Jump to content

Moto Zajednica

JAWA 350 Najsira zadnja guma i chopper-like ram

Recommended Posts

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Hromirane delove mozes ocistiti jednom starom tehnikom.  Namazes delove sa svinjskom mascu (tanko), ostavis tako i operes posle par dana. Naime mast sadrzi neke kiseline koje rastvaraju rdju a ne ostecuju niklovanje ili hromiranje.  Ako rdja nije duboko ugrizla delove, onda ces ovom tehnikom postici da ti hromirani delovi budu kao novi. Provereno  ;)

Popićemo ti i ja pivo, siguran sam u to!  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Hromirane delove mozes ocistiti jednom starom tehnikom.  Namazes delove sa svinjskom mascu (tanko), ostavis tako i operes posle par dana. Naime mast sadrzi neke kiseline koje rastvaraju rdju a ne ostecuju niklovanje ili hromiranje.  Ako rdja nije duboko ugrizla delove, onda ces ovom tehnikom postici da ti hromirani delovi budu kao novi. Provereno  ;)

"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem"!

Nisam znao za ovu tehniku...zvuci blesavo ali verujem da funkcionise!!

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ500s

Pozdrav ljudi!

Treba mi par saveta.Obe stangle mi se cine nekako krive.A definitivno im nije ista debljina celom duzinom.Od mesta 1 na desno se recimo prosiruju (obe).Oznaceni prsten od tog mesta moze na levo komotno al` na desno ne.Zatim, na nekim delovima se vide tragovi kao neke obrade, dok su na nekim delovima glatke.Predpostavljam da je nesto strugalo pa istanjilo sipku(opruge???), jer na tim delovima su sipke glatke.Ne bih se zezao ako su krive,jer imam opciju da napravim to kod strugara novo.Opet mozda ima neko na prodaju "normalne" prednje vile, pa resim problem.Ili cu da posetim strugara...

Kako se rastura levi kraj 2?

Jedno malo glupo pitanje, semering koji ima obicaj da procuri,propadne je unutar caure 3(kad se odsrafi jedan m6) ili je na samom dnu vile(spolja).Tu dole je kod mene bilo nesto kao malo gumce ili plastika koja se dezintegrisala kad sam poceo sa rasturanjem.Ili je mozda na nekom trecem mestu?Znam da je pitanje glupo al` sta cu :)

Hvala za seme i uputsva.Seme su malo jasnije od mojih.

post-3214-12878995877021_thumb.jpg

• U prolazu, 57 postova

Sta bi momci?

Ajd` pomagajte,pliz.Ostalo je jos tih par sitnica pa da krenem sa secenjem varenejem i pakovanjem.Moram ljudski da resim tu viljusku, il` da kupim dobru polovnu.Nemam zivaca da nastavim sa poslom dok sve delove na skupim na gomilu, a da budu u vinklu :)

Sta bi sa delovima? Ima li neka stara jawa po tavanima?

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

mislim da ti je najbolje da nadjes viljusku i prednji tocak sa diskom od mza i da namontiras....bolja viljuska a i bolje kocnice

• U prolazu, 57 postova

mislim da ti je najbolje da nadjes viljusku i prednji tocak sa diskom od mza i da namontiras....bolja viljuska a i bolje kocnice

Vidis majku mu, to je pametna solucija.Pase li "sraf na sraf" ili mora nesto da se budzi? Ima li ko na prodaju? Guma i tocak ne trebaju.To valjda pase.

pa verovatno uz neku manju prepravku pase.tocak ne pase posto je kod tebe dobos,a posto pravis copera ovo ce se bas dobro uklopiti.pogledaj u mom potpisu imas link pa pogledaj kako viljuska izgleda na mom mz-u ja sam je malo produzio ali to je to

• U prolazu, 57 postova

Pogledao sam, i svidja mi se.A sto je jos bitnije nema opruga koje mi idu na zivce.Sad samo da natrci neko ko zna sta treba da se budzi, ako treba, pa da pojurim nesto tako.

Tako momci ako neko zna sta treba da se budzi kazite, ili mozda neko ima neku ideju od cega da napasujem viljusku, a da nije neka velika pregradnja?

pozdrav

verovatno je potrebno samo prepraviti malo vrat na ramu da bi se ubacili jezajevi,recimo mozda dve caure u koje ce ici lezajevi  ili tako nesto kada bih video i jedno i drugo mogao bih reci,eh da mz ima one rebraste gume koje prekrivaju onaj sjajni niklovani deo stapova ali ja sam ih skinuo,lepse mi je bez njih,

• U prolazu, 57 postova

Imam prednju viljusku od Iz-a 350ccm. Mislim da odgovara Jawi. Samo sam uzeo opruge iz viljuske ali ti ih vec imas u toj iskrivljenoj. Proveri dal ti odgovara ta varijanta pa se javi.

Pozdrav.------> To kaze peacemaker

Ja sad "proveravam" i pitam:Moze li? Meni ocajnicki treba, pa ako moze, da javim decku i resim sebi muku.Ajd ako neko zna pomagajte.Koliko treba budzenja?

