Jump to content

Moto Zajednica

OVO KVACILO ME UBIJA!!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

kako da stavim kvacilo a da ne moze da spadne? izgleda se sj**o konus na radilici ili se kvacilo malo rasirilo pa spada non stop, nikako ne mogu da ga namestim da radi. motor sam sastavio (doduse fale sedista), lepo je vreme a ja ne mogu da se vozim!!!

ZNATE LI KAKO?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 503 postova

kako da stavim kvacilo a da ne moze da spadne? izgleda se sj**o konus na radilici ili se kvacilo malo rasirilo pa spada non stop, nikako ne mogu da ga namestim da radi. motor sam sastavio (doduse fale sedista), lepo je vreme a ja ne mogu da se vozim!!!

ZNATE LI KAKO?

Provjeri jel ti smrdan konus na radilici ili samo na korpi kvačila. Ako je na korpi nabavi drugu korpu i deri.

Evo ti i par savjeta za sklapanje: dobro odmasti konus na korpi i radilici. Dobra je stvar sve namazati kmrvljenom kredom koja će upiti i zadnju masnoći, pa onda obrisati čistom i suhom krpom. Tad lijepo stavi korpu na radilicu i lagano ju lupkanjem čekića natjeraj na radilicu. Kad zašarafljuješ obavezno zablokiraj klip (drška čekića u ispuhu odlično radi posao) i dobro zategni.

Ako ni to ne upali vjerojatno ćeš dobiti savjet da zavariš korpu na radilicu, ali to NIKAKO NE PREPORUČUJEM.

• Svrati ponekad, 116 postova

I ja sam imao problema pre dve godine. Najbolje resenje je da uzmes novu korpu pastu za slajfovanje ventila i samo MALO!!! uslajfujes,  ako slucajno preteras kao sto sam ja uradio moraces da kupujes ponovo korpu jer toliko pridje onom zupcaniku ispod da konus uopste ne drzi. Pre montiranja sve dobro operes i odmastis konus korpe lepo ugrejes(isto ne preteruj) i sve to lepo slozis i stegnes na 100Nm.

Posle ovoga neces imati problema.

• U prolazu, 72 postova

Heh, kod jednog prijatelja smo pri rasklapanju TS-a pronasli parce zileta

u konusu na korpi kvacila koji je bio izlizan. Tako je vozio bog te pita

koliko pre toga. Dakle, savet za prvu pomoc - zilet. Samo "namotaj"

ga po sto vecem obimu da pokusas da izbegnes " bacanje" korpe.

• U prolazu, 15 postova

tocno treba namazat kredo i lagano lupat dok ne sjede!negdje sam cital da su to zaje... u MZ-u!da nisu planirali na taj nacin iskonstruirat kvacilo,tako da je dandanas rezultat dosta zajebancije da se stavi gore!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja