RadicM 1076 Napisano Septembar 10, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Mesam ponekad pijem flasiranu ponekad cesmovacu sta mi padne pod ruku. Cesmovaca ima ukus ko da si dodao malo sode bikarbone (sadrzi vise minerala nego nasa). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 11, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kako je sa potrosnjom goriva i ulja na toj temperaturi, p.s. srecno uz put,pazi ušta močis uz put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragon9103 16 Napisano Septembar 11, 2016 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ohrid Motocikl: BMW F650cs Scarver + Suzuki GSF650S Bandit k9 Prijavi odgovor kao problematičan respect Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Septembar 12, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, ja se sto puta ponavljam, al ja na takve daleke puteve sam ne bi smeo... Čitao sam i Gruziju, a mislim i Iran da beše i samo mogu reći : ma svaka tebi čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 12, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakav Iran, kakva Gruzija. Sam autoput BG-Genova na Dominatoru iskljucuje djevojcice iz igre. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan @bokilic Trosi 5.5l - 6l, ulja oko 600g za 2500km. Jeste ostala baradl flasa od prosle zamene a za ovaj put je Motul 3000 20w50. Ima ovde raznih sosovova @GhostMile BG-Genova je bio najlaksi deo puta ovo sa cime se borim proteklih dana je pravi ispit velike razlike u temperaturi i problem sa stomakom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Cepam ugalj i probiotoke bilo je bolje do juce onda sam se nahladio u planini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 12, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @GhostMile BG-Genova je bio najlaksi deo puta ovo sa cime se borim proteklih dana je pravi ispit velike razlike u temperaturi i problem sa stomakom... Nisam se dobro izrazio, zaboravio sam "vec". Sam autoput BG-Genova na Dominatoru vec iskljucuje djevojcice iz igre. (zezam se malo, nemam ja nista protiv djevojcica ) Mozda da svratis negdje dan dva na neko brdo (hlad) i malo odmoris? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan @bocca_bastard Pocinjem sa terapijom veceras @GhostMile Bice sutra I preksutra pauza u Marakesu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 12, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan @bokilic Trosi 5.5l - 6l, ulja oko 600g za 2500km. Jeste ostala baradl flasa od prosle zamene a za ovaj put je Motul 3000 20w50. Ima ovde raznih sosovova @GhostMile BG-Genova je bio najlaksi deo puta ovo sa cime se borim proteklih dana je pravi ispit velike razlike u temperaturi i problem sa stomakom... ako na tom terenu tolko trosi i na tim temperaturama nije opasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan U sustini sve je isto samo na +45c osetis da je motor dobro zagrejan I da ne poteze isto sto je za ocekivati u tim uslivima. Ulje se razbije mnogo brze pa je zamena bila na 2500km umesto na 3200km. Posle zamene se itekako oseti boljitak u vidu lakseg rad i boljeg kliza Jedino sto sam juce primetio par kapi na prelivniku iz karburatora verovatno zeza plovak . Za sad taljiga ako bude kulminiralo opravljacu ga negde usput Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 12, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ko zna sta sve sipas. .i filter vazduha cisti jako cesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Uh na to sam skroz zaboravio verovatno je u krs stanju posle pustinje... moracu na nekoj pumpi da ga izduvam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 13 Dan Posto sam se malo oporavio vreme je da se uradi zamena ulja. pa odomor uz bazen i iscekivanje popodneva da malo splasne temperatura. Oko 4 se spremam i pravac do prvih dina, totalno nepripremljen mlad zelen i nespreman Jedna druga dina, ovo mi dobro lezi samo gas uzbrdo pa polako nizrdo dok ne naletis na dinu cija je zadnaj strana previsoka i prestrma... Onda dobro poletis i nasadis se nogom na auspuh i okrnjis vizir... Posle se saberes podignes motor pa udri opet. Blizi se 6 polako se vracam. Premoren i zedan posle nepunih 1h voznje. Pokujem se nabrzaka pa kamilama na nocenje u pustinju. Na pola puta se zaduvao vetar cak je i kisa pocela da pada, ima i toga u pustinji. I posle pola sata stigosmo na odrediste Sta znam ja sam pustinju zamisljao kao mesto koje je mnogo suvlje i sa manje vode a ovde na svega 5m dubine ima dosta vode. Noc u pustinji jedno od fascinantnih iskustava koje mora licno da se dozivi i tesko moze da se opise recima... 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Septembar 12, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan A nosiš lekove neke zar ne? Tipa Probiotic, Brufen, šumeći Aspirin? To je što kažu ovi fešn blogeri "must have" Mi deci pre svakog putovanja bar 3-4 dana krenemo sa Probiotikom, i posle naravno celo putovanje. Pedijatar preporučio, provereno deluje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Naravo da sam poneo da se nadje za svaki slucaj, pa ih sad trosim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 12, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Dan 14 Jutarnja setnja pred polazak Nocne aktivnosti svuda vidnjivlje. Koja li sara bolje lezi u pesku Posto se vec odjutrilo krecemo nazad ka kampu. Stizemo na dorucak pa jos malo druzenja sa ljudima, gledanja tutriala o voznji na pesku i iscekivanja popodneva da se ponovo provozam po dinama. Celu voznju sam snimao ali sam nazalost lose podesio ugao kamere tako da je snimak nazalost ispao skroz neupotrebljiv... Negde oko 6 - 7 pocinje da duva i da se sprema neka oluja pa se povlacim u kamp da se spremim za sutra. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Septembar 12, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi se svidja kako provodiš vreme umesto da protutnjis kroz Maroko. Možda je to zato ato sam idea pa nema niko da se mesa u planove. Samo napred, bas me zanima nastavak. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bato ADV 409 Napisano Septembar 12, 2016 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Mesam ponekad pijem flasiranu ponekad cesmovacu sta mi padne pod ruku. Cesmovaca ima ukus ko da si dodao malo sode bikarbone (sadrzi vise minerala nego nasa). Druze, ne igraj se da pijes njihovu vodu sa cesme. Puna je bakterija, to svi lokalci tamo znaju da ne prija Evropljanima, jer su se nagledali reakcija na vodu.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano Septembar 13, 2016 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan odlicna reportaza ,steta sto nema nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 507 Napisano Septembar 13, 2016 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan odlicna reportaza ,steta sto nema nastavakDruze putopis i dalje traje i covek je trenutmo j africi kad stigne i smogme smage javi se ovde!? Pogledaj datume postova.... Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojnikd 11 Napisano Septembar 13, 2016 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan 13 Dan Noc u pustinji jedno od fascinantnih iskustava koje mora licno da se dozivi i tesko moze da se opise recima... То за ноћ у пустињи си скроз у праву. Био сам скоро у Ирану, и посматрао небо у пустињи на око 1500м надморске висине, заиста невероватан осећај, скоро космичка тишина и небо толико чисто, да нисам могао да верујем колико је препуно звезда... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Septembar 13, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan A daj, ja čoveku govorim za Probitic, a mene sad uhvatio prolivtikus... Koji sam baksus Nego, jes ti ozdravio, okrepio se, ojačo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 13, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan @tataenozec Danas je bolje izgleda da prolazi, jutros je bilo par naleta ali popodne je bolje valjda sto sam se najeo nekog "rostilja" i voca pa je stomak proradio @vojnikd Najslicnije ovome sam video pre mesec dana na Durmitoru kod Sedla visoko nigde svetla samo nebo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 13, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Dan 15 Plan je bio da danas stignem do Ourzazata preko Todgha i Dades klanaca. Krecem ranije ujutru oko 9 i na samom izlasku iz pustinje me hvata laksi pljusak koji do grada prestaje. U gradu stajem da dopunim rezeve hrane i ko pravi alavac pijem skoro 1l soka od pomorandze na eks i jos 1l u narednih 2h sto ce me kasnije itekako proterati... Sta ces kad se covek zasti vode Inace danas je poslednji dan pred Bajram i naredna tri dana nista nece raditi bukvalno... Napustam Erfud i lokalnim putem produzujem ka Tinghir-u odakle pocinje Todgha klanac. Posle pauze na pumpi me dobro stislo pa je valjalo nadjubriti prvi maslinjak Posto je sve ponovo uredu nastavljam dalje i ubrzo stizem do Tinhir-a gde pocinje oaza i konacno malo zelenila u ovom kamenjaru. Na samom ulazu stajem na pauzu za rucak, behu neki raznjici dobra promena u odnosu na tazin. "Todgha klanac nalazi u istocnom delu Visokog Atlasa blizu grada Tinderhir. Obe reke Todgha i Dades su na svom kraju izdubile uske kanjone visokih zidova (Arabic: wadi). Prvih 600m Todgha klanca su najlesi, ovde se on suzava na svega 10m na pojedinim mestima a zidovi su pod pravim uglom i dosezu i do 160m." Prvih 600m opravdano najlesi retko gde ima jos ovakvih mesta. (preuzeto sa neta) Posle ovoga zidovi se sire i pejzas se vraca u normalu a uz put jos po koja oaza. I pauza da se pritegnu i provere torbe i flase. Sad vec dobijam na visini i pocinje da biva hladnije. Zato idemo jos vislje. Jos blize nebu. U Agoudalu posle malo vrtenja nalazim put za Dades klanac ali lose proracunavam i ne sipam gorivo. Posle 20km off-a shvatam da imam knap da stignem na drugi kraj pa se vracam nazad da dopunim. Posto je ovo Visoki Atlas ovde bas i nema klasicnih pumpi vec na kantu bato Dok sipam salecu me deca koja prose i stariji koji preporucuju gde da ostanem... Gledam na sat vec je oko 5 i vidim da tesko da mogu da dobacim do druge strane a da ne izginem i da me ne uhvati mrak, pa odlucujem da ostanem ovde veceras. Na izlazu iz grada nadjoh neki kazbah i tu smestih uz malo cenkanja dodjosmo do cene od 10e za noc. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...