markodjurovic 815 Napisano April 10, 2008 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mozda si i zajebao stvar sto si dirao te srafcice sa strane, razdesio si mu ler gas, smesu... Mozda sam tu pogresio, ali samo sa sfrafom koji regulise kolicinu vazduha jer onaj sto dize klip uopste nije ni postojao pa sam morao da stvaim nov (zbog toga se motor i gasio u leru) Druze nemoj se predavati tako brzo. Ja kada sam krenuo da radim mog MZ-a nisam imao pojma o MZ-cima, ali zahvaljujuci ovom fenomenalnom forumu sve radim sam za samo set meseci. Ne kazem da treba majstor ali u mom slucaju majstorima prepustam samo ono sto ne znam ili fina stelovanja, Ma kakva crna predaja. Pre jedno 15ak godina takva mi je situacija bila i sa sredjivanjem kompjutera, veze nisam imao i nisam smeo nista ni da pipnem, a malo kasnije sam mogao da sastavim svaku konfiguraciju zatvorenih ociju a i dan danas uzivam u tome. Ok nije bas za poredjenje ali imam i volje i tvrdoglavosti da to radim . Tako valjda cu i ja za neki mesec da ovladam bar osnovnim tehnikama U svakom slucaju ni na jednom forumu iz bilo koje oblasti nisam dobijao ovako kvalitetnu i brzu pomoc. Hvala vam svima. A sad ajde da probam ono sto mi je mrle savetovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano April 10, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan A znas kada ce da upali ako su PLATINE RASTELOVANE??? N I K A D !!!!!!! Dakle pogledaj da li su platine nastelovane!!!!! Dzaba guranje, trcanje i nizbrdice!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
čein 3 Napisano April 10, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: sabac Motocikl: yamaha xj600n Prijavi odgovor kao problematičan E markodjurovic da si malo blize Sapca pa da se uzajamno ucimo, ja tebe sve sto te interesuje o MZ-u a ti mene o kompjuteru. Od prilike da ti znas o motorima isto koliko ja o kompjuterima.Kome nije daleko neka slobodno dodje, nema problema koji nemozemo resiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 10, 2008 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma upalice on jednog dana pa ce Sabac biti da pljunes. Tad ce mo se i druziti . Usput ako treba nesto oko kompova imas mail ili pp pa pitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 11, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ma upalice on jednog dana... Ma kakav jedan dan, treba da upali što pre. Ja radim više poslova a između ostalog vozim taksi, u gradu sam od 13 do 21 pa mi nikakav problem nije da dođem bilo gde kada već dnevno prelazim 200-300 km. Privatni broj je 064/110-77-97 pa se javi kada si slobodan da vidimo šta zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Vujo , aj cujemo se pa cemo da se dogovorimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A znas kada ce da upali ako su PLATINE RASTELOVANE??? N I K A D !!!!!!! Dakle pogledaj da li su platine nastelovane!!!!! Dzaba guranje, trcanje i nizbrdice!!!! jesi siguran ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 11, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U subotu i nedelju sam u Zagrebu, idem sa bendom na koncert a posle sam ovde pa se javi kad možeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano April 11, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan U subotu i nedelju sam u Zagrebu, idem sa bendom na koncert a posle sam ovde pa se javi kad možeš. Pa šta ne kažeš. Evo i ja sam u subotu u Zagrebu, idem na DDK i skup forumaša motori.hr. Daj reci gdje band nastupa i gdje ćeš biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam inace rodjen u HR i idem tamo svake godine imam kucu u Zatonu,mesto pored malog gradica,Obrovca Vi ste prvi poceli off tako da ja nisam kriv ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 11, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Slabo poznajem ZG kakav je danas, poslednji put sam bio pre rata... Klub se zove KSET, svirka počinje u 21 a bend je Granpa Candys ili na našem Čikine Bombone. Muzika je Rock a Billy i klasičan Rock. Ja ne sviram ništa ali su muzičari moji dobri prijatelji pa sam član benda od osnivanja, skoro smo slavili 10 godina postojanja... Ako pronađeš klub lako ćeš i mene naći, snimaću koncert kamerom i oko stejdža sam zbog instrumenata, kablova... Baš bih voleo da se vidimo. Neznam koliko ti muzika odgovara, po sajtu sam video da preferiraš pank mada i ovde ima nekih stvari jedino neznam da li su u planu za svirku, spisak ćemo praviti u kombiju. Vi ste prvi poceli off tako da ja nisam kriv ;D Pa dobro, malo servisa za dušu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano April 11, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Slabo poznajem ZG kakav je danas, poslednji put sam bio pre rata... Klub se zove KSET, svirka počinje u 21 a bend je Granpa Candys ili na našem Čikine Bombone. Muzika je Rock a Billy i klasičan Rock. Ja ne sviram ništa ali su muzičari moji dobri prijatelji pa sam član benda od osnivanja, skoro smo slavili 10 godina postojanja... Ako pronađeš klub lako ćeš i mene naći, snimaću koncert kamerom i oko stejdža sam zbog instrumenata, kablova... Baš bih voleo da se vidimo. Neznam koliko ti muzika odgovara, po sajtu sam video da preferiraš pank mada i ovde ima nekih stvari jedino neznam da li su u planu za svirku, spisak ćemo praviti u kombiju. Vujo, vidimo se sutra u KSET-u. Inače KSET (Klub Studenata Elektro Tehnike) ti je skoro u samom centru, nalazi se pokraj FER-a, tj. elektrotehničkog faksa (mogu se pohvaliti da sam tamo studirao godinu dana). Nedaleko od KSET-a se i održava ovaj skup na koji ja idem (Movie Pub, Savska ulica) samo se raspitaj i ne možeš fulati. Tamo će biti rulja od nekih 16 sati pa na dalje, slobodno navrati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ma sala menj to ne smeta ni malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 12, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost, posle uočenih nekorektnosti u radu i nastupu Hrvatskih carinika odlučili smo se na povratak kući. Razlozi su čisto politički, nemaju veze sa životom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 15, 2008 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bez veze, politicke gluposti ometaju normalne ljude da se dobro provedu Nego "Cikine bombone" gledao sam ih davno u "bunkeru" nekoliko puta, ali nekako imam osecaj da je od tada proslo vise od 10 godina, dobre so to svirke bile . Motor je trenutno kod majstora. Karburator sam skinuo i mogu da kazem da skoro nista cistije nisam video sve se sjaji, mada ga nisam rastavljao do kraja mozda na dnu lonceta i ima neke prljavstine. Tako za koji dan ce valjda moci da upali, a tada ce valjda sva ostala sredjivanja bit laksa (moci cu ko covek da odem po delove ako nista drugo, a i malo da se provozam). E posle toga moram sredim kablove koji idu do zadnih migavaca i zadnjeg svetla jer struja ne stize do njih, pa kvacilo,.... Ima toga koliko oces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano April 15, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan mali offic, Cikine Bombone bili u Svilajncu prosle godine, uzas losa poseta, jedan debil radio reklamu, i katastrofaaa! Mislim stvarno kako moze da upali ako su platine rastelovane????????? ili ako su istrosene????? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 18, 2008 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I KONACNO PALI RATAAATATATA RAAAAAATATATATATAAATA BUF Ovako je otprilike bilo. Bobina je bila od nekih kola i zamnjena je. Akumulator od 4Ah definitvno nije bio dovoljno snazan, majstor ga je palio na veliki akumulator, a ja sam uzeo jedan na 9Ah i taj izgleda je dovoljan (koji bi onda bio ako ovaj ne bi). A zamislite uzas upalim motor kod majstora i sve u redu. Odem kupim akumulator formiram ga postavim i cap prva kurbla nista, druga treca...deseta nista. Kako sam imao mnooooogo posla kazem a u p.m. i ostavim motor i odem da radim. Oko pola 12 (uvece) zavrsim posao i kazem ma sad cu da ga upalim. Odem gledam kad pazi zatvoren dovod goriva. Sve vreme dok smo u servisu testirali i jedno 100 metara od servisa, kada sam testa radi ugasio motor, meni je bio zatvoren dovod goriva(!!!???). Ubacim u prvu guram ga jedno 10tak metara, dam kontakt i iz druge proradi . Obrnem krug u kraju (cisto da me zamrze sve komsije) i ja srecan ;D E sad ostaje: gas mi mnogo kasno reaguje, nijedna rucica nije dobra, menjac ajde kako tako i moze se prezivi, ulja na sve strane, sajle su svuda osim tamo gde treba da budu, do zadnjih migavaca i svetla struja uopste ne stize... Al sad mi je nekako lakse i da ga sredjujem pa makar obrnuo i 200 300 metara na dan (tj noc) Majstor (inace poznat kao nevidjeni baksuz, bar ono drugi sto su mi o njemu pricali Izvini majstore) je nevidjeno fer lik, sve sto je sredio sa delovima (a i to sto mu je motor usvinjio celu radionicu ne mozete verujete koliko) uzeo mi je 2500 dinara. Car. Tako da ako sve bude ok vidimo se za prvi maj ako organizacija jos postoji. Nije jos uvek za iole duza putovanja ali po BG-u ce valjda moci. I naposletku hvala svima na pomoci i podrsci koju ste mi pruzili, kao i na samoinicijativnim ponudama nekih clanova foruma da dodju i srede mi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 19, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlje ga sredio i vozio...samo neka tera! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano April 19, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Najpre sredi Sve Sajle!!, da se nebi desilo da Zglavi gas!!, to nikako ne bi valjalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 19, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Najpre sredi Sve Sajle!!, da se nebi desilo da Zglavi gas!!, to nikako ne bi valjalo. Sajle obavezno prekontroliši, može da se desi da kasno reaguje na gas jer sajla nije dovoljno zategnuta a to ćeš najbolje videti po radu u leru. Kupi novu slavinicu, simboličan je trošak. Odvezi motor na OMV pumpu, tamo imaš pranje - puškiranje toplom vodom sa deterdžentom, žeton je 75 dinara pa ga dobro operi od prljavštine i ulja da bi video gde curi. To je jako važno, ja sam ceo motor zadihtovao i ne pušta ni kap ali je opet bio usran sve dok nisam video da pušta na slavinici. Savetujem da kupiš i šraf za ispuštanje ulja sa aluminijumskom podloškom, to je od starih vlasnika retko ko menjao, nije neki trošak i uvek si siguran da u menjaču ima tačno toliko ulja koliko si sipao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 21, 2008 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja sa svojim problemima Naime sredjivao sam sajle, pa reko da sredim i ler gas posto mi se u leru gasio motor, ako ne drzim malo jaci gas. Te sam uzeo zategao sajlu na kvacilu i namestio (pomocu srafova na karburatoru) ler da se ne gasi. E sad otkad sam to uradio kada ubacim u brzinu i pokusam da krenem motor mi se ugasi, ma koliko polako pustao kvacilo. E sad ako neko zna da li poremecen odnos vazduha i goriva u karburatoru moze da utice na ovo. Motor u leru radi savrseno ali nece da krene. Takodje sam malo opustio kvacilo i sad krene bukvalno jedno 5cm i ugasi se :o. E pa sad jel ima neko od vas ideju sta bi moglo da bude. Pri kurblanju motor pruza adekvatan otpor tako da ne verujem da je nesto do kompresije, al ko ce ga znati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 21, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja sa svojim problemima Naime sredjivao sam sajle, pa reko da sredim i ler gas posto mi se u leru gasio motor, ako ne drzim malo jaci gas. Te sam uzeo zategao sajlu na kvacilu i namestio (pomocu srafova na karburatoru) ler da se ne gasi. E sad otkad sam to uradio kada ubacim u brzinu i pokusam da krenem motor mi se ugasi, ma koliko polako pustao kvacilo. E sad ako neko zna da li poremecen odnos vazduha i goriva u karburatoru moze da utice na ovo. Motor u leru radi savrseno ali nece da krene. Takodje sam malo opustio kvacilo i sad krene bukvalno jedno 5cm i ugasi se :o. E pa sad jel ima neko od vas ideju sta bi moglo da bude. Pri kurblanju motor pruza adekvatan otpor tako da ne verujem da je nesto do kompresije, al ko ce ga znati? a jel das gas kad krenes ili pokusavas na leru da krenes ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 22, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Bio si kod majstora koji je upalio motor a da bi to uradio morao je da prekontroliše postojeće stanje. Ne razumem zašto si dirao ono što je valjalo npr. šrafove na karburatoru ? Taj posao treba da uradi majstor a da ga ne bi pumpao na gasu mogao si da zategneš sajlu gasa na šrafu vrha karburatora a ne da menjaš odnos smeše vazduh-gorivo. I to bi služilo dok na majstora ne dođe red. Svakak je pisao o štelovanju karburatora pa pogledaj tamo i postupi po uputstvima, karburator je složena stvar i po njemu ne treba čačkati tek tako. Motor može da se gasi iz raznih razloga, sem karburatora mogao si da pogrešno montiraš sajlu tj. da nakon promene ne našteluješ na sajli kvačilo. Gde hvata kvačilo, bliže ili dalje od ručke? MZ je zahvalan jer može da se samostalno održava ali tek kada se nauči. A da bi naučio mora da imaš nekoga ko bi te uputio u ono što treba da radiš, najgore je da sam nešto petljaš a neznaš unapred šta radiš i kakav to ishod donosi. Ja MZ-a imam preko 20 godina, znam svaki šraf na njemu ali mi motor održava majstor, to je njegov posao a moj je da vozim. Tako kaže jedna Kineska poslovica ''Samouk ima budalu za učitelja''. Nijedan majstor nije samouk, svi su imali svog majstora ili nekog kolegu sa kojim bi se konsultovali kada je potrebno Budimo realni, mehanika je zanat a zanat se uči i zato ne petljaj sam dok ti neko ne kaže šta da radiš ili ne pročitaš sve što postoji o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano April 22, 2008 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Idi bre Marko kod majstora, a posle samo 'narani svinje i ne diraj ništa' Eventualno posle sam proveravaj svećicu i količinu kočionog ulja hahahahahaha Tako kaže jedna Kineska poslovica ''Samouk ima budalu za učitelja''. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 22, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se bas slozio sa tom kineskom poslovicom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...