Jump to content

Moto Zajednica

Ne verujem!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Jedva docekah 16 casova,kraj radnog vremena :) :) divno vreme za uzivanje u voznji...

Sedam za motor,palim,krecem, ide ali nesto mi ne stima ??? Ajde malo po parkingu kada izvalim da imam lufta u osovini volana :( :( 

Sta sada nemam alata,nemam nista. Pa kazem sebi ajde polako do bataje do servisa.. I nekako se dovucem do Batajnice malo me je skretanje zezalo tj islo je tesko,i naravno izbegavao sam kocenje prednjom jer bih odma poceo da klecam.

Dovukao se ja nekako  do majstora :) On kaze sada cemo to da sredimo nista strasno desava se..

Otpusta dva srafa,uzima cekic i sekac i zavrce onaj sraf sto drzi kuglice u lezaju(bar je tako kod mene) doteze srafove i govori to je to pici!

Ja u neverici sedam na motor i krecem kuci. Do kuce desetak km. Krecem,a ono ko da imam volan od fapa 10 puta gore nego sto je bilo,ali bar nema klecanja pri kocenju prednjom. Dolazim kuci i posle brzog rucka u garazu zajedno sa masinom,da vidimo sta je bilo. Inace da mi servis nije usput od posla do kuce,odma bi u svoju garazu.

Rasturam volan skidam sve,gledam i ne mogu da verujem  kuglice nisu na svom mestu neke su upale u vrat volana a neke su iznad lezista a samo par njih je gde treba. Evo i slika.

W4LPa_2621633slika038mg9.th.jpg

Za ovo sam siguran da ne treba ovako!!

E sada da li ovi srafovi

404.jpg

0A2Ut_2621650slika035wn7.th.jpg

treba da su stegnit? Nisu bili ??? Ja mislim da su trebali biti posto oni drze viljusku...

Nasao sam kvar sada cu ga srediti.Samo ne mogu da verujem da je  majstor sto mi je "sredio "volan  non stop u guzvi i pretrpan je poslom...

E samo jos jedno pitanje fali li ovde koja kuglica??

404.jpg  mozda jedna ali da ne bude previse???

Pozdrav ljudi!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

druze oni srafovi treba da se stezu,a ono sto fali jedna kuglica nije problem,znaci odvijes gornji konusni sraf na vratu,stavis kuglice i lagano stezes dok luft ne nestane,i onda osiguras kontru i to je to

• Zainteresovan, 788 postova

druze oni srafovi treba da se stezu,a ono sto fali jedna kuglica nije problem,znaci odvijes gornji konusni sraf na vratu,stavis kuglice i lagano stezes dok luft ne nestane,i onda osiguras kontru i to je to

Slazem se sa Wice-om, nikakav problem nije sto ti fali jedna kuglica, srafove za koje si pitao da li treba da su stegnuti obavezno stegni i obrati paznju kada budes zatezao lezaj sa ona dva srafa (sto ti je majstor zategao  ::) ) da ne pretegnes, neko je brljao oko toga na mom bivsem bajku i pretegao isti, motor se ponasao ocajno, jednostavno ne mozes da mu pronadjes "sredinu" na pravcu, konstantno se klati levo desno a to ume bas da smeta u voznji... Uopste ne moras pretezati prvi sraf, dovoljno je rukom da ga stegnes, dok drugi zatezajuci stegni kljucem.

Pozdrav

• Zainteresovan, 651 postova

Ja cim sam kupio keeway-a, odma sam mu rastavio vrat, lepo svuda napunio mast, slozio kuglice kako treba (cak je jedna falila,ali to se ne oseti ). Na kineskim motorima sve te stvari treba u samom startu rastaviti,podmazati i sastaviti kako treba.Posle ne razmisljas, ja preso vec 20000 km bez ikakvih problema.

p.s.  E da, u vratu ( a i svim drugim delovima ) je uvek bolje da ima malcice lufta, nego da bude pretegnut.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja