Jump to content

Moto Zajednica

imam problem sa skuterom treba mi pomoc HITNO MOLIM VAS!

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: aprilia

e ovako nov sam na ovom sajtu a video sam  mnogi su dobili korisne savete od clanova ovog foruma pa se nadam da cu i ja dobiti neki koristan savet da resim problem pa da pocnem imam skuter keeway focus i imao sam problem sa njim udario je klip i iskrivio ventil i ja sam kupio sve novo klip karike stublinu i onaj gornji pokloac sa ventilima komplet e sad onaj decko mi je poslao klip manji i ja namestim klip umesto isti kao sto je bio (44mm) ja stavim (39mm) taj koji mi je poslat i ja mislim da sam sve lepo nemestio uzubio (ventile sam stelovao na 0.05 usis 0.10izduv) i sad kad ga kiksam ona se javio dva tri puta kad sam mu ubrizgao gorivo direkt u stublinu. a menije nesto sumnjivo da sam nesto zezno jer kad skinem filter za vazduh i stavim ruku pozadi on umesto da vuce unutra on duva napolje vazduh i meni je neobicno znam da treba da vuce unutra.pa ako neko ima neku ideju sta moze da mu bude neka pomaze u velikoj sam guzvi.....HVALA UNAPRED

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 11 postova

A stublina je prema tom klipu od 44mm ili od 39mm?

Ma sve je novo u kompletu klip(39) stublina normalno(39) i poklopac nova sa ventilima .ja kad stavim ruku na karburator gde treba da vuce vazduh on mi vraca ruku umesto da vuce vazduh on ga vraca napolje...

• Stara Garda, 274 postova
  • Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI

Odes kod mog kolege Saleta,ostavis motor i dodjes par dana kasnije..Platis popravku i vozis...U Srbiji svi postadose majstori.U moje vreme se islo na zanat...Strasno... 

• Podržavam 2

• U prolazu, 11 postova

Ma necu ja da postanem nikakav majstor nego zvali me njih 3,4 da dodju da vide motor posto ga prodajem a ovaj majstor gde ja popravljam motore reko mi da ne moze tek za nedelju ipo dana da mi uradi i nmg vise da odlazem ljudima nece da cekaju vise.

• U prolazu, 11 postova

To sam bas gledao da ne okrenem ono gde mi pise in to sam okrenuo ka gore a karike kompresioni prostor sam okrenuo ka dole jednu sa leve jednu sa desne strane one podmazne jednu sam okrenuo dole jednu gore tako sam gledao na netu jer ima rade kit na istu masinu i delovi su potpuno isti sve sam isto uradio al opet nece.probacu da nastelujem ventile na . 0,10 usisni 0,15izduvni .posto mi je sad na 0,05 i 0,10 ..

• U prolazu, 11 postova

Ma kakvi ..lanac na bregastu je bio labav kao da se rastego i ja kad sam ga zubio nisam okrecao magnet odmah nego sam stavim poklopac na ventile i nisam ni primetio cim se okrene ili kiksa onaj mali unutra se mrdne dva tri zuba svaki put kad se kiksa i onda dzaba sto sam ga zubio...pa sam ja navario jednu maticu na onu osovinicu sto zateze lanac i sad je super sad radi kao sat..

• U prolazu, 11 postova

Vazi..a sto ne bih mirno spavao na motoru je uradjena polu generalna klip karice stublina i poklopac sa ventilima novi ne razumem sta je tu lose sto sam navario sraf da zategne jace lanac da ne prezubi motor ..

• Drug član, 1066 postova
  • Motocikl: YZF R1

Oprostićeš mi ako griješim, jer nisam neki mehaničar..Ali jbg navrnuo si šraf na lanac u motoru ne na nogaru jbt..Ako ništa mislim da si bar dužan na to da ukažeš kupcu, pa ako mu je ok onda sretno..

• U prolazu, 11 postova

Ma nisi me razumeo ..nisam ja na lanac stavio sraf ja sam navario maticu na spaner koji zateze lanac jer je verovatno stari se rastego i onaj spaner koji je vec na njemu nemoze da ga lepo zategne zbog toga se i desio kvar ..a naravno da sam kupcu rekao sve do reci kako je i sta je coveku nije problem jer motor lepo ide lepo pali ..

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: NC750X

Upravo o tome ti govore, trebala je da se uradi zamena lanca, a ne unistavanje spanera. Ne verujem da ce to resenje funkcionisati kako treba duze vreme.

• Podržavam 1

• Drug član, 1066 postova
  • Motocikl: YZF R1

Što se tiče ljudstva ti možeš mirno spavati, rekao si, on pristao, i to je najbitnije :) ...A sad da li je to najsretnije rješenje možemo raspravljati..

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

verujem da bi kupac doplatio 50tak e koliko kosta nov lanac, nema za dzabe taj spaner toliki hod. Ovako je veliki rizik da ce motor prezubi u skorijoj buducnosti i unisti sve to novo sto si stavio, pa i vise od toga. A da si mu rekao i on pristao na navarivanje srafa cisto sumnjam.

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja