Mili11 0 Napisano Octobar 25, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima , imam suzuki srad 750 i vec duzi vremenski period me zeza napajanje akumulatora promijenio sam regler ( kupio nov) akumulator mi pokazuje 12.3 V dok motor nije upaljen.Do je motor hladan upalim bez problema vozim neko vrijeme nakon toga ne moze uopste alnaser da se pokrene, nakon izvjesnog vremena ( 40 minuta) upalim bez problema. Uocio sam jos da kad upalim motor napon na akumulatoru ne prelazi 12.5 V a onda se postepeno poce podizati do 14V i opet poslije pocne da opada .Sumnjam jos i na stator da li neko zna kako ga mogu ispitati . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Octobar 25, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da ti je anlaser u problemu,mozda je nagoreo ili nesto slicno , jer on obicno zeza kad je vruc-zagrejan probaj kad je vruc motor, da prespojis na kablove da vidis dal hoce lepo da zavergla mene je to zezalo,hladan okrene ko lud,posle 20ak min voznje ugasim i kad treba da upali on nemoze da zavergla(kao da nema snage akumulator). onda sam pretresao komplet instalaciju misleci da negde gubi masu i trazio kvar mesec dana,sve dok nisam skinuo i otvorio anlaser i video koliko je nagoreo rotor,bacio kupio nov i resio problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8488 Napisano Octobar 25, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3191 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan imene slično zeza zzr, samo što puni ok. Rekli su mi da anlaser neće da zavergla jer nema znagu da pokrene klipove kada posle vožnje ostane bogata smeša u cilindrima, kada odstoji , upali. A snagu nema zbog akumulatora ili je anlaser loš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 954 Napisano Octobar 25, 2016 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Da nije bendix,freilauf il nesto u tom delu, Tu dolazi do velikog sirenja i skupljanja materijala narocito kada je vruc ili hladan. Probaj osim saveta koje ovde dobijes, Youtube i cika googla, ja sam tako ponesto resio na hondi, sigurno ima nekog sa slicnim problemom..ili majstor:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mili11 0 Napisano Octobar 25, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan probao sam upalit kad je zagrijan tako sto uzmem drugi akumulator i prespojim i svaki put upali bez problema sto znaci iskljucio sam mogucnost kvara alnasera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Octobar 25, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Da,ali ima jedna stvar Ti si verovatno prespajao na akumulator dosta veci od auta ,koji ima mnogo vise ampera i mnogo vecu udarnu snagu. I to onda opet nije merodavno. Tako sam i ja mucio muku,prespojim ga na auto i on upali na dodir. I to je sve tako bilo konfuzija sve dok ga nisam zapalio skroz(anlaser). Onda sam porucio drugi zavrnuo i problem sa paljenjem dok je vruc je prestao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mili11 0 Napisano Octobar 26, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan miksamgm.. poslusao sam te danas uzmem od drugara alnaser ispravan postavim na svoj motor i opet se isto desava , ja i dalje sumnjam na stator mozda mi previse dopunjava akumulator ili ne puni uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Octobar 26, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan stator je spoljasnji deo anlasera,rotor unutrasnji na punjenje uticu namotaji,magnet(alternator na autima) i regler koji kontrolise jacinu punjenja(dal prepunjava ili nepuni dovoljno) on regulise da napon bude oko 14.4V u punjenju(dok je upaljen motor) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mili11 0 Napisano Octobar 29, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na informaciji, nasao sam problem na jednoj od tri faze uopste nema struje (stator ide van)......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Octobar 29, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Pa jel valja il nevalja anlaser? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...