Jump to content

Moto Zajednica

Prvi motor-potrebni saveti :)

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

Cao svima

Da ne duzim pricu skacem odmah na problematiku. Prica je takva da imam 17 godina i skupio sam polovinu para za opremu i prvi motor koji mi se dopada(posle dosta istrazivanja o istom)- Honda vt shadow 125. Mislim da je dobar izbor jer ne kosta puno, kvalitetne je izrade i mogu sam da ga kupim od svojih para i da naucim dosta o njemu i o voznji(ako imate boljih predloga i saveta otvoren sam za sve).

Ono sto je problem jeste da ulazim i sukob sa ocem jer on misli da je novi motor bolja i sigurnija opcija (sa cime se ja slazem ako je neko vec u mogucnosti naravno) koji naravno i dosta vise kosta i za koji bi mi bila potrebna njihova pomoc oko novca. Misljenja sam: bajo moj ako vec hoces tu dodatnu mogucnost svog prevoza onda kupi sam:)

Moj plan je da skupim jos preostalo novca i odem na svoju ruku.

Otvoren sam da cujem sta vi ljudi mislite;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova

Odlican stav, bice ti koristan i u drugim aspektima zivota. Go ahead!

Cenim odgovor i nekako mislim da je tako najodgovornije sa moje strane

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa

A i više ćeš paziti i čuvati mahinu  kad je ti sam kupiš, od početka je tvoga truda delo.  ;) Što je više budeš čuvao i pazio, bolje će te služiti. Motor ti je kao žena udje ti pod kožu i gotov si  :moto2: . Srećno sa kupovinom.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Uzmi polovan, gledaj da je ocuvan. Posle godinu do dve, pozeleces da uzmes nesto jace a izgubices minimalno na vrednosti. Narocito ti japanski kruzeri drze cenu.

• Drug član, 1077 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.

Srecno druze, vodi racuna sto se tice davanja kesa, gledaj neki model koji kasnije mozes da prodas a da ne izgubis dosta para. Jer verujem da ces se brzo naviknuti na 125 ccm pa ces ubrzo (3-4 god) traziti i nesto jace. Nisam vozio Shadow 125, ali verujem da je odlican motor za tebe, uostalom na njemu ces nauciti sve sto treba da znas o motoru, i u ovom periodu gradis licnost bajkera. Zelim ti sve najbolje u odabiru motora. :-)

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

• Drug član, 1077 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.

Dok sam ja kucao odgovor kolega hard_rock je napisao gotovo isti odgovor kao i ja, sto znaci da ako nas poslusas neces pogresiti, odmah imas dva ista saveta, i u startu ti je lakse da odaberes pravi motor.

• U prolazu, 14 postova

A i više ćeš paziti i čuvati mahinu kad je ti sam kupiš, od početka je tvoga truda delo. ;) Što je više budeš čuvao i pazio, bolje će te služiti. Motor ti je kao žena udje ti pod kožu i gotov si :moto2: . Srećno sa kupovinom.

Postujem misljenje i daje mi motiv da idem sa svojom odlukom:)

• U prolazu, 14 postova

Uzmi polovan, gledaj da je ocuvan. Posle godinu do dve, pozeleces da uzmes nesto jace a izgubices minimalno na vrednosti. Narocito ti japanski kruzeri drze cenu.

Slazem se i mislim sa mogu da napredujem tako, hvala

• U prolazu, 14 postova

Dok sam ja kucao odgovor kolega hard_rock je napisao gotovo isti odgovor kao i ja, sto znaci da ako nas poslusas neces pogresiti, odmah imas dva ista saveta, i u startu ti je lakse da odaberes pravi motor.

Hvala Vam puno, to mi daje polet iskreno da idem za svojom odlukom, jako cenim date savete i nadam se da ce sve biti dobro.. :)

• Podržavam 1

• Drug član, 1313 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Ja odradio isto tako pre par meseci. Skupio novac, upisao se na obuku za A2, dok je obuka trajala kupio motor, kupio svu opremu i evo teram sad, juče i danas ~320km. :)

Ono što kolege nisu pomenule je i to da ćeš ovakvim pristupom i stavom u očima starijih delovati zrelije i ozbiljnije. Dakle samo napred. :)

• Podržavam 2

• U prolazu, 14 postova

Ja odradio isto tako pre par meseci. Skupio novac, upisao se na obuku za A2, dok je obuka trajala kupio motor, kupio svu opremu i evo teram sad, juče i danas ~320km. :)