Unapred hvala

pozdrav

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

I za ovu viljusku treba ce ti TOCAK od IZ-a jerbo ne pase od JAWE, drugacije su odradjene one stavke da  kako kazem "zabravi "tocak odn. dobos da ne okrene, nesto slicno kao kod APN

• U prolazu, 57 postova

Eto, nadjem jednu viljusku, pa ne odgovara.Sad vise ne znam sta da radim.Cekam da peacemaker javi ima li tocak, mada sumnjam jer ga nije pominjao pre.Sta da radim ljudi? Nudi mi Slayer jawu za 100e kompletnu ,nije skupo ali nemam sad 100e za jos jedan motor a treba mi samo viljuska.Vec mi je puna garazica delova od moje jawe koji su visak.Ima li mozda neko zainteresovan za zajednicku kupovinu? Ja mogu da resim prevoz, ili vec kako se dogovorimo.

Ima li neko neku ponudu za viljusku,predlog,savet sta god?

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Cekam da peacemaker javi ima li tocak, mada sumnjam jer ga nije pominjao pre.

U njega nemoj da sumnjaš, svašta taj može da nađe, pouzdano znam.  ;)

Nudi mi Slayer jawu za 100e kompletnu ,nije skupo ali nemam sad 100e za jos jedan motor a treba mi samo viljuska.Vec mi je puna garazica delova od moje jawe koji su visak.Ima li mozda neko zainteresovan za zajednicku kupovinu? Ja mogu da resim prevoz, ili vec kako se dogovorimo.

Možda grešim ali ta Jawa je rešenje a ponuda je više nego korektna.

• U prolazu, 57 postova

Ne gresis ti prijatelju ni malo, ali pored viljuske mi treba jos i tank,blatobrani, a trebace jos i gomila troskova sitnih i raznih.Skupice se prevelika kolicina novca,koju jednostavno ne mogu tako brzo da sakupim na gomilu.Na sve to jos i gomila delova sa kojima ne znam sta cu i gde cu.Slazem se da bih nasao primenu za neke sitnice sa te jawe i za sad i za buduce (uvek nesto moze da zatreba),ali mi je to sad  skoro nemoguce izvesti.

Nadam se da se mozda neko pojavi pa ortacki resimo to nekako,podelimo troskove i delove i svi sretni.

Ma samo nek on nadje tocak i namesticu ja to da valja.(naravno uz malu pomoc forumasa) ;D ;D ;D

• U prolazu, 57 postova

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=15272.0

Valjda ces uspeti preko ovog linka da pogledas temu.

U principu jawa je zakucala(opet mozda nije velika havarija), ali deluje kompletna.Imas slike pa pogledaj.Decko je daje za 100e,sto je ok cena.Samo ima za mene visak delova.Meni treba samo viljuska i komande.Pogledaj,pa javi.Ako imas jos nekog nadji,pa da radimo posao.

Pozdrav

• Drug član, 1702 postova

Ne znam ni sam ako su zadnji amortizeri dobri njih bi uzeo i zadnju viljusku sto se masine tice ona mi ne treba zadnji tocak mi ne odgovara treba mi neka 16-ica

jedino mozda i karburator jedan ali nisam siguran kog je promera treba mi neki 24 mm

ja ne znam da mi ista vise treba

• U prolazu, 57 postova

Za stanje tih delova stvarno ne znam.Kontaktiraj decka koji je prodaje,mozda moze da ti kaze za to sto tebe zanima kakvo je.Ne znam sta tacno pravis ali meni ostaje dosta delova od moje jawe ,pa eto imas i tu kombinaciju ako nesto znaci.Ali ovo sto si nabrojao nije ni meni visak.Vidi sta si resio pa javi.Karb moze da izmeri pa da ti javi to bar nije problem.

• Drug član, 1702 postova

Meni ustvari ne treba jawa znaci trebali bi mi amortizeri i jedan karburator mislim da je to sve sto bi meni sa nje odgovaralo

vidi sigurno jos nekom nesto treba...

jel zna neko kog je promera karb na jawi 350 ???

• U prolazu, 57 postova

Joooooj,

lepo je sto se dobri ljudi interesuju za razvoj situacije, ali nazalost moram reci da je sve jos uvek tamo gde je bilo i na pocetku.Uzasno sam zauzet poslom, u stan udjem samo da prespavam i to na kratko.Bukvalno to mislim.Sa dva posla koja stalno radim i privatnim povremeno ne stizem ni da se obrijam redovno.Kupio sam od Jasminka Cagivu skontavsi da dok sastavim Jawu izgubicu pravo da vozim ;D ;D ;D Dva puta sam je provozao da me mine zelja i evo je ceka sad i ona.... Ali evo svecano obecavam da necu odustati, i tome u prilog ide moja cvrsta resenost da je ne pomeram u stranu u garazi.Ovako rasturena stoji na sredini i smeta, i dok je tako tu dobro je jer me stalno podseca na devizu "nikada se necu predati, nikada...".Nema tu nesto mnogo posla, cak sam i neke delove nabavio koji cekaju,  jednostavno ja sada nemam nimalo vremena nizasta.

Pozdrav ljudi, i hvala vam sto se intertesujete, a to cenim i nadam se da vas necu izneveriti.Dodacemo jos jednu lepu Jawu u club, samo da se malkice konsolidujem sa vremenom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja