demro.st 435 Napisano Mart 8, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan veliki pozdrav posto sam nov na ovom motoru zanima me sledece na copavoj nece da upali ...jedino kad vratim copuonda je ok pali i ne sija mi neutral sijalica dal neko zna kako se menja ista hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 248 Napisano Mart 8, 2017 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan To je kod većine motora normalno, na copavoj ima prekidač koji ne dozvoljava da se motor upali kad je ona spuštena. Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4327 Napisano Mart 8, 2017 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da pali i na copavoj kad je izbacen iz brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 248 Napisano Mart 8, 2017 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kod ortaka na nekom kineskom čoperu je isto bilo tako, iako nije bio u brzini nije mogao da upali. Probaj sa stisnutim kvačilo, kao što neki automobili ne mogu da se upale bez stisnutog kvačila. Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 8, 2017 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Доста мотора може да пали само у неутралу. А пошто кажеш да не ради лампица за неутрал, можда је проблем у томе. Не добија сигнал па мисли да је у брзини. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 9, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije imas problem sa prekidacem neutralnog polozaja (neutral position switch ili gear position switch). Uslov za paljenje motora na copavoj je taj da mora biti izbacen iz brzine. Posto ti je izostao taj uslov (prekidac nije odradio ilibti je instalacija u prekidu) zato ni ne mozes da upalis na copavoj. Nista strasno. Koliko sam gledao na netu, to je cest problem kod intrudera.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 9, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Доста мотора може да пали само у неутралу. А пошто кажеш да не ради лампица за неутрал, можда је проблем у томе. Не добија сигнал па мисли да је у брзини. hvala doci ce mi moj bivsi kupac mog tdm da vidi brat iz kule. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 9, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije imas problem sa prekidacem neutralnog polozaja (neutral position switch ili gear position switch). Uslov za paljenje motora na copavoj je taj da mora biti izbacen iz brzine. Posto ti je izostao taj uslov (prekidac nije odradio ilibti je instalacija u prekidu) zato ni ne mozes da upalis na copavoj. Nista strasno. Koliko sam gledao na netu, to je cest problem kod intrudera.... e ja hocu da vidim kako radi i da se sepurim oko njegqa stavio ciglu copavu vratio i to je to....hahahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 9, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan U sustini, kada se to desi, u Srbiji se ukine prekidac na copavoj i radi bez toga.... To si ti resio ciglom... Ako hoces, za prvu ruku, skini te dve zice sto dolaze na prekidac copave i direktno ih spoj (ako su vezane na mirni kontakt prekidaca). Sve i da ti je crkao taj prekida neutralnog polozaja (najskuplja solucija), ta investicija nije vise od 15$. Verujem da odgovara i prekidac a nekog drugog motora.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 9, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan U sustini, kada se to desi, u Srbiji se ukine prekidac na copavoj i radi bez toga.... To si ti resio ciglom... Ako hoces, za prvu ruku, skini te dve zice sto dolaze na prekidac copave i direktno ih spoj (ako su vezane na mirni kontakt prekidaca). Sve i da ti je crkao taj prekida neutralnog polozaja (najskuplja solucija), ta investicija nije vise od 15$. Verujem da odgovara i prekidac a nekog drugog motora.... hvala sutra cu da odradim tvoj savet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Mart 9, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan U sustini, kada se to desi, u Srbiji se ukine prekidac na copavoj i radi bez toga.... To si ti resio ciglom... Ako hoces, za prvu ruku, skini te dve zice sto dolaze na prekidac copave i direktno ih spoj (ako su vezane na mirni kontakt prekidaca). Sve i da ti je crkao taj prekida neutralnog polozaja (najskuplja solucija), ta investicija nije vise od 15$. Verujem da odgovara i prekidac a nekog drugog motora.... hvala sutra cu da odradim tvoj savet Samo pazi da ne krenes sa spustenom copavom,posledice mogu biti fatalne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 10, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan izgleda crko indikator kako mi kaze kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 10, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Janko, to sam ti i ja rekao da je najverovatnije prekidač (indikator) neutral pozicije riknuo i zato ne možeš da upališ motor na ćopavoj, mada bi trebalo da može sa stisnutim kvačilom, ali pošto ni to kod tebe neće, onda je verovatno i prekidač kod kvačila stradao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12268 Napisano Mart 11, 2017 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan U sustini, kada se to desi, u Srbiji se ukine prekidac na copavoj i radi bez toga.... To si ti resio ciglom... Ako hoces, za prvu ruku, skini te dve zice sto dolaze na prekidac copave i direktno ih spoj (ako su vezane na mirni kontakt prekidaca). Sve i da ti je crkao taj prekida neutralnog polozaja (najskuplja solucija), ta investicija nije vise od 15$. Verujem da odgovara i prekidac a nekog drugog motora.... hvala sutra cu da odradim tvoj savet Samo pazi da ne krenes sa spustenom copavom,posledice mogu biti fatalne Bas to htedoh napisati,prosle godine je bio slucaj sa smrtnim ishodom zbog nedignute copave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 12, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Janko, to sam ti i ja rekao da je najverovatnije prekidač (indikator) neutral pozicije riknuo i zato ne možeš da upališ motor na ćopavoj, mada bi trebalo da može sa stisnutim kvačilom, ali pošto ni to kod tebe neće, onda je verovatno i prekidač kod kvačila stradao... Informacija da je stisnuto kvacilo dolazi iz menjaca, odnosno sa senzora neutralnog polozaja. Kada bi rucica kvacila imala prekidac, u slucaju otpustanja sajle i necijeg pokusaja da upali motor "sa pritisnutim kvacilom" posledice bi mogle biti fatalne. Ima nekoliko opcija... Ili je sam senzor (prekidac) neutralnog polozaja, ili je jednostavno zica u prekidu, ima tu i neka dioda.... Jednostavna je shema instalacije, samo treba malo cackati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 13, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde je sve objasnjeno... http://www.volusiariders.com/60-help/117001-electrical-troubleshooting-maintenance-vl800.html Ne moze biti detaljnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 19, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan sad sam privremeno resio al samo privremeno ....otkacio sam zice sa prekidaca na copavoj ...one dve zice sto su isle iz indikatora na prekidac copave spojio sam jednu sa drugom .rezultat motor pali al jos uvek nemam signal neutrala zelena sijalica i mogu da verglam i kad je u brzini znam nije to okj al prva pomoc treba mi neko za indikator sta da radim pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 19, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu biti tri stvari: 1. indikator (prekidac) neutralnog polozaja 2. dioda 3. zica u prekidu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 26, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Janko, slucajno video u Louisu..... https://www.louis.eu/artikel/clutch-switch-for-suzuki-37560-38a00/10032265 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 30, 2017 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav ovako spojio sam masu i neku zicu na indikatoru i sijalica neutrala se upalila znaci nije do sijalice traze mi 50 eur za novi indikator ,,,dal puno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 31, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav ovako spojio sam masu i neku zicu na indikatoru i sijalica neutrala se upalila znaci nije do sijalice traze mi 50 eur za novi indikator ,,,dal puno? Jako puno traze.... Cena ne sme biti veca od 15€. Pogledaj u Louis-u... Imas u mom prethodnom postu link... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordvax 76 Napisano Mart 31, 2017 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R51/3, Honda VT750 Shadow Aero, Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre kupovine novog prekidaca, ovog bi trebalo skinuti pa videti zasto ne odradjuje. Mozda je on ispravan.... Mozda ga nesto u menjacu ne pritiska... Mozda se moze reparirati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...