Ono što kolege nisu pomenule je i to da ćeš ovakvim pristupom i stavom u očima starijih delovati zrelije i ozbiljnije. Dakle samo napred. :)

Jako cenim dat savet i smatram da cu tako i sebe poboljsati, hvala:)

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

Samo napred! Po meni je bolje uzeti plovnu mašinu iz više rezloga, kolege su ti već pomenule neke od njih, a jedan od po meni bitnijih je taj da ćeš uz polovan motor mnogo više naučiti o mehanici, kako se, kada i šta menja. Nov motor uglavnom teraš u servis zbog garancije.

Što se izbora prvog motora tiče, verujem da si prelomio i samo napred, ali ako se još uvek "pronalaziš" baci pogled na Yamahu XT125X, nešto najslađe što sam vozio od 125 kubika :). Milina :)

• Podržavam 2

• U prolazu, 14 postova

Samo napred! Po meni je bolje uzeti plovnu mašinu iz više rezloga, kolege su ti već pomenule neke od njih, a jedan od po meni bitnijih je taj da ćeš uz polovan motor mnogo više naučiti o mehanici, kako se, kada i šta menja. Nov motor uglavnom teraš u servis zbog garancije.

Što se izbora prvog motora tiče, verujem da si prelomio i samo napred, ali ako se još uvek "pronalaziš" baci pogled na Yamahu XT125X, nešto najslađe što sam vozio od 125 kubika :). Milina :)

Mnogo ti hvala, istog sam misljenja sto se tice toga da o motoru treba da naucim prvo i sigurno cu baciti pogled na yamahicu ;)

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200

Moj savjet tebi i svima koji počinju kao maloljetni (a i sam sam tako poče prije 20 godina).

1. Položiti pa tek onda voziti (opuštenije je i samim tim sigurnije).
  2. Kupiti sam svoj motor pa makar i lošiji (opet kada sam kupiš opuštenije je, u pravilu starija mašina pa naučiš mnogo toga oko motora i mehanike, a kasnije će trebati to znanje, lakše se proda i manje padaš na cijeni...)
  3. Kupiti manji motor (lakše se vozi, manje troši...)
  4. Kupiti opremu u kompletu i u skladu sa mogućnostima, pogledati i novu i polovnu, kacigu u pravilu kupiti novu ili od nekog koga poznaješ.
  5. Lagano prelaziti na veći motor i probati različite modele (kod mene je išlo ovako: tomos, vespa, beverly, nakedi, spotrski, enduro touring i touring, rezultat je da naked-e i danas obožavam, ali znam da ne mogu da mi služe za ono što mi treba, a da imam dva motora ne mogu pa je priča ostala i po svemu sudeći ostaće na enduro touring i touring. Zaključak je da shvatiš razliku, razumiješ druge motocikliste i naučiš šta ti treba)

Plan koji ima je odličan, neka ti je sa srećom

• U prolazu, 14 postova

Moj savjet tebi i svima koji počinju kao maloljetni (a i sam sam tako poče prije 20 godina).

• Položiti pa tek onda voziti (opuštenije je i samim tim sigurnije).
  • Kupiti sam svoj motor pa makar i lošiji (opet kada sam kupiš opuštenije je, u pravilu starija mašina pa naučiš mnogo toga oko motora i mehanike, a kasnije će trebati to znanje, lakše se proda i manje padaš na cijeni...)
  • Kupiti manji motor (lakše se vozi, manje troši...)
  • Kupiti opremu u kompletu i u skladu sa mogućnostima, pogledati i novu i polovnu, kacigu u pravilu kupiti novu ili od nekog koga poznaješ.
  • Lagano prelaziti na veći motor i probati različite modele (kod mene je išlo ovako: tomos, vespa, beverly, nakedi, spotrski, enduro touring i touring, rezultat je da naked-e i danas obožavam, ali znam da ne mogu da mi služe za ono što mi treba, a da imam dva motora ne mogu pa je priča ostala i po svemu sudeći ostaće na enduro touring i touring. Zaključak je da shvatiš razliku, razumiješ druge motocikliste i naučiš šta ti treba)

Plan koji ima je odličan, neka ti je sa srećom

Hvala na svemu rečenom i imacu sigurno sve to na umu prilikom kupovine prvog motora i otiskivanja u taj svet :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja