Alp 2240 Napisano Septembar 16, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru (umivanje u reci, kafica, doručak..), nastavljamo nizvodno, desnom padinom planine. Pre-prečismo par brda, i siđosmo u sledeću dolinu. I uđosmo u još jedan nacionalni park. Pređosmo preko reke Aheloos.. I polako počesmo da se penjemo prema izazovu za taj dan. Trebalo je preći preko planinskog venca u okviru "Anatolika Tzoumerka" nacionalnog parka, a nismo znali da li je taj put uopšte prohodan. Ako ne uspemo da pređemo preko ovog prevoja, morali bi da se vratimo barem 50 km nazad kako bi našli alternativni put, tako da smo stisli dupe, i krenuli pa kako bude.. 2 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Septembar 19, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Put kojim se nadamo proći ide na 2.000 m, preko Pindus planinskog masiva. Nije problem u visini nego u zapuštenosti istog. Pre i posle prevoja ima par zaseoka i sam "put" nema skoro nikakav značaj pa nismo ni očekivali da ga održavaju. Tako je i bilo. Posle nekog vremena puta je nestalo. U stvari bližom (pešačkom), inspekcijom smo ustanovili da je put i dalje tu, samo su serpentine toliko stme i usečene u padinu planine, da se iz podnožja ne vide. Kakvo olakšanje. Juriš! Put je pristojne širine ali strm i pun krupnog kamenja. Nema tragova da je skoro prolazilo bilo kakvo 4wd vozilo. Posle nekog vremena smo na prevoju. Uzak i vetrovit, nismo se zadržavali, brzo smo okrenuli na drugu stranu, nadajući se da u silazu nećemo imati previše problema. I konačno u podnožju. Odmor. 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Septembar 20, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Posle ovog adrenalinskog spusta čovek ogladni. Gledam raspoložive konzerve (sardina, opet sardina, tuna, nešto što liči na goveđi gulaš...), i setim se klope u Nafpaktos-u... Joj muke.. Al, nema veze, jedi šta ima. Po onoj staroj: - "Baba imaš li wi-fi? - Ćuti i jedi šta ima! " 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Septembar 22, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Nastavismo prema dolini.. Malo pre sela naiđosmo na radove na putu. I red je, uglavnom je katastrofa, ali nama ne smeta previše. Mesto se zove Pramanta. I u stvari je jedan veći kompleks manastira. Lepa česma, voda još milija. Prijatno osveženje Dalje preko par lepih grebena vodi asfaltni put. I još jedno staro selo, Kalarotes. Na žalost u naletu prema planini, nismo se zadržavali, a trebalo je. Selo je izuzetno. Opet prema visinama.. Još jedan prevoj, još jedno pitanje.. Na par mesta naiđosmo na pojate (letnji stanovi čobana), sa ovcama. Gde su ovce, tu su i kerovi. Ovi su baš veliki. Bio sam zahvalan što su ih čobani držali naredbama na distanci pa smo mirno prošli, inače... U mom kraju postoji izreka "icepao ga ko svinja mrsan džak!" Tu me je sustigla kriza. Baterija na minimumu. Potrebna dopuna hitno! Teraj dalje.. Još jedan prevoj od 2.000 metara, pre nego što se spustimo u dolinu sa jezerom Pamvotis i gradom Joanina. I konačno, prilično iscrpljeni u skoro večernjim satima nađosmo pristojan i jeftin hotel na obodu grada. Tuširanje, pivo.. I nesvest. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Septembar 25, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17002 Napisano Septembar 25, 2017 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo pa stigosmo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Septembar 28, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 9. Zadnji dan vožnje, više za ispis jer u ovoj deonici nema terenskih izazova. Putevi su uglavnom asfaltni a oni koji nisu, nemaju težina. Motori uredno čekaju svoje oklopljene gospodare... Posle par sati vožnje smo bili na obodu Vikos kanjona. Pored svih lepota Grčkih planina ovo je jedno od spektakularnijih mesta koje ne treba preskočiti. Od asfaltnog parkinga vodi stepenasta stazica prema vidikovcu. Pogledasmo se i nekako prećutno obojica usmerismo naše atove na stazu. Ali nismo ni krenuli a iz suprotnog smera nagrne gomila turista u poznijim godinama. Jbg-a. Dobro, ajd da prošetamo barem. Brzo stigosmo do ograđenog vidikovca. Pogled je impozantan, ali ima dosta turista. Par koraka dalje počinje staza usečena u stenu sa tablom upozorenja (prevod: odavde nismo nadležni za vas, ko se sjebe, sam se sjebo...). Na stazi nema nikoga. Odlično! Posle nekog vremena staza nestaje. Dotle je za pešake-planinare. A onda mi izvadismo opremu, spustismo naše motore 800 metara niz liticu i skočismo padobranima za njima.... Čekaj, čekaj, ne... taj deo ide u putopis "Doživljaji hrabrih enduraša i borba sa krvoločnim piratima", za udžbenike 1. i 2. osnovne (eventualno za Pink i Grand fanove..), ovo je ipak forum gde bi nas možda provalili da baronišemo Još malo muvanja lokalnim stazicama i povratak na sigurno. Dalja vožnja nas odvede do nekoliko sela naherenih dublje u samom kanjonu. Zvezda je upekla, gde se skloniti? I evo, u dnu kanjona teče ladnjikava rečica sa malom plažom i hladom koji nudi osveženje. Reklame sa strane puta spominju da odatle idu rafting ture, ali po nivou vode, ne bih rekao da je to sad neki doživljaj.. Taman se malo osvežismo i stavismo prase na ražanj za ručak.. (Prim. autora: ovo je sarkazam) Kad eto stvarno! Kombi istovari nekoliko ushićenih turista sa gumenim čamcem i skipera koji im je objašnjavao bezbednosne procedure i postupke.. S,obzirom da veruju da idu na "rafting", njima bi trebalo objasniti kako smo mi upravo sleteli motorima niz liticu od 1.000 metara. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Octobar 1, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Dalji tok puta nas je uglavnom vodio regionalnim i lokalnim (na žalost asfaltnim), putevima kroz sela i mala mesta na putu prema našoj polaznoj i završnoj tački ovog puta. Još jedan sad već prepoznatljiv model mosta u mestu Konitsa. Ovaj je rekonstruisan. Prolazimo dolinom pored planinskog masiva koga smo upravo napustili. Bili smo gore na platou, sad smo u dolini ispod.. Planinsko selo i lepo uređen restoran sa terasom. Stajemo na ručak i kratak odmor. Prilazi nam jedan od najvećih kerova koje sam ikada video. Oće da se mazi, oseća da će tu biti neke klope.. Gazdarica ga otera povišenim glasom. Poslušno odlazi ali nas ipak motri sa distance. Kad dobijemo naručenu hranu, krišom se uvlači ispod našeg stola kako se gazdarica ne bi ljutila... Strpljivo čeka svoje potencijalno sledovanje. Pitom i mazan, nije svestan svoje snage i veličine. Nadam se da barem u svom "kerećem" okruženju to zna da iskoristi kad se bori za primat keruša.. Idemo dalje. Opet smo u nekom od nacionalnih parkova.. I pred kraj dana stižemo u "drugo najveće skijalište u Grčkoj" (pogledaj početak priče..). Prazno je kao što smo i očekivali. Malo se promuvali i u sumrak stigli do sela i hotela gde smo pre 9 dana ostavili kombi.. Hotel je prazan, pa se vlasnik obradovao. Za uspešnu turu častimo sebe pristojnom večerom.. I time je ova tura završena. Meni je bila izuzetna. Bio sam spreman da vozim sam ali zahvalan sam Severianu što se pridružio jer sam je ipak podcenio. Dobro smo se slagali i njegovo veliko putno iskustvo nam je u nekoliko navrata dobro došlo. Verujem da se i njemu svidela. Potencijali ovakvih trekova su veliki i verujem da ću se i ubuduće motati po sličnim. Do tada, treniramo u lokalu i maštamo o vožnjama iza naših plotova 1 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17002 Napisano Octobar 1, 2017 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bogami, g.Racino veliko alpinističko iskustvo dobro nam je došlo! (Ovo kao ono ja tebi vojvodo, ti meni serdaru ) Meni je bilo sjajno. Ja bi još jedan krug! Ili ono "ostrvce" da padne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Octobar 5, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Novembar 8, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Snimio: Severian 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Novembar 14, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baki Vrsac 234 Napisano Novembar 18, 2017 Svrati ponekad, 441 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda ST 1100 pan european - Honda GL1500 GOLDWING - Honda Shedow Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bato ADV 409 Napisano Novembar 19, 2017 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ljudi.. Prava voznja! Zanima me na kojim ste gumama vozili i kako se ponasaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 19, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam ništa značajno propustio. Hvala Raco za putopis!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1428 Napisano Novembar 19, 2017 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast strasna tura slike razglednice odusevljen sam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Novembar 19, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Bato ADV: Ja sam bio na Mitasu E09 napred i pozadi, Severian mislim na TKC 80 (ali nisam siguran). Moje gume su se ponašale korektno, teren je uglavnom tvrd i imali smo vrlo malo blata (Mitasi su uglavnom loši na mokrom). Mislim da smo dobro izabrali. BusMan: Već na proleće možeš da nadoknadiš. Planiram nešto slično u okruženju opet u maju 2018. Dobio i Severianove filmove, pa ih polako (kad stignem), puštam po danima. Taj nije štedeo Sredio mašinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Novembar 19, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, bobbra je napisao: Svaka cast strasna tura slike razglednice odusevljen sam . Hvala, biće toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Novembar 22, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Novembar 27, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
poka 43 Napisano Novembar 28, 2017 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: KTM ADV 990 Prijavi odgovor kao problematičan bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivchany 48 Napisano Decembar 4, 2017 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Extra su snimci Bravo momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Decembar 6, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Decembar 11, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2240 Napisano Decembar 16, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...