Jump to content

Moto Zajednica

Molim za preporuke za aparat za komunikaciju

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder Volusia VL800

Planiram na putovanje sa drugom pa nam treba neki instrument za medjusobnu komunikaciju posto obojica vozimo, znaci za komunikaciju izmedju dva motora. Da li mozete da predlozite nesto do 100e a da znate da je dobro? Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6012 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

PMR stanice, Baofeng su odlične ali mislim da ćeš se morati "pružiti" preko 100-tke sa svom infrastrukturom potrebnom za rad (slušalice i mikrofoni u kacigama, ptt tasteri, da ti neko to poveže valjano...)

EDIT: Preteče me mradomir  :takoje:

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

PMR Boafeng 888s stanice su ti super i dobro dodje jel posle ako budes vozio sa drugim motoristima takodje mozes da se umrezis ako oni imaju bilo kakve stanice.. Stanice su do 15 evra, a odgovarajuce slusalice, mikrofon sa sve ptt tasterom i svom opremom oko 33 evra. Inace ovo su cene ako ih narucis preko Aliexpresa.

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ja korstim Baofeng uv5r i odlicno mi rade obe,baterije su super kao i kvalitet izrade. Preporuka.

• Drug član, 959 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

Kum i ja koristimo ovakvu...

https://m.aliexpress.com/item/32771084279.html?aff_click_id=180dedc1d7b2470281241fac09c9ba16-1486254910901-00687-UneMJZVf&aff_platform=y#autostay

To je prvi link na koji sam naleteo sa tim modelom, tako da sam siguran da moze i jeftinije da se nadje. Nase iskustvo: zvuk do 120 ok, preko toga se bas i ne cujemo no to je mozda i do kaciga...mana je sto ne moze vise od dvoje istovremeno da prica...

Nama extra radi posao...

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

Interphone FM3 

Interphone F3MC se preporucuje za komunikaciju vozac-suvozac (radi na nekih 10-20m rastojanja) . u ovom slucaju nije to to

Za komunikaciju izmedju dva motora ipak bih predlozio F4MC (koji moze da podrzi razgovor izmedju 4 kacige,navigaciju,radio RDS,telefon) ali je i cena znatno veca 

Set za dve kacige je 200 evra

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

post-21597-0-59212700-1486282929.jpg

Zet i ja koristimo ove stanice, kolega ih pomenu gore, 888s, sad smo narucili set za kacige sa ptt dugmetom za korman, rade na dosta velikoj udaljenosti, par km, drugar je prosle god ostao bez goriva na sted auto puta, srecom stanice su odradile poso. Mislim da vrede s obzirom da su placene 35€ 2 komada kod nas, na Aliexpresu su dosta jeftinije, set za kacigu je na Aliju 15 dolara, tako da je za te pare skroz ok komplet. Mogu da se upare samo sa stanicama ciji su kanali na istoj frekfenciji. Razmisljam da pazarim uv5r jer ima oba podrucja. Ali otom potom. Sve u svemu male pare a odlicno rade poso.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS

Interphone f4mc radi savrseno, kupio sam ga od balkanlovera i covek je stvarno lik. Bolju cenu neces naci sigurno ;)

post-38182-0-28566000-1486921207.jpg

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Kao i Marko, i ja sam uzeo od Balkanlover-a 2 komadda ali F5MC. Razlika je sto moze da se konektuje na 15-ak drugih komunikatora istovremeno, mozda ima jos po neka razlika. PERFEKTNO radi, sve dok se ne zajebes pa greskom prebacis na (recimo) Finski  :sampion:  :lol3:  E onda te spasava samo prilozeno uputstvo i tacna sekvenca pritisaka na dugmad da bi ga vratio na engleski.. :jee:

Salu na stranu, FANTASTICAN uredjaj, i sve preporuke za kupovinu od kolege!

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: suzuki dl-650 L7

Laki, napravio si pravi izbor, ja sam uzeo od nese kao i svi mi f4, i nedostaje mi da mozemo da pricamo svi u glas. Ovako, moras sa pozivas onoga sa kime zelis da pricas. Nije tesko ali za malu razliku u ceni najbolje f5.

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

jel probao neko da li moze da uspostavi vezu sa n-com komunikatorom ?

Može. Ja imam F4MC i povezujemo se na N-com , stim što moram ja da zovem N-com uređaj, i kod njega se čuje da je telefon povezan, ali se normalno čujemo, isto kao da sam povezan sa drugim Interphone uređajem.

Uređaji naravno od Balkanlovera

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS

Kakav je kvalitet zvuka na tim Interphone uredjajima koje koristite? Imam AGV K-5 kacigu koja je malo bucnija pa me zanima kakva bi tu bila prica?

Kad namestis zvucnike na pravo mesto, cuje se toliko glasno da ne mozes da uzdrzis kad je na maximum, tako da ne postoji kaciga toliko bucna koju ovaj uredjaj nece nadjacati.
  • Podržavam 1

• Drug član, 707 postova

Ostaje mi samo da Vam se zahvalim  :takoje:  :takoje:

@Perkele:

-moze da se ugradi gde god zelis-na staroj kacigi,koju sam imao, nije bilo utisnuto mesto za slusalice-zagrej nesto metalno (recimo dno nekog dezodoransa (ili tome slicno),podrazumeva se da mora biti probusen/isecen/prazan) malo veceg dijametra i polako prisloni na stiropor-napravice sam mesto 

• U prolazu, 62 postova

Pa ako je AGV vec sam napravio rupe mislim da nema potrebe da se ja pravim pametan, rekao bih da su na dobrom mestu.  :stabre: 

Inace, mislio sam da ce danas stici uredjaj a danas neradni dan, valjda ce sutra stici pa da probam. :)

@balkanlover, nadam se da si mi poslao onaj sa mikrofonom za full face kacigu, danas mi to palo na pamet? :zbunjen:

• U prolazu, 72 postova

U setu ti stižu mikrofon za Jet ili Flip Up kacigu i za Full face kacigu. 

A sto se zvučnika tiče, proveri lepo da li će stati u već postojeću rupu i ako treba proširi ili produbi malo rupu jer sam ja imao problem na dužem putu da me je onaj rub koji štiti zvučnik pretiskao po obodu uva, toliko da sam nakon pola dana morao da menjam kacigu sa drugom.

I još nešto, imaš podešavanje sa redukcijom šuma za Full face, Jet kacigu i bez toga. Ja vozim sa ugašenim tim podešavanjem i zvuk je dosta jači a niko od sagovornika se nije žalio na neke smetnje niti sam ih ja primetio, a zvuk u zvučnicima je mnogo jači kad to ugasiš. Videćeš i sam kad probaš.

• Podržavam 1

• Drug član, 707 postova

Kolege su skoro sve rekli-ono na sta bih ja posebno skrenuo paznju su sundjeni na mikrofonima-specificne su gustine i ako njih nemas razgovor je nemoguc (susti,pisti,svasta nesto) ali u setu imas i rezervne tako da ni to nije problem.

P.S. Neka oprosti kolega koji je postavio temu ako smo "otisli u off"

• U prolazu, 72 postova

A sunđer sa mikrofona za Full Face kacigu se veoma brzo razlepi tako da moraš voditi računa da ga ne izgubiš. Meni i većini kolega se razlepio već na 2-3 vožnji, ali malo lepka i rešen problem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja