Napisano Mart 24 U prolazu, 48 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 3. 2025. at 23:50, Мали Ћаћа je napisao: Не знам за европско тржиште али овде немају у понуди метричке мерне листиће. Нити сам видео да имају ништа тање од 0.05мм. Али ћу да проветим па јавим Ја сам нешто претраживао скоро и има на британском сајту метричких. Mitutoyo, Product family: Series 184 - Feeler Gauge SHOP.MITUTOYO.CO.UK This feeler gauge is ideal for a variety of measuring tasks and offers you the following benefits:Size clearly stamped on each leafLeaves are easy to remove and can be individually locked... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 24 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Жилецки je napisao: Ја сам нешто претраживао скоро и има на британском сајту метричких. Mitutoyo, Product family: Series 184 - Feeler Gauge SHOP.MITUTOYO.CO.UK This feeler gauge is ideal for a variety of measuring tasks and offers you the following benefits:Size clearly stamped on each leafLeaves are easy to remove and can be individually locked... И даље се не деле на 0.02мм после 0.10мм листића. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 98 Napisano Mart 24 U prolazu, 48 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Мали Ћаћа said: И даље се не деле на 0.02мм после 0.10мм листића. Најбоље што имају је ово: Mitutoyo, Product: Thickness/Feeler Gauge SHOP.MITUTOYO.CO.UK This feeler gauge is ideal for a variety of measuring tasks and offers you the following benefits:Size clearly stamped on each leafLeaves are easy to remove and can be individually locked... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 25 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 3. 2025. at 19:51, Жилецки je napisao: Најбоље што имају је ово: Mitutoyo, Product: Thickness/Feeler Gauge SHOP.MITUTOYO.CO.UK This feeler gauge is ideal for a variety of measuring tasks and offers you the following benefits:Size clearly stamped on each leafLeaves are easy to remove and can be individually locked... Сад сам проверио цену, а је слићна или скупље од БМВ-ових тако да остајем на овоме што знам и што је проверено 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 25 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Овако изгледа кад се Олинсов ТТХ ГП задњи амортизер сервисира и кад се замени свака гумица 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 28 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Прошле недеље нам је стигао 2011 Дијавел 1200. Каже владник да нешто жвижди у агрегату кад ради и да му је њргов мрханичар рекао да вози док не буде гласније. Прво сам испустио уље и извадио сито из блока да видим да можда нема металних опиљака. Није било металних опиљака, али је било много силикона. По силикону на ова декла и од квачила и од алтенатора види се да је више пута било скидано. На задњем десмо сервису мора да је неки срба радио кад је залио гумене заптивке на поклопцима вентила, а уље цури на све стране..., а свећице се купале у уљу. Агрегат је једном био отваран јер су обе зсптивке на бази блок наливене сивим силиконом. Сипао сам свеже уље и упалио да послушам дали стваро жвижди у агрегати. И тек после што је упалио и угасио вентилатор три пута могао сам да чујем жвиждање лежаја у блоку. Само нисам знао који је лежај у питању. Данас сам сам извадио агрегат из рама, ставио на сталак и раставио га. Један куглићни лежај вратила водене пумпе и зупчастог каиша је запиљао кад би га окретао прстом, али и један куглични лежај радилице је то исто радио, али не толико приметно. Сутра морам све лепо да оперем и да још једном прегледам. Ево неке слике од данас... 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3122 Napisano Mart 28 Ne silazi, 5203 postova Prijavi odgovor kao problematičan Прошле недеље нам је стигао 2011 Дијавел 1200. Каже владник да нешто жвижди у агрегату кад ради и да му је њргов мрханичар рекао да вози док не буде гласније. Прво сам испустио уље и извадио сито из блока да видим да можда нема металних опиљака. Није било металних опиљака, али је било много силикона. По силикону на ова декла и од квачила и од алтенатора види се да је више пута било скидано. На задњем десмо сервису мора да је неки срба радио кад је залио гумене заптивке на поклопцима вентила, а уље цури на све стране..., а свећице се купале у уљу. Агрегат је једном био отваран јер су обе зсптивке на бази блок наливене сивим силиконом. Сипао сам свеже уље и упалио да послушам дали стваро жвижди у агрегати. И тек после што је упалио и угасио вентилатор три пута могао сам да чујем жвиждање лежаја у блоку. Само нисам знао који је лежај у питању. Данас сам сам извадио агрегат из рама, ставио на сталак и раставио га. Један куглићни лежај вратила водене пумпе и зупчастог каиша је запиљао кад би га окретао прстом, али и један куглични лежај радилице је то исто радио, али не толико приметно. Сутра морам све лепо да оперем и да још једном прегледам. Ево неке слике од данас... Маестро, пошто ми све чешче долазе Дуканте, на странична декла немају дихтунг и то иде силиконом. Који силикон препоручујеш и дали је добро на очишчену и одмашчену површину нанети слој, оставити да мааало засуши и после затворити капак? Користим највише WURTH козметику па ако си