Jump to content

Moto Zajednica

MZ custom bobber -epizoda 2

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Da li je limarija ofarbana??

Do sada nije >:(

svraticu danas da vidim sto ne zavrsava kada su spricanje i vodenjak odradjeni...!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

E jesi naso majstora ! ! ! !  Kad sam farbao Suzukija zimus, odneo majstoru limariju, dao mu u cetvrtak, reko bice gotovo u ponedeljak il utorak,  covek me zvao, da pita dal moze u sredu ( da ne pali komoru samo zbog mene ), i bilo gotovo u sredu.

Ti se sa ovim tvojim natezes dva meseca ! ! !

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Reci mu da se ovih dana neki ljudi voze. Čim izađe iz garaže videće da ne lažeš.

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Reci mu da se ovih dana neki ljudi voze. Čim izađe iz garaže videće da ne lažeš.

Kolko se oduzilo ovo farbanje, cisto sumnjam da taj majstor i ulazi u svoju garazu !  :(  :(  :(

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Razumem ja Picasoo-a, radi mu lik za Dzabaka, pa kad ima vreme...

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Rastko, ne vidim tvoju prijavu za Majsko okupljana MZ Ljubitelja u Cacku?? Eto prilike da naam pokazis uzivo tvoj rad na motoru.

E jbg. ja neznam da postavim sliku da vidite kako sam ja ispolirao cilindar i dekle.... >:( >:(>:( >:(,da li bi nekom mogao da dam preko msn-a da postavi????

Ostavio bih ovu temu za Picasa, njegova je a ti stavi cilindar u npr. u mehaniku.

Fotografiju ako nije suviše velika možeš da postaviš sam. Ispod prozora u kome upisuješ svoj odgovor otvoriš crvenim slovima ispisano ''dodatne opcije''. Nakon toga insertuješ fajlove preko dugmeta ''pregledaj'' tako što ih pronađeš gde su smešteni u tvom računaru. I to je to.

Ne vidi se motor baš najbolje ali izgleda da ga je opet odlično ofarbao.

Ovako ovlaš gledano iz te slike baš pedantno izgleda. Osnova je dobra, može na sebe da primi bezbroj detalja i da sve izgleda lepo, kao onaj Intruder što ga je Dav imao.

Da li su planirane rese na ručkama kao što ih je Duki imao?

Kako koči napred, kakve su obloge na tim kočnicama?

Pisao sam već o Sovi, Ruskom motoru koga ima prijatelj iz MC-a a koji je ustvari kopija Mz-a 175. Ništa nije kočio napred, katastrofa. Onda smo lepili druge obloge i sada je super, koči pa ubija.

MZ TS 250/1 CUSTOM BOBBER.episode 2

01-(09.11.2008) Nakon duzeg razmisljanja, vaganja i prelamanja ipak sam odlucio da nacinim neke prerade na vec preradjeni MZ custom bobber. Prva polovina motora (od prednjeg tocka do sedista) je bila sasvim ok, ali zato druga polovina mi se nikako nije svidjala. Resio sam da to izmenjam... Da sediste jos spustim- da nogare/fuzastere jos malo podignem- da promenim korman-da napravim novu-jacu donju lucnu cev. Ono sto sam izbegavao proslog puta je bilo secenje rama jer sam razmisljao da nekada MZ vratim u originalni oblik. Sada sam odustao od toga, tako da cu ram, zadnje krilo i jos ponesto ipak morati da secem

ozfHa_01resizewh5.jpg

02-(13.11.2008) Kada je sve “raskopusano” bobber je spreman da ode u radionicu. Sto se struje tice nisam zeleo da skidam zicu po zicu, pa da ih obelezavam ili da crtam seme. Najbezbolnije za kasniji povratak na motor  je bilo da skinem kompletnu instalaciju i to iscelo...

404.jpg

eu6AY_02bresizema2.jpg

03-(15.11.2008) Prvo sta sam odlucio je da skinem (citaj posecem) sipke koje se pruzaju posle zadnjih amortizera, jer mi se one nikako nisu uklapale u bobber izgled.

