X3M 26 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ponovih se i ja,kupio sam Hondu NSR 125f,1992,u savrsenom stanju,verovali ili ne samo 3500 km predjenih,bukvalno nov motor,inace uvezen je iz Italije a ja sam ga uzeo od coveka koji ga je uvezao...E sad,nisam otvorio temu da bih se hvalio vec da postavim par pitanja na koja bih voleo da dobijem odgovor,znaci interesuju me sl. pitanja a u vezi su sa ovim motorom: 1.Sta je RC ventil(Valve) koji on poseduje,tj. za sta ta stvarcica sluzi? 2.Koji je najbolji sprej za lanac za njega,gde moze da se nabavi i koliko kosta? 3.Posto je uvezen on je odmah i ocarinjen i ja posedujem sve carinske papire za njega,e sad me interesuje kako da ga registrujem,covek sto mi ga je prodao mi kaze da "targu" koju imam original treba da razduzim carini tj. da je vratim i da sa njenom fotokopijom registrujem motor,da li je to tacno i da li je to jedini papir pored teh. pregleda koji mi treba za njegovu registraciju?(ako moze neko detaljnije objasnjenje u vezi registracije) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Komsija je imao tu hondicu lepo ga je sluzila mada je dosta proveo pored nj u garazi imao je nekih problema oko hilzni neko je nesto budzio.. E taj RC ventil je ,kolko ja znam, neka klapna tj ventil koji na vecim obrtajim otvara otvor ka auspuhu,jer na vecim obrtajima je potreban veci otvor auspuha da bi bilo vece iskoriscenje smese,a na manjim manji tako da taj ventil sluzi za to... A za podmazivanje meni preporucuju neki Motorex sa teflonom i cini mi se ok.. Pozdrav i neka te lepo sluzi masina :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan E vidis moguce je da sluzi za to,posto mi tek na 7000rpm dobija neko ludacko ubrzanje,tek tada se probudi i zivne,a do 7000 je vrlo miran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan RC ventil sluzi da motor ima snagu na nizim obrtajima i da manje trosi.Na vecim obrtajima se skroz otvara i to je ono najlepse kod 125ica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano April 2, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Za RC ventil su ti rekli, a sto se tice papira ako me secanje ne vara treba da imas: -carinsku deklaraciju, -dokaz (uplatnice) da si platio carinu i porez, -odjavljena strana saobracajna, -kupoprodajni ugovor (izmedju prodavca iz italije i kupca, tj coveka od koga si kupio uvezen motor) -prevod saobracajne i kupoprodajnog ugovora overene od strane ovlascenog prevodioca za jezik sa koga se prevodi. Valjda je to to, ako sam nesto zaboravio i izostavio neka neko dopuni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan jedno pitanje, da li ona trkachka honda rc211v ima to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis da li trkacka honda ima ventil na izduvu(RC).Ako je 2T ima ga sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano April 3, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis da li trkacka honda ima ventil na izduvu(RC).Ako je 2T ima ga sigurno RC211V 2T?He he, to ne bi bio motor nego mrtvacki sanduk na dva tocka. U pitanju je 4T motor, V5, u specifikacijama piše 4 ventila po cilindru ali taj peti se i ne navodi, to je ventil u izduvu.Ne znam da li ga ima na tim trkačkim modelima (možda se to i čuva kao tajna), ali ga imaju R-ovi.Prva je pocela da ga koristi Yamaha pod imenom EXUP (EXhaust Ultimate Powervalve) na FZR1000 Genesis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao da li je 2t ili 4t.Ne pratim nesto moto sport.Svaka 2t masina(novije generacije)ima ventil na izduvu.A imaju ga i neke 4t masina.To je taj exup ventil(bar se tako zove kod yamahe) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Za RC ventil su ti rekli, a sto se tice papira ako me secanje ne vara treba da imas: -carinsku deklaraciju, -dokaz (uplatnice) da si platio carinu i porez, -odjavljena strana saobracajna, -kupoprodajni ugovor (izmedju prodavca iz italije i kupca, tj coveka od koga si kupio uvezen motor) -prevod saobracajne i kupoprodajnog ugovora overene od strane ovlascenog prevodioca za jezik sa koga se prevodi. Valjda je to to, ako sam nesto zaboravio i izostavio neka neko dopuni. Sve imam sem prevoda saobracajne i kupoprodajnog ugovora ali to se lako da srediti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano April 4, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? Imaju, samo postoje 2 tipa RC Unita(elektronika) koja upravlja njima. Imas otvoren RC Unit sa oznakom TV78 i prigusen koji klapnu otvara do 75% tv124.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rale 1 Napisano April 4, 2008 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? ja sam vozio nsr iz 2001,odma da ti kazem da je trosila dosta...agregat je bio u super stanju i kao sto rece dok je drzis pre otvaranja rc-a isla je oko 6L a ako ide preko,racunaj i razvlacenje bez kog se ne moze jer ide k`o q..c,moze ona da tera i do 10L :o.zvuci neverovatno za 125-icu al` je istinito.Znaci prosek ti je neka jaka 7-ica da zakljucimo...pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano April 4, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? ja sam vozio nsr iz 2001,odma da ti kazem da je trosila dosta...agregat je bio u super stanju i kao sto rece dok je drzis pre otvaranja rc-a isla je oko 6L a ako ide preko,racunaj i razvlacenje bez kog se ne moze jer ide k`o q..c,moze ona da tera i do 10L :o.zvuci neverovatno za 125-icu al` je istinito.Znaci prosek ti je neka jaka 7-ica da zakljucimo...pozzz Rastelovan karb.. Moja je skroz uradjena i ne trosi preko 6.5l... Cak i kad je przim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano April 8, 2008 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Orginal targu predajes u sup, i saobracajnu i odjavu i kupoprodajni ugovor sve orginal predajjes u sup,nece da ti prihvate kopije,sve papire sto si dobio od carine prijavu na grani,saobracajnu,ugovor,odjavu,carinske papire i uplatnice odneses u agenciju i oni ti nose u sup ti preuzimas tablice,nevrecas nista carini. Ajd da nebudem skot ali mala kilometraza brate jako mala za 16 godia da nije 103500 bez pogresnog shvatanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano April 8, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? ja sam vozio nsr iz 2001,odma da ti kazem da je trosila dosta...agregat je bio u super stanju i kao sto rece dok je drzis pre otvaranja rc-a isla je oko 6L a ako ide preko,racunaj i razvlacenje bez kog se ne moze jer ide k`o q..c,moze ona da tera i do 10L :o.zvuci neverovatno za 125-icu al` je istinito.Znaci prosek ti je neka jaka 7-ica da zakljucimo...pozzz Rastelovan karb.. Moja je skroz uradjena i ne trosi preko 6.5l... Cak i kad je przim.... po ovome zakljuchujem da starije honde nsr (tipa '92) trose i manje jer im je razradjen karburator :) uzeo bih i ja matoru ali je mnogo ruzna...skinem plastike i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano April 10, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? ja sam vozio nsr iz 2001,odma da ti kazem da je trosila dosta...agregat je bio u super stanju i kao sto rece dok je drzis pre otvaranja rc-a isla je oko 6L a ako ide preko,racunaj i razvlacenje bez kog se ne moze jer ide k`o q..c,moze ona da tera i do 10L :o.zvuci neverovatno za 125-icu al` je istinito.Znaci prosek ti je neka jaka 7-ica da zakljucimo...pozzz Rastelovan karb.. Moja je skroz uradjena i ne trosi preko 6.5l... Cak i kad je przim.... po ovome zakljuchujem da starije honde nsr (tipa '92) trose i manje jer im je razradjen karburator :) uzeo bih i ja matoru ali je mnogo ruzna...skinem plastike i vozi Ne razumem po cemu zakljucujes moja je 1999 god.. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano April 10, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi nsr125 i da li novije NSR-rke (1999,2000) imaju taj RC ventil? ja sam vozio nsr iz 2001,odma da ti kazem da je trosila dosta...agregat je bio u super stanju i kao sto rece dok je drzis pre otvaranja rc-a isla je oko 6L a ako ide preko,racunaj i razvlacenje bez kog se ne moze jer ide k`o q..c,moze ona da tera i do 10L :o.zvuci neverovatno za 125-icu al` je istinito.Znaci prosek ti je neka jaka 7-ica da zakljucimo...pozzz Rastelovan karb.. Moja je skroz uradjena i ne trosi preko 6.5l... Cak i kad je przim.... po ovome zakljuchujem da starije honde nsr (tipa '92) trose i manje jer im je razradjen karburator :) uzeo bih i ja matoru ali je mnogo ruzna...skinem plastike i vozi Ne razumem po cemu zakljucujes moja je 1999 god.. ??? Moja greshka.... A je l moguce napraviti plastike za matoru NSRku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 12, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Orginal targu predajes u sup, i saobracajnu i odjavu i kupoprodajni ugovor sve orginal predajjes u sup,nece da ti prihvate kopije,sve papire sto si dobio od carine prijavu na grani,saobracajnu,ugovor,odjavu,carinske papire i uplatnice odneses u agenciju i oni ti nose u sup ti preuzimas tablice,nevrecas nista carini. Ajd da nebudem skot ali mala kilometraza brate jako mala za 16 godia da nije 103500 bez pogresnog shvatanja. Nije druze,realna je kilometraza(slikacu pa cete videti),inace motor je cim je dosao ovde u Srbiju otisao kod mog majstora na proveru i on mi je rekao da nije mogao da ga upali zato sto je u karburatoru bio prst prasine,znaci zapekao je od stajanja,motor je inace stajao od 1994 god. pa sve do ove godine,inace kupljen je od dede kojii ima 71 god.Jedino ulaganje koje je inace platio covek koji ga je uvezao su bili semerinzi prednje viljuske jer je ulje zapeklo od stajanja...Znaci moj majstor mi je rekao da je masinu bas u takvom stanju kako kaze kilometraza,znaci bukvalno nije jos ni razradjen,na inbusima mu je jos uvek fabricka zuta boja,na fabrickim gumama jos uvek rese,bukvalno bez ogrebotine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano April 12, 2008 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Orginal targu predajes u sup, i saobracajnu i odjavu i kupoprodajni ugovor sve orginal predajjes u sup,nece da ti prihvate kopije,sve papire sto si dobio od carine prijavu na grani,saobracajnu,ugovor,odjavu,carinske papire i uplatnice odneses u agenciju i oni ti nose u sup ti preuzimas tablice,nevrecas nista carini. Ajd da nebudem skot ali mala kilometraza brate jako mala za 16 godia da nije 103500 bez pogresnog shvatanja. Nije druze,realna je kilometraza(slikacu pa cete videti),inace motor je cim je dosao ovde u Srbiju otisao kod mog majstora na proveru i on mi je rekao da nije mogao da ga upali zato sto je u karburatoru bio prst prasine,znaci zapekao je od stajanja,motor je inace stajao od 1994 god. pa sve do ove godine,inace kupljen je od dede kojii ima 71 god.Jedino ulaganje koje je inace platio covek koji ga je uvezao su bili semerinzi prednje viljuske jer je ulje zapeklo od stajanja...Znaci moj majstor mi je rekao da je masinu bas u takvom stanju kako kaze kilometraza,znaci bukvalno nije jos ni razradjen,na inbusima mu je jos uvek fabricka zuta boja,na fabrickim gumama jos uvek rese,bukvalno bez ogrebotine... Aj ti lepo uslikaj motor i stavi slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 12, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Slicice kilometraze i motora: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...