упучен препоручи неки њихов специјални за ДукантеSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 29 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Krokodilo je napisao: Маестро, пошто ми све чешче долазе Дуканте, на странична декла немају дихтунг и то иде силиконом. Који силикон препоручујеш и дали је добро на очишчену и одмашчену површину нанети слој, оставити да мааало засуши и после затворити капак? Користим највише WURTH козметику па ако си упучен препоручи неки њихов специјални за Дуканте Sent from my SM-G998B using Tapatalk Ја само ово користим више од једне деценије 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3122 Napisano Mart 29 Ne silazi, 5203 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја само ово користим више од једне деценијеТо користим и ја одлично.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 29 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Опасна игра бројки, а ја сам имао 2 из математике 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6210 Napisano Mart 29 Drug član, 4203 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Biće daje bila jaka dvojkaGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Mart 29 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, el classico je napisao: Biće daje bila jaka dvojka Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Поправни сваке године 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano April 4 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Само да се јавим да сам добро и здраво 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano April 13 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Тражећи неке старе слике, наишао сам на ове из 2019 кад сам куму подешавао вентиле на zx14. Неко је то добро налио белим силиконом да не цури... хахаха увек се слатко насмејем кад видим тако нешто... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6210 Napisano April 13 Drug član, 4203 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Toje garant oni bili silikon za kupatila….Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano April 14 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, el classico je napisao: Toje garant oni bili silikon za kupatila…. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Кад је кум купио мотор речено му је да су сви сервиси одрађени на време. Каже он мени нешто ми не иде како сам очекивао. Реко ајде да проверимо зазоре вентила. Кад сам почео да растављам све, пожалио сам што сам му уопште и предложио све то хахаха. Кад сан видео бели силикон све ми је било јасно. Сви издувни зазори су били испод минимума, а уисни су били тако речи разбацани. Кад смо све завршили, оде кући кум и после пар дана ме назове. Каже куме иде много боље и још лепше ради, а и смањио је потрошњу. @el classico то је марке три бонд и био је популаран пре 20 година макар овде. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Maj 15 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав екипа, није ме било неко време, посао и породица су ме мало одвратила од форума, а приметио сам да све мање причам српски па реко да се вратим коремима. Имам једну интересанту причу да поделим свама из наравно мог сервиса. У питању је 2006 Дукати Спорткласик 1000 и дошао је на редован годишњи сервис... макар сам ја тако мислио. Тај дан ми је био хаос у сервису, некако су сви дошли у исто време. Дао сам Марку мом шегрту да уради сервис док сам ја радио сервис огибљења на 2016 РСВ4 РФ. Бласник ме је на пријерму питао дали могу да замреним акумулатор, јер ови стари мора нон-стоп да се пуни и не држи струју. У пролазу сам рекао Марку да замени акумулатир пре него заврши сервис. Све се одвијало по плану и програму док Марк није завршио сервис и упалио да ради на релу да би постигао радну температуру. Мотор је свега радио минт или два кад сам приметио да ради веома чудно... био сам напољу и причао са власником кад сам приметио како ради чудно на леру. На моје питаље зашто мотор овако ради? Његов одовор је био подугачак па ћу да покушам да га цитирам у потпуности. Власник: Кад сам живро у Монетреалу, мотор сам одвезао на сервис кој једнох од најбољих дукати сервисера у целој Канади, и он је тамо отркио да су вођице вентила била истрошене и препоручио ми је да се то замени. Ја сам прихватио његову препоруку, и све је било одрађено. Кад је мотор био завршен није радио како треба. Сервсер је покушавао да преправи мару у рачунару, јер се мотор гаси на леру и скоро на сваком семафиру. Некако је наместио једну мапу од две или три... тако ми је објаснио. Нисам нешто много возио мотор јер сам радио и ишао на факултет у исто време. Али по повратку у Банкувер сам одвезао мотор у Дукати Ричмонд и тамо је главни мајстор опрао бризгаљке и могу да ти кажем ово је најбоље што је икада радио од кад је сервисиран у Монетреалу. Али се и даље гаси и треба му много да се загреје, ако извадим пригушиваће из топова толико лоше ради да не може да се вози. Ако није проблем да оставим мотор и да, ако можеш да ми поправиш мотор да ради како треба. Многи па и сервисер из Дукати Ричмонда причају све најбоље од теби.... зато сам и дошао з нади да можеш да ми помогнеш! Помислим у себи...није лако да се поправљају ''грешеке'' других колега, поготово кад је много тога подешавано и урађено, али стварно не знам од куд да кренем. Ја: Урадићу што је у мојој могућности да би мотор радио како треба. Упитао сам власник дали може да остави мотор на дан или два, и ту се власник слошжио. Прво што сам урадио је било да проверим зазор вентила, јер то је најлакше да се уради. Веровали или 98% сервисера прави грешку око зазора ( ваљда што има две вредности по вентилу ), обе издувне стране су биле по фабричким мерама, али усисни вентила су имали нула зазора на доњем и горњем цилиндру. Подесио сам зазоре вентила и по навици кренуо да проверим зупчење брегастих. Горњи цилидар је био на фабричкој мери, али доњи цилиндар је затваро 20 степени прекасно. На овом агрегату кад подешавам брегасте то радим само на издувној страни, питате се зашто?!. Овај агрегат има само једну брегасту и 4 брега. Два брега су за отварање вентила, а друга два су за затварање истих. Ако подесим брегасту на усисној страни мотор ће лепо да ради али неће да има леп одазив на гас, али ће имати бољу крајну брзину. Ако подесим брегасте на издувној страни агрегат ће исто лепоп да ради, али ће добити бољи одазив на гас и имаће бољи обртни момрент... што сви желе кад возе овај мотор у граду. Ја још само гледам да се издувни вентил затвара тачно на 19 степени после горње мртва тачке као што је фабрика препоручила. Остали броје ме не занимају. Нажачлост ово вас неће учити на нити једном Дукатијевом курсу . Следеће је било да скинем усисну грану и да је проверим дали треба да се сервисира, изгледа да сам ја једини који сервисира усисне гране у овом граду . Кад сам скинуо тркаче филтере за ваздух, усисна грана као да је од дизел агрегат, а не од бензинаца. Није се знало где је црније са предње или задње стране клапна. Опрао сам грану и све проточне канале за ваздух. Пре него сам монтирао усисну грану на мотор подесио сам потенциометар ( иако се не подешава, подесио сам да би мотор боље радио ). Процедура је мало пипљива и лако може да се погреши, па кад то радим сваки корак и вредност потенциометра бележим на папир. Јер ако не буде добро да вратим тамо где је пре било. Кад сам упалио мотор, мотор је радио веома мирно како хладан тако и кад је постигао радну температуру. Нисам морао да подесим годиву смешу нити нисам требао да синхронизујем усисе... изглерда да сам погодино онако од ока. Ево видео снимак како ради док сам чекао да се загреје и пар слика које сам урадио док сам радио сервис. Кад је све подешено овај мотор се веома лепо вози... рецимо друга брзима на 2000 обртаја мора да само преде, без имало имало трзања или штицања. 17 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7081 Napisano Maj 15 (promenjeno) Drug član, 2405 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Baš uživam u čitanju ovih tvojih postova. Sve najbolje! p.s: A kakva je bila reakcija vlasnika kad je probao motor ? Promenio Maj 15 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 67 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Objasnjeno do tancina. I mene interesuje sta vlasnik sada misli i ima sta da kaze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3122 Napisano Maj 15 Ne silazi, 5203 postova Prijavi odgovor kao problematičan Власнику дат ПАМПЕРС, да не убрља доњи вешSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Maj 15 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, živke je napisao: Svaka čast! Baš uživam u čitanju ovih tvojih postova. Sve najbolje! p.s: A kakva je bila reakcija vlasnika kad je probao motor ? При преузимању мотора ми је рекао да мотор овако мирно није радио од кад га је купио. После пар дана сам му посло поруку да видим дали је имао времена да се провоза мало дуже и како ради мотор. Одговор је био... ради апсолутно перфектно, повлачи феноменално, не цима и не тресе се кад станем, чак се и мењач боље понаша, рад агрегата је миран и може да се лако контролише на свим обртајима 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10453 Napisano Maj 15 Drug član, 4579 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, vojakis je napisao: Objasnjeno do tancina. I mene interesuje sta vlasnik sada misli i ima sta da kaze. Pre 4 sati, Krokodilo je napisao: Власнику дат ПАМПЕРС, да не убрља доњи веш Sent from my SM-G998B using Tapatalk При преузимању мотора ми је рекао да мотор овако мирно није радио од кад га је купио. После пар дана сам му посло поруку да видим дали је имао времена да се провоза мало дуже и како ради мотор. Одговор је био... ради апсолутно перфектно, повлачи феноменално, не цима и не тресе се кад станем, чак се и мењач боље понаша, рад агрегата је миран и може да се лако контролише на свим обртајима 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3122 Napisano Maj 15 Ne silazi, 5203 postova Prijavi odgovor kao problematičan При преузимању мотора ми је рекао да мотор овако мирно није радио од кад га је купио. После пар дана сам му посло поруку да видим дали је имао времена да се провоза мало дуже и како ради мотор. Одговор је био... ради апсолутно перфектно, повлачи феноменално, не цима и не тресе се кад станем, чак се и мењач боље понаша, рад агрегата је миран и може да се лако контролише на свим обртајимаЗначи упишо се од сречеSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...