SmrcH_03resizekg3.jpg

04-(15.11.2008) Kada su sipke posecene, vec je bilo drugacije. Razmisljao sam da kratim zadnje amortizere kako bih dobio podignutiji zadnji tocak. Medjutim, morao sam da vodim racuna na rad viljuske jer je postojala bojazan da, ako ima prevelik hod poprecna sipka na viljusci udara u ram. Odlucio sam da amortizere ne kratim vec da nosace zadnjih amortizera pomerim za 3 cm blize sedistu, sto je automatski podiglo zadnji tocak za par cm-a.

RMWum_04resizety0.jpg

05-(20.11.2008) Vreme je da razmislim kako uraditi zadnji kraj. Ako zadnji blatobran vezem za ram onda mogu da namontiram i zadnje sediste, ali ako blatobran vezem za zadnju viljusku-tocak onda od sedista nema nista(u tom slucaju zadnji amortizeri ne igraju nikakvu ulogu za suvozaca)...Jos uvek razmisljam, ali ce ideja vec nekako sevnuti. Ili su naci neko kompromisno resenje. Zakljucak da mi je zadnje sediste potrebno ostaje jer ipak cu ovaj motor svakodnevno voziti, kao i taj da mi se vise svidja ideja da se blatobran veze za zadnju viljusku-tocak!

JQkJw_05resizefb7.jpg

06-(25.11.2008) Skucen prostor moze da predstavlja veliki problem. Em, ne mozes sve lepo da sagledas, em nemas gde da se okrenes, em...Tek kada sam spustio motor na tockove video sam da ono sto sam radio i nije tako lose. Mucila me je dilema za suvozacevo sediste. Sediste mi treba ali mi kvari koncepciju motora. Da pravim “liveno” sediste (kao na low ride chopper-ima) koje bi lepo popunilo prazninu iza a koja bi u stvari bila suvozacevo sediste, nisam hteo jer ovo ipak treba da bude old school bobber i treba da ima jedno klasicno spring sediste, ali... Dakle, tek kada sam spustio motorcikl na zemlju pokazalo se da jedno parce lima (2 mm) opsiveno skajem, velicine 20 x 8 cm moze da se prikaci na zadnji blatobran (koji moram ojacati) i da izigrava zadnje sediste i da u mnogome ne remeti izgled bobber-a. Moram da napravim da se to “parce” moze lako i skinuti...

zp20r_06resizeln8.jpg

07-(26.11.2008) Sada treba pronaci pravi rezervoar za pravi bobber look. Eksperimentisao sam sa raznim modelima (koje sam imao).Prvi je bio od APN 4, nije los ali je maaaaaaaali. Drugi od Tomos 14-ce- los i treci-vec noseni od Danuvie. Ni jedan mi se nije dopao, Danuviin je isuvise “grabav”-veliki-glomazan...

O56KZ_07aresizejv1.jpg

peS4t_07bresizezg4.jpg

nQy7A_07cresizedb7.jpg

08-(02.12.2008) E onda je u posetu dosao moj prijatelj Mihac (aka MZ) i doneo mi na poklon rezervoar od NSU-a. Probali smo nije lose, ali mi nesto bode oci. Zadnji kraj ovog rezervoara ne dozvoljava da se iskosi, a to bas bode oci. Resio sam jos malo da sacekam i potrazim jos koji rezervoar. Po Svilajncu ima ljudi koji imaju “old school” rezervoare(NSU, DKW, BMW) ali sam razgovarajuci sa njima zakljucio da ne zele ni da ih daju ni da ih prodaju. Najvise me nerviralo sto svi do jednog kazu “dodji uzmi”-“nema problema samo dodji dacu ti”, a kada odem onda iznalaze razne razloge da ga ne daju... Javio mi se jednom Lale iz N.Sada (aka Drumska lisica) kaze da ima od starog ES-a. Ne izgleda lose ali mi je i on suvise “grbav”!! Dok ne nadjem nesto odgovarajuce izbor je stao na Mihcev NSU rezervoar!

oyhBr_08resizecq7.jpg

09-(02.12.2008) Jos uvek se nisam odlucio koji cu rezervoar da stavljam. Dok cekam neke vesti vezano za to, da se pozabavim pravljenjem donje lucne cevi na koju cu montirati fuzastere i poluge menjaca i zadnje kocnice. Kako bi mi MZ bio zgodan za rukovanje morao sam da impovizujem stalak...

404.jpg

10-(05.12.2008) Rad na donjoj lucnoj cevi rama, koja ce se spojiti u dve tacke sa ramom nije bio ni malo lak. Dosta problema mi je zadavalo pridrzavanje cevi tokom varenja, pa je tu bilo pomoci auto-dizalice, drvenih klinova, i jos svasta-nesto...Na kraju sam sve to prihvatio varovima, mada jos nisam stavio tacku na deo lucne cevi koja se vidi-nesto mi se ne svidja. Moracu da izmislim nesto novo...

FUIsg_10resizecp5.jpg

11-(8.12.2008) Kada sam zavrsio lucnu cev na red su dosli fuzasteri. Napravicu dve vrste fuzastera vece(tzv.platforme) i manje. Vece sam pravio od ukrasa za ograde koje su se nekada koristile a manje cu napraviti od obicnih cevi. Pedale kocnice i menjaca sam pravio od lagera i sestougaone sipke.

rGWMw_11resizebo0.jpg

12-(10.12.2008) Napokon sam zavrsio fuzastere vece, ostaju jos manji koje cu po potrebi da menjam. Kada sam sve zavrsio postavio sam bobber-a na stalke da pogledam dokle sam stigao. BTW u medjuvremenu sam pronasao kod Dextera rezervoar od starog Ardie-a, koje je legao kao nosa na du*e !!

T4I7F_12resizepx2.jpg

13-(12.12.2008) Eksperimentisanje sa originalnim governalima, farom i konzzervom od graska…Meni se dopada, samo sto ce umesto konzerve doci drugo kuciste koje ce imitirati rezervoar za ulje a u njega planiram da postavim akumulator i ostalo. Jos uvek nisam pronasao resenje za kuciste filtera vazduha. Danas sam zavrsio i drugu varijantu fuzastera tako da cu imati dve varijante-obicne sipke “foot steps” i platforme.

rr8FZ_13resizeew4.jpg

14-(20.12.2008) Kada sam postavio donju lucnu cev i fuzastere kako treba da izgledaju ojacao sam varove i malo prepravio platforme tako da je taj deo zavrsen. Pored toga napravio sam jedan detalj koji ce stajati na prednjoj viljusci kako bi drzao prednju viljusku stabilnu, a da ne postavljam prednji blatobran...

404.jpg

404.jpg

15-(22.12.2008) Na red je doslo sediste koje moram da postavim pre nego pocnem da montiram zadnji blatobran na kome ce biti malo sediste za suvozaca. Pre sedista zavario sam drzace rezervoara. Pre nego sto sam poceo od kartona sam napravio model po kome cu seci, obelezio-premerio i posekao lim debljine 2 mm. Uz malo dodatnih korekcija dobio sam trazeni izgled. Na zalost nisam nigde uspeo da pronadjem nove opruge pa cu morati da koristim neke stare koje sam imao...

404.jpg

Tylcw_15aresizejo5.jpg

16-(28.12.2008) Kada je sediste zavrseno, bacio sam se na monitranje zadnjeg blatobrana na kome ce biti pomocno-suvozacko sediste. Poprecni drzac sa originalnog rama sam isekao a na njegovo mesto sam zavario polukruzni koji sam napravio od drzaca elektricnih zica na banderama. Od druge polovine istog drzaca sam napravio drzace zadnjeg blatobrana i pomocnog sedista cija ce osnova biti deo blatobrana koji sam vec ranije isekao-samo da se tapacira pod nagibom kao na originalnim bobber-ima. O cemu govorim bice mnogo jasnije kada se sve zavrsi. U medjuvremenu sam nabavio nove-krace amortizere koje mi je doneo stari svilajnacki bajker Aca panker. Kako pretpostavljamo ja i Aca, ovi amortizeri su od nekog IZ-a a kraci su od originalnih za skoro 5 cm-a...

u1hLu_16resizexv9.jpg

17-(02.01.2009) Docekasmo ja i moj bobber i Novu 2009 godinu…S’ obzirom da je ostalo jos par sitnica resio sam da napravim plan rada kako ne bih nesto zaboravio. Za danas je planirana ugradnja zmigavaca. Zmigavce sam kupio u lokalnoj prodavnici moto delova, a resio sam da ih promenim jer su stari (od Yuga) isuvise mali i slabo se vide. Zadnje sam postavio uspravno kako ne bi remetili liniju a prednje sam postavio na klasican nacin. E tu mi se nesto ne slaze…nekako mi se ovako bas i ne uklapaju u liniju. Mozda cu ih postaviti drugacije a mozda ih ostavim i kako jesu-sve zavisi od inspiracije!!

U5nsC_17aresizevn2.jpg

ZgdpJ_17bresizemp0.jpg

18-(14.01.2009) Radovi se polako privode kraju, ono sto je najteze ostavio sam za kraj a to je pravljenje kutije za akumulator. To bih zeleo da izgleda kao tank za ulje, ali… vreme polako ide a potraga za nekim odgovarajucim oblikom je sve teza…! Nakon prefarbavanja sitnijih detalja, zamenio sam zadnju gumu, pa je na mesto Barumove “legla” Metzler.

FYNFc_18resizefr5.jpg

19-(18.01.2009) Danas sam dobio pravo umetnicko delo… majstor Drakce cuveni opancar iz Svilajnca, nakon duzeg ubedjivanja resio je da mi napravi sediste. Zasto ubedjivanje, pa Drakce je “stara skola” majstora I ne hvata se za nesto za sta nije siguran da ume da odradi, pa je tako bilo I za sediste. Nosio sam printove raznih modela skinutih sa net-a, pa sam mu valjda I dosadio… kada je Drakce najzad pristao jedino sto sam zahtevao je da vezovi na sedistu budu SRPSKI…Sedista koja sam nalazio na net-u su radjena u tzv. Krstastom vezu (kako kaze majstor Drakce) I taj vez je poznat na celom svetu. E, ono sto je karakteristicno za Srbiju je tzv. “dupla vrdzana” vez koji se koristi od davnina SAMO kod Srpskih opancara. Na taj nacin su se pravili (I jos uvek se prave)Srpski opanci, cipele, kozni prsluci I sve ostalo od koze. Ovakav nacin veza koze je star preko 200 godina!! E tu “duplu vrdzanu” je majstor Drakce koristio I kod mog sedista

F1VuG_19resizeoq0.jpg

20-(22.01.2009) Nakon uzaludne portage za protiv-pozarnim aparatom koji bi mi posluzio kao maketa rezervoara za ulje odnosno za kuciste akumulatora odustrao sam I pod jakom zuboboljom odlucio da od parceta aluminijumske ploca napravim osmougaoni tank-odnosno kuciste. Mali problem sam imao iz geometrije jer nisam uspeo da provalim kako da napravim da mi sve stranice ovog osmougaonika budu jednake. Medjutim u pomoc mi je pritekla supruga (koja je u kuci zaduzena za matematicke operacije) I objasnila kako da geometricki dobijem osmougaonik. Prvo sam napravio maketu od kartona a zatim isekao aluminijum. Stranice tanka cu morati da zavarim kod nekoga ko se bavi alu-stolarijom.

9Il9D_20aresizerf1.jpg

6TAQZ_20bresizesj8.jpg

21-(27.01.2009) Kasnim sa radovima, jes’ da kada se ovako pogleda nije ostalo mnogo da se uradi, ali me brine cekanje kod farbara a kod njih nikada nisi nacisto. Isekao sam donju lucnu cev koja je bila okrugla i zavario uvijenu koju sam nabavio kod nekog u Svilajncu ko se bavi kovanim ogradama. Otisao ja kod njega rekoh: “Majstore imas li to i to...?”, kaze “Imam” pogledao ja, moze, koliko to kosta, kaze “pa daj nesto za pice, 500 dinara”!!! Sta bre ovaj pije pa mi za parce uvijene cevi trazi 500 dinara i to za pice...Reko’ “Ne zezaj me bre cela cevka ne kosta toliko, evo ti 100 dinara za trud i ‘ajd zdravo!!” Tako i bi...Kuda ide ovaj svet??

kB1Fe_21resizenz8.jpg

22-(27.01.2009) Da bi imitacija tanka za ulje mogla da se uglavi morao sam: ili da izbacim MZ-ovo kuciste filtera vazduha ili da ga posecem i prekrojim. S’ obzirom da je to jedaj od lepsih detalja na originalnom MZ TS-u resio sam da ga posecem, ali da ostavim mesto za cev koja vuce vazduh u karburator.

ISmQq_22resizead3.jpg

23-(02.02.2009) Tockovi sredjeni, gume ociscene i premazane imalinom... Ostaje jos da napravim drzac kucista akumulatora i da ga zavrim za ram pa se i ram moze farbati.

dvmyl_23resizest9.jpg

24-(06.02.2009) Ko radi taj i gresi... Merio pet puta sekao jednom ali sam se ipak zajebao. Morao sam da odustanem od dve stvari.Prva je aluminijumsko kuciste akumulatora... Sve sam lepo savio izmerio odneo kod “majstora” koji vari aluminijum i on mi je sjebao sve!!! Zavario kao da ga je lepio blatom, nisam mogao da ocistim varove nikako, a i da sam nekako ocistio varove bocne stranice su bilo totalno neravne tako da sam upropastio parce aluminijuma, i resio da napravim kuciste od lima 0.8 mm. Druga stvar je kuciste filtera vazduha, zbog precnika samog filtera vazduha nije bilo mogucnosti da nakon secenja kucista, kuciste za akumulator udje ispod sedista. Spas u poslednji cas mi je dao Dexter (Dejan Panic MK Road Kings Svilajnac) u obliku difuzora od ARDIE 250 koji sam ocistio, prefarbao napravio reducir i odlozio do sklapanja.

tV0xu_24resizeje2.jpg

25-(08.02.2009) Jos jedna promena u poslednji cas... Ipak sam resio da napravim posebno kuciste akumulatora, jer mi u ovom osmougaonom zauzima puno mesta. Napravio nosace na ram, povario zestoko i iskoristio neku staru kutiju koju cu kasnije ofarbati. Palo mi je napamet da iskoristim stare vojnicke remenice za kajisice koje sam postavio na kuciste akumulatora i kutiju ispod sedista! Na redu je farbanje... Majstor Joker ce farbati rezervoar i zadnji blatobran a ja ram, pa kako ispadne.

67aEW_25resizeqs3.jpg

26-(12.02.2009) Sve prepravke odradjene, ram i ostali delovi ofarbani. Radionica ociscena tako da sam spreman za finalno sklapanje. Ostalo je jos da majstor Joker ofarba rezervoar, far i zadnji blatobran.

SM3CR_26resizemr4.jpg

27-(14.02.2009) Tockovi namesteni, ali mi je zubobolja upropastila volju za daljim radom. Nastavljam sutra sa sklapanjem. Rezervoar, zadnji blatobran I far su kod Jokera na farbanju, a cika Mile pravi mali sic za suvozaca…

kUeRM_27resizekk4.jpg

28-(16.02.2009) Nisam zeleo da ponovim gresku od proslog puta da me boli glava od instalacije, ali se greska sama ponovila...Naime, klema koja se nalazi ispod sedista se raspala, najverovatnije od starosti. Svi kablovi koji su se nalazili u njoj su ispali i eto muke. Ali uz pomoc TS chopper-a nadam se da cu problem resiti. Moja draga zenica mi je donela Guaranu da mi razbistri mozak, ali koliko Guarana razbistri, dosadna zubobolja ga ponovo zamuti...

asH2F_28resizeyi9.jpg

29-(21.02.2009) Od elektro instalacije boli glava-ko kaze drugacije laze… Jednom recju poludeo sam. Zahvaljujuci semama koje su mi poslali TS chopper I Kataklinger ide nekako. Kataklingerova sema se vidi na zici (kao ves na susenju)hahaha…

WwvY8_29resize.jpg

30-(21.02.2009) Kreativni nered… Kako sam se ovde snalazio, Bog zna..

2MDsD_30resize.jpg

31-(22.02.2009) Sve oko struje je uglavnom zavsreno… Ostalo je jos da razvucem kabal od motora (od diname) e za to moram da ubacim motor. Pre nego sto bobber sidje sa “platforme” da se jos jednom uslikamo…

BbXQe_31resize.jpg

32-(24.02.2009) Napokon, vise se radujem sto sam uspesno zavrsio struju nego sto je bobber stao na svoje “noge”. Struje povezana, uspesno testirana, postavljena u kuciste I poklopljena. Napokon se mogu okrenuti drugimn stvarima I da zavrsavam ovu epizodu MZ custom bobber-a.

Limovi su na farbanju, suvozacev sic je na tapaciranju a meni preostaje da zavrsavam sitnice I da cekam na majstor Jokera…

f0Wcm_32aresize.jpg

ChzmB_32bresize.jpg

33-(25.02.2009) Dosli drugari da daju podrsku... MZ i Duki navratili da pogledaju MZ bobber-a u povoju. Malo popricali i zalili da zavrsni radovi kod farbara krenu!

83it9_33resize.jpg

34-(02.03.2009) Pri samom kraju radova, mojom krivicom umalo daostanem bez prsta. Prilikom podmazivanja lanca normalno sam motao tocak tako da lanac “odlazi” od lancanika i prstom nanosio tovatnu mast. Ni sam ne znam sta mi je bilo da okrenem u drugom pravcu da lanac ide ka lancaniku, tako da mi je karika zakacila prst i ponela ga ka lancaniku, na svu srecu sam brzo trgao ruku i lancanik mi je “samo” odsekao vrh jagodice na prstu. Tako da je “pala i krv”...

BTW, sve je zavrseno, masina se na 4 kurblu oglasila, ali je kratko radila jer sam benzin uspricavao dorektno (jer nemam rezervoar a mrzelo me da pravim privremeno resenje). Sada ostaje da cekam farbara.

hwuld_34resize.jpg

35-(19.03.2009) Maleri ne prestaju...Da bih zastitio da prljavstina i vlaga udju u cilindar motora jos kada sam ga demontirao sa rama sam u usisnu grani stavio krpicu...Zaboravio na nju i prilikom prvog kurblanja, klip je uvukao krpicu u cilindar i pod jakim pritiskom klip je pukao. Naravno, ja to nisam znao, krpicu sam nekako izvadio ali motor kasnije nije hteo da kresne. Kresne na prvi takt i to mu je to...Pozvao sam u pomoc iskusnog doktora za motore Borisa (aka Bokilic) koji me je nakon prve dijagnoze pitao “da ti nije mozda uvukao neku krpicu, papir ili nesto slicno?”Rekoh-jest. “Nista, skidaj motor i pozovi me kada skines cilindar!”. Kada smo zavrsili skidanje imali smo sta i da vidimo klip je pukao na donjem delu i to najverovatnije od jeb*ne krpice!!! S’ obzirom da sam uz motor dobio jos jednu masinu sa pregrst delova bilo je i nekoliko starijih klipova za koje je Boki rekao da je bolje da stavim neki od njih nego da uzimam nove koji su sumnjvog kvaliteta. Narucio sam karike pa da “osvezimo” masinu!!

F6fRP_35resize.jpg

36-(25.03.2009)Kad smo ubacili klip i karike, majstor Bokilic mi je predlozio da ispoliram masinu. Kao prvo nisam zeleo nesto sto sija, jer na bobberu dominira mat crna, tako da bi sjajna masina previse “odskakala”. Bokilic rece pa nemoras mnogo da ga poliras i pokaza mi na licu mestu sto mi se svidelo te sam kupio smirglu i polir pastu. Jes da me prsti bole od silnog trljanja, ali se na kraju isplatilo. Naravno da ovo moze jos sjajnije, ali meni je ovo bilo sasvim dovoljno.

WAP1X_36resize.jpg

37-(31.03.2009) masina je kopmpletno sredjena, cekamo svi zajedno na majstor Jokera da zavrsi plehove.

Ztp70_37resize.jpg

38-(05.04.2009)Masina je izasla (uz pomoc MZ-a) napolju...Jes da smo se ja i MZ pomucili, ali vredelo je, sada cekamo plehove.U medjuvremenu da namestim ostale sitnice, kao sto je recimo akumulator i auspuh.

9BqJC_38resize.jpg

39-(12.04.2009) NAPOKON…Delove sam preuzeo, i danas bez rucanja odmah prionuo na sklapanje. Normalno, par stvaru su malo zezale ali na kraju je sve leglo kako treba. MZ je na putu ka Lapovu svratio do mene i pomogao mi da namestim zadnji blatobran. Najvece sra**e mi je napravila slavina goriva jer kada sam je cistio nisam podlosku same rucice slavine vratio kako treba pa je curelo gorivo. Pa sam morao da skidam slavinu (i da izgubim par stotina grama goriva) da vratim podlosku kako treba. Zbog difuzora sam imao problem da nastelujem ler gas ali je tu bio dr. Bokilic koji je ustanovio da mi je siber karburatora “zreo” za menjanje, ali ipak je nastelovao ler i sada MZ bobber samo “broji”…

MZ custom bobber, episode 2…

eIMNs_39aresize.jpg

zxnZg_39bresize.jpg

6tHYD_39cresize.jpg

ZkHyQ_39dresize.jpg

25gRC_39eresize.jpg

yPXm7_39fresize.jpg

616ac_39gresize.jpg

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Vala domacine...SVAKA ČAST!!!

mogu ti reći da je bruka dobro ispao i da vredi potrošenih suzna, znoja i krvi  ;D ;D ;D

mat crna je exxxtra.... stvarno remek delo

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Picaso Tuning Workshop Serbia  :D

Jea komso svaka cast, vredi truda, sad si glavni baja na boberu u okolini  8)

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

picasoo svaka ti cast! ova zadnja guma mu je stvarno legla kako treba... super si se setio da zatamnis zmigavce, mnogo dobro izgleda...

ali, (uvek ima ovo ALI) buraz auspuh je katastrofa... znam da je na nasim motorima auspuh uslov da motor lepo radi i ide ALI mu estetika nije jaca strana... moramo smisliti neko drugo resenje  ;D ;D ;D

sve ostalo bruka dobro kako izgleda... sad preostaje samo krivudav put i da uzivas u voznji  ;D ;D ;D

Ne znam zasto, al meni se auspuh dopada ovakav kakav je. Jeste da je duzi od motora, al mislim da " Lezi " uz sve ostalo sto je uradjeno na njemu !  ;)

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Ekstra, pedantno, estetski lepo i jednostavno samo reci pohvale.

Mozda ces imati problema prilikom voznje po mokrom putu jer nemas prednji platonran, ali ostalo je zaista super.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Motor izgleda stvarno za desetku!

Jedno pitanje za tebe, jel činjenica da je "cvaja" u pitanju, glavni faktor da mu je čunak ostao (na žalost) u originalnom obliku.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja