Jump to content

Moto Zajednica

Pravila o nosenju kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Kancelarijska stolica iz JYSK-a

Da li mogu ovako nesto nositi? :D

slem.jpg

Vidjao sam takve lonce po Aliexpress-u za jako jeftine pare i izgledaju neverovatno kul, kao kolega coperas vrlo cenim taj stil ;) ALI, dok su takvi slemovi efektivni u zastiti drage vam glave od sljunka i kamenja podignutim u vazduh od partizanske minobacacke vatre dok vodite munjeviti rat po selima u Francuskoj, za neku voznju motora po gradu (sve dok nema malopre pomenute vatre) nisu nikako. 

Nikada ih nisam probao, ali pored ocigledne mane da ne stite ni za go k..., takodje mi izgledaju prilicno neudobno. Prave moto kacige su dizajnirane da oblazu glavu veoma dobro, i da stoje na njoj ,,same od sebe" sa minimumom lufta, i oblikovane sa nekom aerodinamikom na umu, dok kais sluzi samo da kaciga ne spadne u slucaju nesrece. A ove tute izgleda da ti stoje na glavi samo pomocu kaisa, sto ce reci, ako se zapicim na auto-putu 100 na sat, slem ce me daviti kaisem kao Peru kojota! Cvidze necu ni da spominjem, one su tu da dozivljaj bude potpun! :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Po meni su ti slemovi dobri samo za moto skupove. Ono,dok se setas po kampu,zezas,londras... Kad vozis okacis ga negde na motoru za ukras...

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Ja nosim takav za potencijalnog saputnika, kad se vidim sa drustvom pa se neko vraca samnom.

I daješ onima koje baš i ne gotiviš :lol:

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400

Kupio sam pre par meseci novu kacigu  MT Revenge. Kaciga je odlična, lepo leži na glavi i ne žulja nigde, prelepo izgleda i deluje kvalitetno. Brine me samo što su posle mesec dana već poprilično izlizane oznake o homologaciji, pa se pitam kako dokazati tamo nekom MILIcajcu da je kaciga po propisu tj. da ima homologaciju ako nigde ne piše da ima. Nije mi jasno šta je bio problem proizvođaču da to uradi kako valja.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Kupio sam pre par meseci novu kacigu  MT Revenge. Kaciga je odlična, lepo leži na glavi i ne žulja nigde, prelepo izgleda i deluje kvalitetno. Brine me samo što su posle mesec dana već poprilično izlizane oznake o homologaciji, pa se pitam kako dokazati tamo nekom MILIcajcu da je kaciga po propisu tj. da ima homologaciju ako nigde ne piše da ima. Nije mi jasno šta je bio problem proizvođaču da to uradi kako valja.

Imas je verovatno i ispod slema tj. ispod tapacirunga. Npr kod mene ima na kaisu nesto i kada se odlepi tkanina sa zadnje strane informacije o kacigi.

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400

"E" oznaka se nalazi na kaišu i polako se briše.

Na samoj kacigi spolja pozadi se nalaze oznake koje se ne mogu obrisati, bar ne bez brusilice, e sad da li je to dovoljno bez onog "E"

30nfzpy.jpg

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Druze moj, vozi tu kacigu i uzivaj ;) , ako ce da te drnda nacice on razlog bilo koji, nije to onaj kineski slem pa da zagleda homologaciju vec ozbiljna kaciga.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja