Mind Resetting 442 Napisano April 12, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od tvojih boljih putopisa, malo si pojacao pricu, a slika ima taman da prate radnju. Sve zajedno jedno neverovatno uzivanje, hvala ti puno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano April 13, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Plan je bio da uopšte ne perem motocikl tokom celog putovanja. Nisam nikada do sada. Ni na jednom putovanju do sada. A baš je prljav. Na fotografijama ne izgleda tako,ali ja se družim sa njim svaki dan i poznajemo se. Želja mi je da u Beograd vratim kolekciju od nekoliko hiljada insekata pokupljenih usput i u raznim državama. Muhe iz Hrvatske,bubice iz Slovenije,malo iz Austrije,Italije,Lihenštajna,čisti Švajcarski leteći insekti,Francuska,Španija,Luksemburg,Nemačka i Mađarska. Iz svake države po neki suvenir ili nekoliko stotina. Ali,nije nije se održalo. Jutros je padala kiša. U ogromnim količinama. Najzad kiša! Čekam je već 15 dana. Naravno,dobro je oprala motor ili ga očistila od insekata. Nema više ni za CSI analizu. Ali sada ima blata,tako da je i dalje prljav. Pored jezera Taundsee,kroz predivna austrijska sela. U domaćem istoimenom filmu postoji dijalog: "Lepa sela su uvek lepa,čak i kada gore,a ružna ostaju ružna..." Ja bih ovo promenio:Sela u Austriji izgledaju prelepo čak i po ovom kišnom danu.Ne treba Sunce da svojim magičnim pokretom učini pejzaž lepšim. Gde god uperiš pogled pogled...lepota. Kiša. Neka pada i bilo je vreme. Svo vreme vozim lokalnim putevima. Prolazim kroz Grac i idem ka istoku. Mađarska. Kiša je stala,dala je šansu Suncu. Krajnja destinacija jezero BALATON. Nikada nisam bio tamo. A opet,tako je blizu Beograda. Mađarska se ipak bitno razlikuje od Austrije. Odmah se vidi razlika. U svemu. Predelima,putevima. Dobar deo puta sam imao osećaj kao da prolazim kroz Vojvodinu. samo da nema ovih natpisa. BAŠ NIŠTA ne razumem. Čak sam i francuski počeo pomalo da kapiram,ali MAĐARSKI. Nula bodova. Kako se približavam Balatonu,sva mesta oko jezera se zovu Balaton,pa posle neka tri-četiri slova Balatonsoz,Balatontuz,Balatondred... Kreativan tim je smišljao ove nazive danima. Dolazim do mesta,jedinog bez prefixa BALATON, SIOFOK(na slovu I ima ona kukica) Fino malo mesto na južnoj strani jezera. Ima samo jedna trenutna sitnica sa svim gradovima i selima oko jezera. Pa ja sam došao na BEFORE PARTY. Ovde je sve prazno i nema nikoga. Bukvalo ništa ne radi. Hotela,pansiona ima mnogo,ali ne rade. Naravno,otišao da probam njihov gulaš i naravno razočarao se. Ich bin eine turist! Danas sam računao. Do sada oko 6800km. Do Beograda sutra ima oko 400km. Uvek volim kada se završi krug. Postoji jedan deo iz knjige koji logično opisuje putovanje i ono što ga čini takvim,moja je samo jedan reč u celom tekstu. "Pa u tome i jeste sve: vraćati se. S jedne tačke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te tačke za koju si vezan, ne bi volio ni nju ni drugi svijet, ne bi imao odakle da pođeš, jer ne bi bio nigdje. A nisi nigdje ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne čezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da čezneš, da voliš. Onda spremi se na put... Beograd. "Derviš i smrt", Meša Selimović Vidimo se sutra! 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monah 233 Napisano April 14, 2017 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan "Priroda kiše je uvek ista, ali od nje raste trnje u pustinji i cveće u oazi" arapska poslovica Divno! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano April 14, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Srbija sa sunčanim danom dočekuje putnika.Lep osećaj povratka.Savršen dan da se završi jedno putovanje. U Normandiji na plaži OMAHA sam napunio tri flaše peska.Zamolio sam mog druga Željka da odštama nalepnice i zalepi na male metalne kutije.Mislim da je lepa simbolika,cilja putovanja.Takođe u filmu "Spasavanje Redova Rajana" jedan od junaka,po iskrcavanju na plažu,ležeći u zakolonu,iz torbe vadi malu metalnu kutiju i puni peskom.Zatvara istu,a na kutiji je natpis FRANCE.Vraća u torbu,a u unutra se nalaze još dve iste kutije sa natpisima ITALY i AFRICA. Pred ulazak u Beograd.Željko dolazi i punimo ih na toplom asfaltu jedne renomirane pumpe za točenje goriva.(detalji toga će biti u filmu) U ulici doček,gomila dece,obećao sam pred polazak svoj deci koja dođu po jednu čokoladu.Sreća moja pa sam doneo dovoljno. Bilo ih je baš dosta. Nekoliko drugara,a dosta njih se izvinulo zbog nedolaska. Posao ili praznični dan. Biće još prilika,siguran sam. Priča o putovanju i nazdravljanje sa vinom koje nosim od mog druga Tjerija. Crveno vino,odležalo u flaši 5600 km! U narednih nekoliko dana ću napisati još neke činjenice koje bi možda pomogle nekome ko možda želi negde ili nešto slično. Hvala svima na podršci!Svako na svoj način,kreativno,materijalno,osmehom,savetom,krevetom ili jednostavno lajkom ili pozitivnim komentarom. Nadam se da i ja Vas nisam razočarao sa fotografijama,opisima i prenošenjem "situacije na terenu". Budite sigurni da ni meni nije bio svaki dan za pisanje,slikanje,snimanje. Sve što je možda propušteno,biće dopunjeno sa filmom sa ovog putovanja u narednih mesec dana,na istom mestu. Danke!Merci!Gracias!Kosz!Hvala! P.S. Volim da putujem,da bih mogao da se vratim!Jedan mali DJIR. 2 1 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano April 14, 2017 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Uživao sam, verujem kao i mnogi, prateći ovo tvoje điranje, dosta toga mogu reći i naučio. Verujem da će film biti fenomenalno i jedva čekam da ga pogleda. Bravo! Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano April 15, 2017 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Sale, dobro se vratio! Još jedno divno putovanje, još bolji putopis. Svaka čast! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmwgs 57 Napisano April 15, 2017 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: NG Motocikl: bmw r1200gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,bilo je super citati tvoj putopis svako jutro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano April 15, 2017 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pratio sam doslovce i doslikce, nisam želeo da komentarišem da ne kvarim. Bravo i mersi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ujkaalbert 28 Napisano April 15, 2017 U prolazu, 77 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. :jee1: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 102 Napisano April 15, 2017 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monah 233 Napisano April 16, 2017 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan putopis. Format u kome si prenosio je toliko pitak i lep. Uspeo si sa malo reci da preneses puno uzbudjenja. Slike su slike, govore vise od hiljadu reci, ali tvoje reci nisu bile visak. Jos jednom, Svaka Ti cast i hvala! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano April 16, 2017 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno!! Bravo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5988 Napisano April 16, 2017 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo dobri Sale i hvala za kutijicu sa "Omaha peskom"...Biće mi draga uspomena na ovo tvoje putovanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano April 16, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan kao pravo srecan povratak kuci, zdrav, ziv i pun osmeha putopis je bio top i meni je i bez filma ovo vise nego dovoljno. SVAKA CAST!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano April 18, 2017 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, odlicno sedi jedan! Zasto jedan pa mora na poravni. Mora jos neko putovanje jos koji putopis! Neces zameriti malo se salim ali stvarno odlican putopis. Teksta taman koliko treba iinformacija isto. Svaka cast. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano April 18, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, odlicno sedi jedan! Zasto jedan pa mora na poravni. Mora jos neko putovanje jos koji putopis! Neces zameriti malo se salim ali stvarno odlican putopis. Teksta taman koliko treba iinformacija isto. Svaka cast. I bez te jedinice sigurno idem na popravni. Jedno kraće putovanje već u septembru,mada malo drugačije. A ovakvo slično opet u martu sledeće godine. Hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano April 18, 2017 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1428 Napisano April 18, 2017 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti sto si nam omogucio da kroz tvoj putopis podelimo lepotu ovog putovanja i budemo tvoji saputnici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano April 18, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, odlicno sedi jedan! Zasto jedan pa mora na poravni. Mora jos neko putovanje jos koji putopis! Neces zameriti malo se salim ali stvarno odlican putopis. Teksta taman koliko treba iinformacija isto. Svaka cast. I bez te jedinice sigurno idem na popravni. Jedno kraće putovanje već u septembru,mada malo drugačije. A ovakvo slično opet u martu sledeće godine. Hvala! Jedno veliko hvala na putopisu !! jedva cekam video material ... btw , jel ti to mrzis leto ili ti posao neda , vidim ture samo prolece i jesen ?? Pozdrav !! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano April 18, 2017 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, odlicno sedi jedan! Zasto jedan pa mora na poravni. Mora jos neko putovanje jos koji putopis! Neces zameriti malo se salim ali stvarno odlican putopis. Teksta taman koliko treba iinformacija isto. Svaka cast. I bez te jedinice sigurno idem na popravni. Jedno kraće putovanje već u septembru,mada malo drugačije. A ovakvo slično opet u martu sledeće godine. Hvala! Jedno veliko hvala na putopisu !! jedva cekam video material ... btw , jel ti to mrzis leto ili ti posao neda , vidim ture samo prolece i jesen ?? Pozdrav !! Obožavam leto,ali tada najmanje vozim motor. Jedina tura koju vozim svakog leta je sredinom jula do CG i nazad. I to je poslovno,ali koristim da vozim motor. umesto avio karte,ja to potrošim na gorivo. A imam čak i dnevnice. Od početka juna do kraja avgusta imam najviše posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Krle 29 Napisano April 20, 2017 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Šta jedan, odličan 5. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7425 Napisano April 20, 2017 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno Saša... fenomenalno... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1770 Napisano April 22, 2017 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Vedar putopis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 495 Napisano April 27, 2017 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na ostvarenom điru i sjajnom putopisu! Uživao sam čitajući i otišao da se utešim do prve salumerie da, kad već nisam u prilici da obiđem sve to, barem ispunim sebi ćef i uz čašu vina zamezim koji šnit španske pršute! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Maj 5, 2017 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od putopisa koje pocnem, pa se zagrijem, a onda odlucim da cu mu se vratiti kad bude gotov, da tako produzim uzivanje. Sve za 5, taman koliko treba. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...