Jump to content

Moto Zajednica

Opasna mesta !

Recommended Posts

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Evo nesto razmisljam i setim se Nikolicevog posta kako ne bi bilo lose da napravimo temu da navedemo "opasna mesta" na putu, u gradu, neka zeznuta raskrsnica, nepregledna krivina, rupe, skretanje i slicno, kako bi malo obratili paznju i izbegli najgore. E sad, gde sam se zaglavio? Posto je nasa zemljica i ovako mala - suvise velika da bi na ovom forumu opisali ceo grad sa svojim zahebanim deonicama a o otvorenom putu tek da ne pricam, ne bi bilo lose ako bi se neko od admina malo ukljucio pa na pravimo neku podelu tipa:

GRAD - pa onda zeznute deonice  ili

PUT - od - do i zeznute deonice...

i da li da to delimo u vise tema? Bilo kako bilo, mislim da je ideja izvodljiva, samo da vidimo kako da bude preglednija... Etako...

Evo odma' da navedem neki primer... Cukaricka padina u Bgd-u CELA, raskrsnice tu i ceo taj deo prosto trazi nesrecu jer voze kao nenormalni, a da ne pominjem kako cesto fali poklopac sahta i li resetke za odvod tako daa... oprez!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Cela Jurija Gagarina, opasnost iz ulica koje je seku i od vozača koji hvataju debelo žuto svetlo kada skreću u poprečne ulice, pa ako se naleti malo većom brzinom ili ako autobus zagradi pogled može lako da bude svašta

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

A ja to zovem "podzemne vode"  na takvim mestima vozači se često ponašaju kao da su pod uticajem psihoaktvnih supstanci i sl.

• Zainteresovan, 695 postova

na desnom odvajanju ka padini [posle pumpe kod Ade Ciganlije], na unutrašnjoj strani krivine fali poklopac šahta

ka čukarici fali ukupno 3 poklopca, ista petlja ka gradu 3 poklopca, ka obrenovcu SVI!

možda će vam ovo zvučati blesavo ili morbidno, ali meni se desilo, na istoj petlji na pešačkom ka gradu da je Ciganka (majka) gurnula svoje dete pod auto ispred mene ... grozna priča koja se još povlači po sudu ... tamo smo od advokata čuli da je to sasvim normalna pojava

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

na desnom odvajanju ka padini [posle pumpe kod Ade Ciganlije], na unutrašnjoj strani krivine fali poklopac šahta

Ne mogu se cudom nacuditi  :o :o :o :o :o

Na odvajanju od padine ka autoputu (ka gradu) postavili SVE resetke za odvode!!! Ex sad koliko ce oni biti tu... ::)

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Dorćol, Dunavska ulica. Duž crvene linije negde (ne sećam se sad tačno na kom mestu) je povelika  rupa uz desnu ivicu kolovoza, gledano u pravcu Kalemegdana. Na karti je zbog lakše orijentacije obeležena pruga (narandžasta linija) i prodavnica Markos (plava tačka).

post-203-12878995584159_thumb.jpg

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Moja ulica RESAVSK je cela u rupetinama.Grad ovaj nas je rupa jedna velika.

Jel si ozbiljan?

Ja kad dodjem u BG slatko se navozam, zamisli tek kako je onda ovde kod mene  :-\

• Zainteresovan, 695 postova

Ne mogu se cudom nacuditi  :o :o :o :o :o

Na odvajanju od padine ka autoputu (ka gradu) postavili SVE resetke za odvode!!! Ex sad koliko ce oni biti tu... ::)

svečano potvrdjujem :D da su postavili resetke ka gradu sve, sad sam prošao, i imaju novinu :)))) zakljucavaju se :) valjda ih nece maknuti mandovi tako lako ... a ka padini i dalje fali jedna sa desne strane :( ... ka obrenovcu nisam isao

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

juce sam prosao tim skretanjem iza Ade ka Padini, sada vise ne fali sa unutrasnje nego sa spoljasnje strane krivine...

tamo treba zavarivati poklopce ocigledno

• U prolazu, 74 postova

Dorćol, Dunavska ulica. Duž crvene linije negde (ne sećam se sad tačno na kom mestu) je povelika  rupa uz desnu ivicu kolovoza, gledano u pravcu Kalemegdana. Na karti je zbog lakše orijentacije obeležena pruga (narandžasta linija) i prodavnica Markos (plava tačka).

ovo potvrdjujem, ne znam samo dal je dunavska, il viline vode ta ulica.

Pre neki dan je klinac u Save kovacevica na novom piaggio-u(400kuba-mali 8.razred) upao u rupu i skuter preko njega... potkolenica na 20ak mesta i skoro svi prsti na nogama slomljeni.

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Partizanski put, za one koji ne znaju, to je ulica koja ide od Bogoslovije ka Mirijevu. Celim putem ima neravnina, sklonjenih lezecih pandura, sljunka, a inace je cela ulica na klizistu, tako da stalno puca. Takodje, daje iluziju da moze da se ide brzo pa ljudi voze kao manijaci. Obratiti paznju!

