IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri, Ja sam vam od ove sezone novi kolega pa ako moze neko samo da mi razjasni par stvari ili da me uputi na temu gde to vec pise Jos malo ide vreme za odlaganje motora, pa ce mi trebati punjac akumulatora za kada ga odlozim. Citao sam vec par stvari (da treba da bude iste voltaze, max 1/10 struje, itd) pa mi je potrebna pomoc oko odabira punjaca i mesta nabavke, i ako imate jos neki savet oko odrzavanja (npr. da li treba ovom akumulatoru da se dosipava destilovana voda itd) Akumulator koji imam je: Varta Powersports AGM YTX12-4 / YTX12-BS 12V 10Ah 150A Bacio sam pogled na kupujemprodajem da vidim sta ima od punjaca i ovo su nekih par komada koji mi se (kao na oko) svidjaju, jer ponavljam nemam pojma nista o tome. Pa moze neki komentar koji bi mi od ovih zavrsio posao i da li je neko imao iskustva sa nekim od pomenutih ili preporuku za neki drugi? I jos jedna mala stvarcica, svidja mi se ova quick connect opcija na nekima od njih (sa malim kablicama koje ostaju na akumulatoru) pa je li to pametno tako drzati ili ne? Od najjeftinijeg do najskupljeg:https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumulatora-6-i-12-volti-52624945-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumulatora-Pro-User-B150N-6-12V-1-5A-39593370-oglas.htm#photoBig https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumulatora-AL600-H-TRONIC-16327117-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumulatora-moto-auto-EBC4000-28226043-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumlatora-39464191-oglas.htm Hvala unapred ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Novembar 27, 2017 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kupi onaj za koji mozes da se "protegnes", za tvoj accu dobri su svi. Obavezno uzmi onaj koji ima brzo rastavljive kablice, da ne bi morao da razbucavas pola motora da spojis punjac na accu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja bih da se "protegnem" koliko je potrebno, da ne preteram Sa takvim kablicama je po slikama su samo Pro-User B150N i (vise nego duplo skuplji) Optimate 3. Nego za Pro-User pise da je "do 1,5A", ali i kao da ima neke zastite i automatski rezim rada, pa me malo buni da li je ok ili bih morao da idem na ovaj skuplji? https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumulatora-Pro-User-B150N-6-12V-1-5A-39593370-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Punjac-akumlatora-39464191-oglas.htm I moze li mozda neki predlog za neku prodavnicu gde ima jos modela? Mozda ima neceg izmedju malo boljeg? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 27, 2017 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/punjaci-za-akumulatore Ja imam ovaj: http://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/punjaci-za-akumulatore/pro-user/punjač-akumulatora-pro-user-ibc4000-6-12-128v-4a-detaljno Aplikacija je.... onako, može i bez nje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Čeh said: http://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/punjaci-za-akumulatore Ja imam ovaj: http://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/punjaci-za-akumulatore/pro-user/punjač-akumulatora-pro-user-ibc4000-6-12-128v-4a-detaljno Aplikacija je.... onako, može i bez nje Upravo kod njih gledam sta ima, koliko dugo imas njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 27, 2017 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kratko, možda 2 meseca. Par puta sam vadio bateriju i dopunjavao je, i sve je OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Novembar 27, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovaj vec druga sezona, radi posao. Imam 14ah akumulatorhttp://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/punjaci-za-akumulatore/punjac-h-tronic-al300-pro-2-6-12v-detaljno Ako imas love uzmi onaj malo bolji, brze ce se napuniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Čeh said: Kratko, možda 2 meseca. Par puta sam vadio bateriju i dopunjavao je, i sve je OK. Ok, taj mi do sad deluje najinteresantnije iako je malo skuplji. 3 minutes ago, hard_rock said: Ja imam ovaj vec druga sezona, radi posao. Imam 14ah akumulatorhttp://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/punjaci-za-akumulatore/punjac-h-tronic-al300-pro-2-6-12v-detaljno Ako imas love uzmi onaj malo bolji, brze ce se napuniti Ipak cu malo vise da potrosim od toga, malo mi je nesigurna ta cena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Novembar 27, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, IMCustoms said: Ok, taj mi do sad deluje najinteresantnije iako je malo skuplji. Ipak cu malo vise da potrosim od toga, malo mi je nesigurna ta cena U smislu cega? Kvalitet je ok, made in germany. Nemam problema. Jedino sporo puni i sluzim ga za dopunjavanje zimi. Ima automatski rezim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Novembar 27, 2017 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, IMCustoms said: Ok, taj mi do sad deluje najinteresantnije iako je malo skuplji. Ipak cu malo vise da potrosim od toga, malo mi je nesigurna ta cena Nema potrebe. Ja sam svoj platio 1500 i slican je ovom sa linka. samo drugi proizvodjac. radi bez problema. 6 i 12v. automatski rezim. odrzavanje akumulatora. brze spojke/kablovi za akumulator. jedino ako mislis puniti velike akumulatore (kamion, auto, traktor) onda ima smisla kupovati skuplji i jaci punjac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Novembar 27, 2017 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka za ovaj koji je kolega @hard_rock preporucio, cini mi se da sam ga uzeo na preporuku kolege ili sam samo procitao u nekoj temi, ne mogu tacno da se setim, uglavom koristim ga od pocetka godine, odlicno radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sad ovu radnju, blizu mene su, prosetacu se do njih malo kasnije da vidim sta imaju i da se odlucim, pa se javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 363 Napisano Novembar 27, 2017 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan MXS 5.0 12V Ctek ili bilo koji drugi Ctek....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Kowalski said: MXS 5.0 12V Ctek ili bilo koji drugi Ctek....... Treba malo vise shushki za Ctek koliko sam vec gledao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 363 Napisano Novembar 27, 2017 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, IMCustoms je napisao: Treba malo vise shushki za Ctek koliko sam vec gledao Punjač kupiš jednom i zabovarivš više na tu stavku..ja ga imam već 5g.i radi samo tako (sa dva brza priključka motor i auto)tako da biram šta mi je za dopuniti. Razmisli kolko se potroši na gorivo,delove,kafić...pa malo uštini i kupi kako treba.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 27, 2017 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan da potvrdim preporuku kolege hard_rock , imam punjać sa slike iz priloga,sličan iz preporuke, al puni samo 12voltne baterije,i takođe puni sa konstantnom strujom od 300miliampera, i to mnogo odgovara našim malim baterijama, idealno za održavanje ako oćeš da ti baterija dugo traje. edit: i plus u prilog predloga je to što ovaj punjač ima pravi trafo u sebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Novembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljen Pro-User IBC4000, problem resen Bukvalno radi sve sto meni treba, ima moto mod sa 8 stepeni punjenja koje sam kontrolise, frost mod koji na hladnom vremenu drugacije puni bateriju (sto meni odgovara jer mi nije grejana garaza), sam prelazi u trickle mod kada napuni bateriju do kraja, i meni najbitnije, ima one kablice za brzo povezivanje sa poklopcicem i ne moze slucajno prespojiti accu, kao sto moze da se desi kod nekih koje nemaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8110 Napisano Novembar 27, 2017 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan https://www.moto-mania.rs/catalog/oprema-za-motore/akumulatori-i-punjaci/punjaci/ Kupio i stavio tačku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1594 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 804 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Vec 3 zime inelco keeppower Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1594 Napisano Decembar 27, 2017 Drug član, 804 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan i u rezervi M+S intelli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano Decembar 27, 2017 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sto sam ja uzeo za sada dobro pichi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4907 Napisano April 15, 2018 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam pre neki dan akumulator za Vespu koji je pakvan sa kiselinom odvojeno, ali u prodavnici ne formiraju aku, nego moram da formiram sam. Sad, u uputstvu piše da je potrebno podesiti struju na 1A, a napon na 15V. Pošto imam samo neki pravljeni punjač za auto, treba ili da jurim nekog sa punjačem što ima ova podešavanja, ili da kupim neki takav. Ima li neko preporuku za punjač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano April 15, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Skyrunner je napisao: Kupio sam pre neki dan akumulator za Vespu koji je pakvan sa kiselinom odvojeno, ali u prodavnici ne formiraju aku, nego moram da formiram sam. Sad, u uputstvu piše da je potrebno podesiti struju na 1A, a napon na 15V. Pošto imam samo neki pravljeni punjač za auto, treba ili da jurim nekog sa punjačem što ima ova podešavanja, ili da kupim neki takav. Ima li neko preporuku za punjač? Nadam se da si dobio garanciju na akumulator? Istresi kiselinu u akumulator i ostavi 24h da celije upiju kiselinu i onda puni, ako pise u u putstvu. Akumulator nakon 24h poslije punjenja kiseline bi trebao biti formiran i imati napon 12.3 - 12.5V. Ako skuter vozis svakodnevno mozes ga odmah postaviti i upaliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 15, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sad je to i puno brze. Posle pola h je već formiran i ostaviš ga još pola h da dane malo i možeš ga zatvoriti i koristiti. Ako imaš unimer premeri napon i to je to. Ali dobro pitanje od utjerivaca, meni nisu hteli da ga daju dok ga oni lično nisu formirali i premerili početno stanje. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IMCustoms 4 Napisano April 15, 2018 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, Skyrunner said: Kupio sam pre neki dan akumulator za Vespu koji je pakvan sa kiselinom odvojeno, ali u prodavnici ne formiraju aku, nego moram da formiram sam. Sad, u uputstvu piše da je potrebno podesiti struju na 1A, a napon na 15V. Pošto imam samo neki pravljeni punjač za auto, treba ili da jurim nekog sa punjačem što ima ova podešavanja, ili da kupim neki takav. Ima li neko preporuku za punjač? Ovaj sto sam ja kupio ima 8 nivoa punjenja u zavisnosti od toga koliko je vec napunjen (ili nije) akumulator. Mrzi me da se penjem na tavan da nadjem sliku, ali ima tacno grafik gde se vidi pod kakvim naponom kad puni itd. Mene je dobro posluzio ove zime i bas sam pratio te nivoe, jer sam pustio jednom (doduze slucajno) akumulator da mi se malo vise isprazni i onda sam gledao kako ce da ga puni i menjao je voltaze, tako da radi super i akumulator nije crkao naravno Tako da sve preporuke za Pro-User IBC4000, a kupio sam ga OVDE tj u njihovoj radnji u Zemunu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...