Jump to content

Moto Zajednica

Izrada nalepnica

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2007

Posto nesto razmisljam da menjam boju motora preko zime pozvao sam danas Culeta iz NS da proverim za original nalepnice. Naime ukupno 6 (citaj sest) nalepnica izadje 244eura! Na dve pise Kawasaki na dve ninja i dve zx6r, znaci nema kao na Suzukiju specijalnih visekolornih krivudavih nalepnica nego samo natpis. Posto se nemogu nacuditi ovoj ceni da li neko zna za nekog pouzdanog da izradi nalepnice a da budu identicne originalu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

U kvalitetu orginala samo kod Culeta za samo 244 eura.

Ako nemaš neke rastere na nalepnicama, ako nije boja nijansirana, onda nije problem. Ja sam radio kod onog Kice iz Novog sada, a mislim da ti to i kolega dexter može napraviti. I kod jednog i kod drugog ti je cena 10-20 eura i uvek dobiješ koji komad više ako pograšiš pri lepljenju :) .

Boje su takve kakav samolepivi tapet može da se nađe, ali uvek jednobojne i bez nijansi.

Kvalitet je za te pare više nego vrhunski :) !

• ODUSTO OD DIJETE, 2627 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Ako su nalepnice malo zahtevnije što se tiče nijansi boja i samog izgleda teško da će neko moći da ti pogodi 100% kao original.

Meni u Euro sumaru za Suzuki tražili oko 105E samo za desnu bočnu nalepnicu, ne celu stranu. :staa2: :staa2: :staa2:

Kice iz NS nije mogao da je napravi. :neznam:

Pogledaj na ovom sajtu, ja sam link dobio od kolege sa foruma koji se bavi izradom nalepnica.

http://www.motor-stickers.com/index.php?main_page=index&cPath=1

• Svrati ponekad, 252 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Ja radim nalepnice ali originalne samo moze fabrika da napravi tj. proizvodjac.Sve ovo sto mi ovde radimo su:

1. kater folija (svako slovo zasebno seceno) lepi se pomocu transver folije,nijanse su ogranicene (kupuju se gotove samolepive folije koje se catuju).Kad prevuces rukom preko osetis reljef.

2. ploter folija  stampa se na beloj ili providnoj foliji ili po zahtevu na nekoj trecoj. U ovoj tehnici je izvodljivo ispratiti raster ako ga ima ili nijansiranje itd ali nije postojana kao cater folija.

Oba postupka nemogu da oponasaju original 100% 

Proizvodjaci namerno stavljaju nijanse boja kojih nema u slobodnoj prodaji tako da ono sto vredi 10-20e naplacuju 100inak i vise eura

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 655 postova

A recimo ja sam imao ideju da se napravi nalepnica GSXR ili tako nesto i da se lepi na felnu. E sad ne znam koliko bi bila trajna? I da li bi se prilikom skidanja iste oštetila boja na felni??

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

U principu ista bi bila trajnost. Mozda za nijansu manja jer je i povrsina nalepnice/lepka manja a i verovatno je vise izlozena masnoći i abrazivnijem ciscenju nego ostatak motora.

Boja felne se ne bi ostetila ako je boja pre toga bila u redu.

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja