Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa gasom

Recommended Posts

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: zx12r

Vec nekoliko godina imam problem sto mi se rucica gasa ne vraca brzo vec bas sporo. U pocetku se to desavalo samo kada motor radi, a kad je ugasen vracala se normalno. Tokom vremena se situacija  pogorsala tako da je sad bas zapeklo. Kada otkacim sajle(inace su u savrsenom stanju) i rukom okrecem onaj tockic bas tesko ide u oba smera. Malo sam prsnuo ulja i dobio samo privremeno poboljsanje, nakon toga opet isto. Poslednjih nekoliko godina skoro da nisam ni vozio, presao nisam ukupno ni hiljadu km.

Zna li neko sta bi mogao da bude problem ? Bojim se da cu morati da skidam usisnu granu, da sve ocistim, a to mi se nikako ne radi, pa reko da se posavetujem .

Hvala unapred. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2774 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Ako je tu zapekao, moraće da se očisti. Možda poprskati malo WD40 za početak da vidiš da li će stanje da se popravi?
Ali se to inače dešava kada su sajle (pogotovo povratna) jače zategnute, pa ručica gasa nema dovoljno slobodnog hoda i sporije vraća.

• U prolazu, 45 postova

Desavalo je se i da silikonska rucica trlja o tegic i da pravi trenje i koci. Zavrni je kod tegica i probaj.Na visokim temperaturama nesvesno se rukama svlace na teg.

Jel' stvarno toliko tesko procitati pazljivo poruku ?! Sajle sam otkacio, pa samim tim ni rucica nije u funkciji, a nisam je ni podmazivao. Tesko se okrece onaj tockic na motoru za koji su zakacene sajle.

Tockic=leptir gasa na karburatoru?

Tockić na koji se kače sajle, a koji pogoni leptire. Tako sam ja razumeo. A s obzirom da se motor retko vozi, nije čudno da je tu malo zapeklo, ali to da bi se rešilo verovatne će morati rasklapanje...

Da, tockic koji pogoni leptire, a karburatora u mom slucaju nema. Otvorio sam air box, ocistio sve alkoholom, koliko sam mogao da gurnem prste unutra pored leptira, spolja oprao koliko sam imao pristupa i dobio sam mnogo. Sad se normalno vraca, ali tek kad par puta zavrnem rucicu. Cim odstoji opet malo teze ide.Probacu ovako, pa ako bude dalje problema izvadicu sve napolje pa detaljno ciscenje.

Jebavo sam se dva dana oko toga, s tim da je jedan dan otiso na trazenje aluminijumske podloske koja dodje pre tockica, a ispala mi je negde na motor, medju sva ona creva i kablove. I nisam uspeo da je pronadjem. Zanimljivo da ceo taj sklop gde se kace sajle i koji pokrece leptire uopste ne postoju u dijagramima delova kojih ima na netu, npr bike bandit. Ima ceo motor do poslednjeg srafa, ali toga nema. Ako je neko upoznat sa tom problematikom, moram da iskopam info da li tu(u "korenu okretanja) dodje jos jedna celicna, ona bas tanka podloska. Znam da me niste razumeli sta me muci, pa cu da uslikam za vikend.

Skontali smo. Često na google images izbaci blueprint ili kako se već zove - stranu iz spare parts manual-a. Pa pokušaj i tako. Model motora pa airbox ili throttle valves ili tako nešto.

Nego mi pade nešto na pamet...
Juče sam prao nešto brake cleanerom. On ubija kako očisti a ispari za par sekundi! Kada bi njime pokušao bez rasklapanja da očistiš, pa onda naprskaš WD40 ili kaneš malo ulja?

Pronasao sam alu podlosku i sve spakovao. Ona celicna(nivelaciona) mi je i dalje enigma, tj ne znam da li postoji. Nakon jos jedne ture ciscenja stavio sam malo masinskog ulja i sad je zadovoljavajuce. Mada i dalje kad malo odstoji, kao da negde zalepi pa mora par puta da se "zavrne" da proradi. Ne uspevam da pronadjem u diagramima delova, ima samo throttle assy i to samo komplet, nista od sajli i sitnih delova.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja