vasa.93 2645 Napisano Maj 26, 2017 Drug član, 1300 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Da li možda ima nekog zainteresovanog za kupovinu desktop računara? Računar je kupljen otprilike pre 3,5 godine. Konfiguracija je otprilike sledeća: MB: Gigabyte GA-Z87-HD3, Intel Z87 chipset CPU: Intel Core i5 - 4. generacija - Haswell familija, radi na 3,1GHz, Turbo mod do 3,3HGz, ima solidnu integrisanu grafiku RAM: DDR3 - 1 x 8GB Kingston HyperX Fury Blue na 1600MHz + 1 x 8GB Kingston HyperX Fury Black na 1866MHz (pošto je jedna na 1600MHz, obe rade na 1600MHz kada se koriste zajedno), rade u Dual Channel modu, obe imaju aluminijumske radijatore GPU: MSI GTX 660 2GB GDDR5 Twin Frozr III - magistrala 192bit, memorija radi na 6008MHz SSD: Kingston HyperX 3K 128GB HDD: Western Digital 1TB, nisam siguran koji tačno model PSU: Raidmax RX-835AP - 835W, modularno, 80 PLUS bronze sertifikat Monitor: LG 23" FullHD, nisam siguran koji tačno model Kućište: Cooler Master Elite - serija 34X, nisam siguran koji tačan model Kao što rekoh, konfiguracija je sklopljena pre otprilike 3,5 godine, ali su grafika i drugi RAM modul dokupljeni kasnije. Gotovo da uopšte nije korišćena za igranje, ali je u vreme kada je kupljena mogla sve da pokrene na maksimalnim podešavanjima. Sada takođe verovatno može da pokrene sve od igrica. Što se tiče ostalog softvera, nema šta nisam pokrenuo, a uz Windows 10 i zbog SSD-a sve je uvek letelo... Grafika je bila do skoro u garanciji, a drugi RAM modul je u garanciji 10 god, a on je kupljen ja mislim prošle godine. Za svaku komponentu imam originalno pakovanje, račun i garanciju. Ako je neko zainteresovan, mogu da pogledam tačne oznake za komponente za koje nisam naveo tačne oznake, da dam više informacija i slično ako sam slučajno nešto zaboravio. Cenu još nisam sračunao, pa ako neko ima predlog... A razlog prodaje je to što bih prešao na Mac... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Maj 28, 2017 Ducatista, 2912 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Da li imaš otprilike neku cifru? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Maj 29, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna konfiguracija Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2645 Napisano Maj 29, 2017 Drug član, 1300 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako. Da me nije zažuljao prostor u sobi i ovaj MacBook, ne bih ja to menjao sigurno, pošto radi kao i prvog dana sve. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Maj 29, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan €? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2645 Napisano Maj 29, 2017 Drug član, 1300 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam baš juče kolegi sa foruma na pp, ali evo i ovde: "Pravo da kažem, nemam baš neku jasnu sliku. Ne bih da ga precenim, a ni da ga dam za nešto sitno, pošto je u pitanju zaista dobra konfiguracija. MB, CPU, prvi RAM modul, SSD, PSU i kućište su plaćeni ~65.000 tada. Zatim je HDD bio ~5.000, GPU ~20.000 dinara i drugi RAM modul ~5.000 dinara. Monitor je kupljen nešto ranije, mislim oko 2012. godine, i tada je bio ~15.000. I onda na osnovu toga neka moja računica jeste da je on za ove 3,5 godine izgubio nekih 30-40% vrednosti, a i po oglasima vidim da se slične polovne konfiguracije kreću obično ~500-550€ (bez monitora), tako da je neka moja ideja bila da to ide za nekih ~550€." Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...