zeljo99 2 Napisano Septembar 23, 2017 U prolazu, 12 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Razvio sam problem sa curenjem ulja iz mjenjača prije jedno mjesec dana. Ulje je kapalo, ne značajno, ali je kapalo iz selektora (senzora) brzine. Majstor skinuo, senzor pun ulja, a semering koji se nalazi ispod pušta. Semering zamijenjen. Ulje zamijenjeno. Senzor brzine radi, odnosno pokazuje koja je brzina. Danas vožnja, nakon vožnje pogled ispod... opet kap...kap iz istog mjesta. Ima li iko ideju o ovome? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 23, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Dok kapa znas da imas ulja u mjenjacu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2713 Napisano Septembar 24, 2017 Drug član, 1232 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ako si stavio semering od 60 dinara, nisi mogao nista drugo ni ocekivati, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljo99 2 Napisano Septembar 24, 2017 U prolazu, 12 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Dane Deda said: Ako si stavio semering od 60 dinara, nisi mogao nista drugo ni ocekivati, Ipak je malo skuplji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Septembar 24, 2017 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Tu imas mislim, 3 ili 4 semeringa , zbog kojih , prekidac polozaja menjaca , moze da bude pun ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15725 Napisano Septembar 24, 2017 moto merkat °°, 4983 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je osovina na koju naleze semering dobila zljeb mozda bi pomogao stari trik sa skracivanjem opruge semeringa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljo99 2 Napisano Septembar 24, 2017 U prolazu, 12 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, bdada said: Ako je osovina na koju naleze semering dobila zljeb mozda bi pomogao stari trik sa skracivanjem opruge semeringa. Da, majstor je spominjao mogućnost žljeba na osovini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2713 Napisano Septembar 24, 2017 Drug član, 1232 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, zeljo99 je napisao: Ipak je malo skuplji. Ja sam bio veoma ozbiljan, u zelji da ti pomognem. Znam iz iskustva sta se sve radi da bude jeftinije (primer, semering radilice do korpe orginal kosta oko 3000d i traje bar 100000km a ima tih dimenzija i za 400d i traje samo do kuce. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljo99 2 Napisano Septembar 24, 2017 U prolazu, 12 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Dane Deda said: Ja sam bio veoma ozbiljan, u zelji da ti pomognem. Znam iz iskustva sta se sve radi da bude jeftinije (primer, semering radilice do korpe orginal kosta oko 3000d i traje bar 100000km a ima tih dimenzija i za 400d i traje samo do kuce. Naravno, shvaćam... mogu reći da nije bio najjeftiniji. Naručio u hrvatskoj. Kako rezonujem, ili je ponovo loš semering ili je žlijeb na osovini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4290 Napisano Septembar 24, 2017 Ne silazi, 6624 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Birač brzina ima ležaj, šajbnice, ...ima tu šta da se podešava a i pohaba vremenom, može da dobije ekscentični i aksijalni hod i onda semering ne može toliko da pokrije. Tu nema neke vrtnje da bi se pojavio kanal čak i od skrućenog zaptivača, mada je sve moguće, možda se pojavila i neka korozija. Za razliku od semeringa agregata, na menjaču BMW-ovi i nisu neki i mogu se staviti bolji. Preporučujem silkonske koji su fleksibilniji i manje podložni krućenju, sa duplom usnom i možda u drugoj debljini ili visini, kako ko podrazumeva, pregledaj da li postoji neko oštećenje i probaj drugom dimenzijom da ga preskočiš, a dodatno stezanje kao zadnju opciju jer je premali prečnik, pogotovu ako nije silkonac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...