• Svrati ponekad, 216 postova

Partizanski put, za one koji ne znaju, to je ulica koja ide od Bogoslovije ka Mirijevu. Celim putem ima neravnina, sklonjenih lezecih pandura, sljunka, a inace je cela ulica na klizistu, tako da stalno puca. Takodje, daje iluziju da moze da se ide brzo pa ljudi voze kao manijaci. Obratiti paznju!

Hehe, znaci jurcam pod uticajem iluzije??  ;D ;D ;D

Salu na stranu, tim putem prodjem bar par puta dnevno i uopste nije naivan. Em sto umami, em sto ima svacega po putu, a o sporednim ulicicama i da ne pricamo. Takodje je u zadnje vreme prisutna "hiper-gradnja" izmedju Calija i Mirijeva, tako da gradilista "vrebaju" sa obe strane puta.

I  plus na sve to radar, a ogranicenje celim putem 40km/h.

Znaci na celoj toj deonici, dobro obratiti paznju..

• Svrati ponekad, 385 postova

Brate Boki,gde god krenes u grad u neku sporednu ulicu ili glavnu,nema teorije a da ne nabasas na krater,

na pocetku ulice mi mala al jebitacna rupa.Pre neki dan sam opicio po njoj mislio sam da sam viljuske odkinuo

nevidi se,pa onda ulica preko puta mog ulaza ili ti Misarska na ukrstanju sa mojom ulicom vec

danima stoji sa desne stran iskopana rupetina i nasuta sljunkom a sljunka po ulici koliko hoces.Pa samo da

obicem kraj peske i mogao bi da ispisem spisah rupetina po ulicama na rolni toalet papira.

• Svrati ponekad, 105 postova

Danas primeceno !

od supa  u Savskoj ka sajmu , bas na semaforu  podvoznjaka auto - puta , PUKLA resetka kanalizacije u duzini 1-1,5m u srednjoj traci a  siroka je jedno 20-25 cm  ! 

Resetka prelazi celu ulicu ! OPASNO !

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Takodje je u zadnje vreme prisutna "hiper-gradnja" izmedju Calija i Mirijeva, tako da gradilista "vrebaju" sa obe strane puta

DA! Zaboravio sam. To je u stvari mozda i najopasnija stvar! I ona silna skladista, stalno neko izlazi, ulazi.....

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

prvo iskljucenje sa autoputa posle Zmaja 1, na samom pocetku krivine sa unutrasnje strane krivine fali kanalizacioni poklopac...

koincidencija ili ne, kao kod Cukaricke padine, i ovde je u neposrednoj blizini favela...

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Ulica Vojvodjanska (nastavak Tošinog Bunara ka blokovima), celom dužinom izuzetno opasna, ispucana, rupe, grbe, gradilišta...

Jurija Gagarina, kraj, obavezan svakodnevni radar poslednja 2 semafora, a limit - 40

• Zainteresovan, 651 postova

Ustanicka celom duzinom. Nema rupa,ali vecina vozaca Ustanickom razvuce malo brze,pogotovo motorciklisti.Pritom kola i pesaci izlecu sa svih strana.

A izdvojio bih dva mesta u mom kraju:

1. Iskljucenje sa auto puta iz smera ka Zagrebu kod plavog mosta.Vozila koja se kracu ulicom Vladimira Tomanovica cesto ne obracaju paznju na znak stop kod iskljucenja. Cesto sam dolazio u situaciju da moram naglo da kocim,jer vozaci prolaze kao da ja imam znak stop, a ne oni.

8gb1p_95700856ha5.jpg

2. Skretanje iz Ustanicke u Grcica Milenka. Da bi se skrenulo moraju da se propuste vozila iz suprotnog smera, a problem je sto se vozila iz suprotnog smera cesto krecu brzo, a vide se tek na nekih 20-ak metara pre raskrsnice zbog blage nizbrdice.Vozaci krenu da skrecu i onda vide vozila iz suprotnog smera kako idu na njih tek kad im se priblize na nekih 20-ak metara. Upravo iz tog razloga je prosle godine decko sa 1000rr-om umalo ostao bez noge na tom skretanju.

37u2r_13506852ri7.jpg

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Narodnih heroja od Fontane do 3. bulevara (M.Milankovića sad) - ulica deluje skroz pitomo, široka, semafor ali je puna opasnosti: mnogo sporednih ulica sa koje ulaze bez gledanja ili sa gledanjem ali moraju da izađu do pola puta jer ne vide od parkiranih automobila na ulici, prebrza vožnja tom ulicom a na semaforu skreću levo. Skoro je i bila situacija sa slupanim Viragom (na forumu je) na toj raskrsnici, klinci voze skutere do koske, bus 65 ima stanicu na svakih 50m, pešaci strogo poštuju svoju prednost na zebri (zbog pandura pešaka koji često stoje i kažnjavaju samo za taj prekršaj)... Kod laboratorije Ristić ljudi se isparkiravaju bez mnogo opreza (valjda ih muče rezultati pa se zaborave)... :'( Ja tu vozim 30km/h kolima, imao sam nekoliko situacija izletanja iz sporednih blokova i to je tu redovna pojava te ljudi pazite se tu maximalno!!! :'(

post-2656-12878995732048_thumb.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja