DusanMne 8 Napisano Avgust 16, 2020 U prolazu, 32 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan E to je to. I tamni vizir... pun pogodak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4711 Napisano Avgust 16, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kad sve saberem i oduzmem, posle Atlantica jedino sto mi dolazi u obzir za sledeci motor... Plan je Atlantica voziti jos 2 (realnije 3) godine i onda pazariti 5 (realnije 6) godina starog X-ADV-a. Trenutno se mogu naci za 7500-8000 sa kres barom, maglenkama i koferom (onim kockastim lepim ) sa 22-30 K predjenih. Naravno preko ali ima ih vec i sa varijantama povracaja poreza, zatim tu je i cenkanje za kes lovu itd... Cenim da bih tada nasao sa 50-60 K predjenih a to je za X-a nikakva kilometraza. Meni svega 3 modela igra kao naslednik moje rage: Honda Deauville, Silver 600 i Benelli TRK 502X. Ostalo me ne zanima k'o ni metar drva za ogrev pored puta. Sto bi Pikac rekao: "ni da me dirne"... Kod Deauvilla i Silvera mi se ne svidja polozaj sedenja a posto nisam ni fan menjaca i pentranja na motor k'o na magare tu mi TRK bas nije u prvom planu. Davno sam sebi obecao da sledeci motor mora da ispunjava 3 osnovna kriterijuma u odnosu na Atlantica: Da nema manje kubika (i konja) da nema manje tockove i da nema manje diskova - tu je X-ADV skroz u prici Otprilike ima sve sto me zanima za sledeci motor: Moze da se natovari za put sa sve koferima i tunel torbom, ima performanse koje su mi daleko iznad onog sto ja koristim a opet moze da se ogoli k'o bicikl ako je potreba svakodnevno svrckanje. Ne moram svaki put da se pentram na njega prebacivanjem noge preko sedista (decenije sporta uzele danak), ostane mi odlicna zastita od vetra i kise, ne moram da saltam (a mogu ako mi se prohte). Ostao bih negde u rangu potrosnje goriva i autonomije tanka, kupio bih 15 godina mladji motor... Sto je najvaznija stvar - Dare vec polako ali sigurno privodu kraju doktorsku disertaciju za taj agregat i menjac tako da majstora ne me bih menjao svakako Ono sto nije idealno je pre svega cena. Nadam se da za 3 godine ce moci da se zavrsi za 5,5 K evara a mozda i nece , cena registracije ce biti + 100 evra u odnosu na Atlantic a cena guma i celih 150 vera vise. Ako ga se docepam ikad, oprosticu mu cenu rege i guma zarad keza oko glave koji mi izmami svaki put kad ga pogledam Recimo ovako neki bi mi mnoge dusevne muke olaksao 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMne 8 Napisano Avgust 16, 2020 U prolazu, 32 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan Ko bude imao 10k eura keša, da bi na zimu mogao ladno da ga pazari. Korona je sve sje*ala, i za taj kes bi trebalo da daju, budimo realni. Ako ne, samo pomenes konkurenciju hahah. Sve si lijepo rekao, crash bar, maglinke... i ovaj kljun ispred farova. Dvije stvari koje me odvracaju od velikih motora su: prostor kojeg nema osim u koferima, i mjesto za noge. Ipak voziti duzi put a odmarati nogu na paličicu debljine par cm mi ne izgleda privlacno. Jos kad se salta (a ne volim to) osjecam da ce stopalom zakaciti asfalt i otkinuti ga. U XAdv ispod sjedista staje full face kaciga i onda ima prazan kofer za potrebne stvari. Malo li je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Avgust 16, 2020 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, alexanto je napisao: Ono sto nije idealno je pre svega cena. Nadam se da za 3 godine ce moci da se zavrsi za 5,5 K evara a mozda i nece , cena registracije ce biti + 100 evra u odnosu na Atlantic a cena guma i celih 150 vera vise. Ako ga se docepam ikad, oprosticu mu cenu rege i guma zarad keza oko glave koji mi izmami svaki put kad ga pogledam Cena rege 200e, cena guma ide na 150e vise ako os egzotiku. Recimo Mitas TF set stoji 160e za NC, tako da je mala razlika (40 - 50e max) u odnosu set za AA, samo treba videti dal ih ima u toj dimenziji za X-a. Potrosnja kod X-a ti je za 1L manja na 100km nego kod AA. ..... i tako blize i tako dalje 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4711 Napisano Avgust 16, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ma oprosticu mu ta dva izdatka viska a guma ce morati biti ADV a ne cestovna naravno. Na Mitas nisam gadljiv i sad su mi na Atlantic-u. Sto napisa koleZa iznad za kacigu u sedistu... Ja 'ladno nadjem video gde lik pominje da na ide full face pod guz'cu - i to mu oprostim. Kasnije ipak nadjem par videa gde se vidi da ide i eto srece posto nameravam imati onaj manji kockasti centralni kUfer u koji ide jedna kaciga. Oni siroki kockasti mi se ne svidjaju a redovan kofer mi nekako ne ide u tu celu ADV pricu... Sve u svemu, ne "gine" mi jos 30 - 50 K na Atlanticu - X-ADV je jos uvek na dalekom stapu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMne 8 Napisano Avgust 20, 2020 U prolazu, 32 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan Kad budem imao 10k, idem u salon i nudim, ako nece keš, kupicu auto, neko drugi ce htjeti. Nismo mi Eu pa da svaki dan ima neko da im daje nerealne cijene za komad plastike na dva tocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Septembar 29, 2020 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja da se pohvalim. Pazario sam X Adv. Prvi utisci su vrlo pozitivni. Ne silazi mi osmeh sa lica dok ga vozim 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Septembar 29, 2020 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, lep motor, u zdravlju da ga vozis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Octobar 10, 2020 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ugrađen Akrapovič Lepo grmi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornadobor 51 Napisano Octobar 13, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS rallye Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju da ga vozis, i dosta kilometara da prodjete zajedno!!