Jump to content

Moto Zajednica

Sudar Trg Nikole pasica

Recommended Posts

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Ne bih da off-ujem temu,ali bih objasnio oko papuca.Gledao sam jutarnji program ili tako nesto pre izvesnog vremena,gost je bio neko iz policije-agencije za bezbednost,a tema su bile gospodje koje voze auta u bundama,visokim stiklicama itd.i tad je ovaj strucnjak rekao da nije zabranjeno po zakonu voziti u papucama vec se mora imati adekvatna obuca,a nije precizirano sta je to.
Zbog toga sam napisao ono gore,a ja licno papuce koristim samo po kuci ili na plazi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• moto merkat °°, 4964 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Nebi me cudilo da preporuce voznju u papucama,veci broj udesa-vise kazni za naplatiti sto je njihov krajnji i jedini cilj.

To je jak strucnjak,nije precizirano,a sta su sposobni da preciziraju kolicinu holesterola kod mangulice!?   >:(

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

Po meni je, u Bgdu sa sadašnjim obimom saobraćaja,

jako problematicno voziti bez opreme...

Prvenstvo jakne i spec. obuce...

Ima samo jedan problem, kada covek kuva od vrucine

debelo mu popusta paznja i koncentracija.

Ja vozim u papucama ili patikama leti po gradu,

ne znam... jako je teško nositi cizmu, naročito naterati sebe na 30+.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Malo je to i nezgodna odluka. Nisam za papuče, ali nije baš pogodno nositi čizme za svaku malu, gradsku vožnju. Treba negde i stati, negde ući, biti nego vreme itd. Drugo je za duže, planirane vožnje. Lično, po gradu bar patike, na duži put čizme uz lakšu obuću u koferu.

Izgleda da se sve svodi na svestan rizik, manji ili veći, a koji smo prihvatili samim tim što smo odlučili da se vozimo na dva točka.

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Ajde kad smo vec poceli da nabrajamo: ja cizme ne mogu da nosim zbog MASIVNIH spoljnih vena na levoj nozi. Znam da su patike ili sandale nikakva zastita, ali drugo ne mogu da nosim. jednu zimu sam nosio neke civilne cizme, dobio sam zivu ranu precnika 10-ak cm...

Ako idem dovoljno daleko da dignem noge na pedale onda kaciga OBAVEZNO na glavu, naravno zakopcana, rukavice UVEK, jakna u 99% slucajeva (ponekad je ne obucem kad je napolju +1000 c) a idem do lokala i sl po gradu. U jakni ozbiljan CE ledjni protektor Alpinestars. Moto pantalone samo kad idem na voznju van grada. Tada obavezno nosim i aktivni ves. Jos jedan bitan detalj: ne igram se sa zivotom kupovinom polovnih guma - UVEK NOVE, i to ih biram po kvalitetu, a ne po ceni. Kao i kaciga, usteda na njima moze da znaci razliku izmedju zivota i smrti (ili povrede)

• moto merkat °°, 4964 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Po meni je, u Bgdu sa sadašnjim obimom saobraćaja,

jako problematicno voziti bez opreme...

Prvenstvo jakne i spec. obuce...

Ima samo jedan problem, kada covek kuva od vrucine

debelo mu popusta paznja i koncentracija.

Ja vozim u papucama ili patikama leti po gradu,

ne znam... jako je teško nositi cizmu, naročito naterati sebe na 30+.

Ja ga bome u papucama ni ne perem,ne kazem da se oblacim komplet kada vozim ali hoce da popusti koncentracija i kada bosom nogom pipnes bilo koji deo motora.

Osim ako ne nosis papuce i carape      :D

• Јахач змајева, 1537 postova

Gledam neki dan u Njemackoj autoskola, student ispred na motoru, a instruktor iza u autu.

Mili kroz guzvu na +30, sav upakovan (nov kozni trkaci kombinezon, crni) i neke mesh Nike za joging na nogama.

Bolje bi mu bilo da je obukao cizme i sorc za date uslove. Ja da sam mu instruktor rekao bih mu ne moze bez cizama,

kao neka vaspitno-navicna mjera. Pa kad polozi, nek se voza u papucama.

U zemlji čokolade možeš da se prijaviš na ispit za A kategoriju SAMO ako posjeduješ odgovarajuću obuću, rukavice i kacigu... a da li ćeš ti da voziš u šorcu i majici kratkih rukava ili u kombinezonu to je pitanje zdravog razuma...

Ja ne mogu da razumijem ljude koji motor voze u papučama (ok ako postoji zdravstveni razlog poput ovog šta Vladano navede).

Nisam to uradio nikada niti planiram. Imam poluduboke čizme za svaku priliku a mogu za ljeto da kupim i neke patike sa zaštitom pa eto, ako idem u šminkeraj da mogu da hodam u njima a ne kao robot.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja