Slammer 619 Napisano Januar 24, 2018 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Sve je vise tema na polju komunikacije izmedju motorista, a nisam procitao da se igde spominje Wi-Fi Direct, resih da napravim posebnu temu i za nju. Napredovanjem mobilne tehnologije na nasim mobilnim telefonima sve cesce imamo Wi-Fi Direct funkciju, koja je naprednija od Bluetootha, te se sa njom mogu razmenjivati informacije izmedju dva ili vise uredjaja istovremeno drasticno brze i dalje. Uparivanjem dva ili vise telefona ovom funkcijom moguce je ostvariti i pozive na principu Walkie-Talkie u razdaljini do 150 metara. Na GooglePlay su se pojavile brojne aplikacije za ovu svrhu. Ja sam isprobao par njih u praksi, i to zaista funkcionise. Da li ste koristili neke od ovih aplikacija i kakva su vasa iskustva sa ovom vrstom "jeftine" komunikacije? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 24, 2018 Drug član, 1002 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo se cini interesantno, dajte neku aplikacinu dobru da se probaPoslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Januar 24, 2018 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio ovu:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remaller.android.wifitalkie_lite Napominjem da telefoni moraju imati Wi-Fi direct. Mozda nije svakom najjednostavnije povezivanje, ali ima uputstvo. Napominjem, internet veza nije potrebna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Januar 24, 2018 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam neke komunikacije koje idu preko aplikacija na mobilnom i za male brzine (do 60km/h) su radile preko toga je buka bila katastrofa, a posebno za duži vremenski period... šum postane prosto zalgušujući Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Januar 24, 2018 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem, WiFi trosi mnogo vise bateriju, za razliku od bluetootha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 27, 2018 Drug član, 1002 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan to nije problem ako je telefon prikljucen na punjac. Nego probao sam onu gore aplikaciju i dobra je, dobro radi. Nego da li moze da radi kao toki voki, da ne bude non stop veza otvorena nego pritisnes kazes, pretisne kaze?Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 27, 2018 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan i napomena kada si u romingu, iskljuci internet ukljuci ,.. ali zasto da ne da cujemo iskustva, ili ajde da probamo u dnevnim voznjama! prvo pitanje: imam kacigu sa BT konekcijom na navigaciju, telefon BT na navigaciju, hm sad i ova konekcija, moze li teoretski to da radi? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Januar 27, 2018 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Aplikacija ne zahteva internet uopste. Veza je na slicnom principu kao Bluetooth, samo jaca. To je besplatna varijanta komunikacije za one koji ne bi kupovali ozbiljniju opremu za to. Moze se uz poziv slusati muzika nezavisno od nje. Moze da radi kao Toki voki, recimo u sumi, voznji bicikle ili za bebca koji spava u drugoj sobi. Mislim da ova nema na dugme, ali sigurno ima nekih koje rade i na dugme i na glasovnu detekciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Januar 27, 2018 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, 3OPAH je napisao: prvo pitanje: imam kacigu sa BT konekcijom na navigaciju, telefon BT na navigaciju, hm sad i ova konekcija, moze li teoretski to da radi? Zavisi od uređaja na koji se kačiš. Npr, moj telefon podržava do 2 audio uređaja koji su vezani na BT, ali takvo ograničenje ne stoji za wifi direct. On 1/24/2018 at 15:43, Slammer je napisao: Napominjem da telefoni moraju imati Wi-Fi direct. Da bi Wi-Fi direct funkcionisao, dovoljno je da makar jedan uređaj ima tu funkcionalnost. I na žalost, Wi-Fi direct funkcioniše tako da direktno povezuje dva Wi-Fi uređaja, bez rutera između njih, ali je zato broj uređaja ograničen na samo dva. Ali da je odličan metod komunikacije 2 uređaja, jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Januar 27, 2018 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan hvala odlična ideja i tema ,da se čujemo u vožnji tipa može sada kafa ili idemo dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Januar 27, 2018 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan On 1/24/2018 at 19:13, grof je napisao: Probao sam neke komunikacije koje idu preko aplikacija na mobilnom i za male brzine (do 60km/h) su radile preko toga je buka bila katastrofa, a posebno za duži vremenski period... šum postane prosto zalgušujući Ja sam koristio tj probao intercom sa play marketa. Do 60 se nekako i cuje posle toga katastrofa. Sto rece vec kolega. Mene zanima kako funkcionise taj wifi direct na vecim brzinama tipa 90 120 130? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Januar 27, 2018 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam probao vise od dva uredjaja, ali citam da je moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 27, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Sale-VFR said: Ja sam koristio tj probao intercom sa play marketa. Do 60 se nekako i cuje posle toga katastrofa. Sto rece vec kolega. Mene zanima kako funkcionise taj wifi direct na vecim brzinama tipa 90 120 130? Hvala. Ja ne vidim da brzina kretanja grupe (motora) ima ikakvog uticaja na kvalitet prijema radio signala, dok su u dometu. Signal ide svojom nekom brzinom. Mislim da čak ni Hall efekat primenjen na radio signal nije izražen ni u hiljaditim delovima procenta. Sasvim druga stvar je kvalitet i položaj mikrofona u kacigi. Al' to opet, nema veze sa prostiranjem wi-fi signala. Drugim rečima, Wi-Fi Direct funkcioniše isto kao kad razgovaraš s nekim na mobilni vozeći kola autobanom 200kmh. Razlika je što u kabini auta ne duva uragan 200 na sat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 28, 2018 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, .milke. je napisao: Zavisi od uređaja na koji se kačiš. Npr, moj telefon podržava do 2 audio uređaja koji su vezani na BT, ali takvo ograničenje ne stoji za wifi direct. Da bi Wi-Fi direct funkcionisao, dovoljno je da makar jedan uređaj ima tu funkcionalnost. I na žalost, Wi-Fi direct funkcioniše tako da direktno povezuje dva Wi-Fi uređaja, bez rutera između njih, ali je zato broj uređaja ograničen na samo dva. Ali da je odličan metod komunikacije 2 uređaja, jeste. Telefon je Samsung Note-8 ali nisam nasao mogucnost za dve BT konekcije? Ako smo se razumeli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 28, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nađi tri BT uređaja, bilo kakva, uključi ih, uključi BT na Note i probaj da se nakačiš redom, jedan po jedan BT uređaj dodaješ. Onda vidiš sa koliko BT uređaja tvoj telefon može istovremeno da radi. Moj J5 2016 DS može da radi sa dva BT uređaja istovremeno, bez obzira koji su, sluška, eksterni zvučnik, drugi telefon, tastatura... Voleo bih da može sa više, jer mi treba u kući i u kolima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 28, 2018 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ok probacu tu opciju da kacim telefon i kacigu, bez navigacije za gradsku voznju dobra ideja ranije to nije moglo! hvala! ostaje druga opcija BT-om povezani na navigaciju telefon i kaciga! kako onda reaguje WiFi telefon i drugi telefon i prenos do kacige? ima li tu resenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Januar 29, 2018 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 27.1.2018. at 20:18, lord_oblivion je napisao: Ja ne vidim da brzina kretanja grupe (motora) ima ikakvog uticaja na kvalitet prijema radio signala, dok su u dometu. Signal ide svojom nekom brzinom. Mislim da čak ni Hall efekat primenjen na radio signal nije izražen ni u hiljaditim delovima procenta. Sasvim druga stvar je kvalitet i položaj mikrofona u kacigi. Al' to opet, nema veze sa prostiranjem wi-fi signala. Drugim rečima, Wi-Fi Direct funkcioniše isto kao kad razgovaraš s nekim na mobilni vozeći kola autobanom 200kmh. Razlika je što u kabini auta ne duva uragan 200 na sat. Nisi skontao Grofa. On misli na buku koja potiče s mikrofona sagovornika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 29, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan To zavisi od headset-a i samog telefona. I kacige i pozicije mikrofona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Januar 30, 2018 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jedno vreme koristio ovu aplikaciju BT talkie povezu se dva uredjaja preko BT i komunikacija se obavlja tako. Sto se mene ticalo, jedina mana je bila ta sto baterija brzo odlazila(barem na mom uredjaju..) i drugo sto su slusalice bile malo neudobne. Sve ostalo je super funkcionisalo, ali mi smo koristli kao vozac~ saputnik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Januar 30, 2018 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Dajte neki link ss slusalicama i mikrofonom za kacigu i 3.5 dzekom.Ako neko zna nesto provereno da OK sljaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 447 Napisano Januar 31, 2018 Svrati ponekad, 460 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje za nekog ko je upuceniji od mene u te stvari (sto nije mnogo tesko), da li je veci domet preko bluetooth-a ili preko te wifi direct varijante? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 31, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno wi-fi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 447 Napisano Januar 31, 2018 Svrati ponekad, 460 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan I to verovatno zavisi od telefona do telefona? Mislim na wifi domet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Januar 31, 2018 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kolega wifi ima veci domet, ali problem u wifi directu je sto nema svaki telefon i wifi povezivanje srce malo vise bateriju. @*zeka*, kolega ja sam uzeo ovako nesto LINK, lepo se cuje jedina mana je sto se bakces sa kablovima i kablovi oko tebe svuda lete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 31, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas naručio ove: https://www.aliexpress.com/item/DOITOP-MH02-Motor-Wireless-BT-Headset-Motorcycle-Helmet-Earphone-Headphone-Speaker-Handsfree-Music-For-MP3-MP4/32844338520.html Ne očekujem velike smetnje jer vozim ispod 100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...