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornadobor 51 Napisano Octobar 14, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS rallye Prijavi odgovor kao problematičan Moracemo jednom, kao i svi na svetu, da napravimo "x-adv klub" Srbija.....:))))...Sve nas ima vise i vise.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4711 Napisano Octobar 14, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dobro osmisljen logo ali ako je "owners club" onda treba da bude Serbia Fora sa zastavom kao pozadinom ubija kako je dobra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornadobor 51 Napisano Octobar 14, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS rallye Prijavi odgovor kao problematičan Ima logike.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Octobar 14, 2020 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Još da kupim jedan sebi, nekad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Octobar 14, 2020 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Skoro...pa ga već i imaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Octobar 14, 2020 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da da, kao što imam Integru, CTX-a i sad će samo što nije stigla (kod nas) Forca nova X-ADV je ipak klasa za sebe. Možda drugar kupi za godinu dana (vozi Burgera 650), spisak kockanja je već tu, njegovo je da sluša i klima glavam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornadobor 51 Napisano Octobar 14, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS rallye Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, Satelis je napisao: Još da kupim jedan sebi, nekad realno je tvoj prakticniji, mada nekad....hmmm....;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMne 8 Napisano Octobar 14, 2020 U prolazu, 32 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo neke ispeglane stvari na novom X-Advu. Ubacen bluetooth, mozda grijanje rucki, malo vise prostora za noge i peglanje prednjeg kraja oko farova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4711 Napisano Octobar 15, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Sto se mene tice, ja cekam samo da ovom postojecem, polovnom, padne cena i da se skrpim za kintu Eh... pusti snovi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornadobor 51 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS rallye Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da ce na novom 2021 da ubace ovaj smart displej, malo vise konja (softverska nadogradnja, sto znaci da se i stariji modeli samo nadograde)....sve ostalo sraf na sraf za "starim" modelom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da ce na novom 2021 da ubace ovaj smart displej, malo vise konja (softverska nadogradnja, sto znaci da se i stariji modeli samo nadograde)....sve ostalo sraf na sraf za "starim" modelom....Kako mislis da se i stariji modeli samo nadograde? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Octobar 16, 2020 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, tornadobor je napisao: Kazu da ce na novom 2021 da ubace ovaj smart displej, malo vise konja (softverska nadogradnja, sto znaci da se i stariji modeli samo nadograde)....sve ostalo sraf na sraf za "starim" modelom.... Bojim se da to nece biti moguce, vreme ce pokazati. Pre sat vremena, tanex je napisao: Kako mislis da se i stariji modeli samo nadograde? Cim se pominje softver, znaci putem dijagnostickog uredjaja ili ti nesto slicno ovome.... sve se odradi u par klikova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Octobar 16, 2020 (promenjeno) Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je nesto na tu foru.Nego jel to moze da se odradi na starijem modelu samo tako? Sent from my iPhone using Tapatalk Promenio Octobar 16, 2020 član alexanto nema potrebe citirati 1. post iznad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Octobar 16, 2020 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Njet nemere moc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornadobor 51 Napisano Octobar 17, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS rallye Prijavi odgovor kao problematičan iz honde mi rekose da ce moci, sada videcemo. isto kako mu smanje na 35 kw za A2.....Da bas tako kako satelis kaze....prikljuce na komp....i pritisnu dugme....xaxaxaxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...