Jump to content

Moto Zajednica

Transalp 700 zadnji obruc

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 728 postova
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara

Nov Hondin zlatni DID obruc za TA700. Ofarban u metalik zlatnu (direktno preko fabricke eloksaze tako da se moze skinuti ako nekome ne odgovara) kako bi bio u tonu sa prednjim tockom, ali nazalost ne pase na Afriku pa se zato i prodaje.

 

Cena 70eur

Kod Honde kosta 440eur

 

Slike kacim ovih dana

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 263 postova
  • Lokacija: Srbija,Uzice
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Gde je zapelo?Zar na stranjskim forumima ne rekose da moze da se napasuje...i ja sam hteo da je narucim,jer planiram da restauriram tockove na rd03

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 728 postova
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara

Francuz je okacio sliku obruca na motoru, ocigledno ga vozi, medjutim... Glavcina Transalpa nije identicna kao na Africi pa se razlikuju i uglovi pod kojim zice ulaze u obruc, tako da niplovi ne nalezu celom povrsinom pa se sila prenosi na samo mali deo nipla i obruca.

 

Licno ne bih vozio ovako nikada i razmisljao da li ce popucati zice ili obruc ili oba. Steta posto je stvarno bila povoljna kupovina.

 

Sad gledam i vidim da RD03 ima samo jednu duzinu zica kao i TA700, kod novijih Afrika su 3 duzine, ali je veliko pitanje da li bi pasovalo.

 

 

post-3999-0-03319100-1475187820.jpg

post-3999-0-93511300-1475187826.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6493 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Gde je zapelo?Zar na stranjskim forumima ne rekose da moze da se napasuje.

 

Odgovor ti je već u pitanju, na netu je zapelo, ljudi jednostavno objavljuju svašta ubeđeni da je to tačno, dobro itd. a nije kao što je u velikoj većini slučajeva. Meni je ovo drugi put da sam bio nesmotren, nisam izvršio proveru pre farbanja obruča, na sreću smo restaurirali i originalni. Ima Mrva sliku namontiranog obruča sa gumom, na oko deluje kako treba, ali ko što se vidi na gornjim slikama, ne može, probao sam sve kombinacije sa izmeštanjem žica.

 

url_zpspsiox6qw.jpg

 

Svaki žičani točak ima samo jednu apsolutno tačnu geometriju, poziciju, i mora da se dovede u nju inače neće biti ni dobar ni trajati, čak i sa izvornim delovima ne retko se dešava da bude van nje a kamoli sa zamenskim ili ne adekvatnim, nekad je razlika svega par stepeni u uglovima koji se praktično ne primete i to je dovoljno da točak bude poremećen i nešto bi se desilo, na ovom obruču bi verovatno dolazilo do pucanja oko siceva.

 

Jeste zaista šteta, obruč je lep i kvalitetan, ravan ko staklo i nešto čvršći nego stari al i on će sada služiti bar dok traje sve ostalo na motoru, tipična razarajuća korozija aluminijuma je sanirana i neće se javljati više skoro sigurno.

 

IMG_20160914_183520_zpse5q2wopx.jpg

Promenio član đunta

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja