Jump to content

Moto Zajednica

Od Tirane do nirvane

Recommended Posts

• Политички некоректан, 858 postova
  • Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven

Bojao sam se da će nas ujutro probuditi „nadležni“ kao „padobrance“, međutim lepo smo se naspavali, skoro do deset sati! Odlazim do uprave kampa i shvatam da oni nisu ni primetili da smo se mi noćas uselili. Skroz su opušteni! Pa, takvi smo svi mi kamperi, zar ne?

Upravnik kampa je mlad i krajnje predusretljiv. Sve može i nastoji da pomogne na svaki način. Pravi domaćin! U kampu, prilično velikom, ima samo desetak mobil home – ova, jedan šator i mi. Pripreme za sezonu su u jeku, pa tako uređuju restoran u krugu kampa za sezonu, čiste, kreče.... Ljubazni domaćin nam saopštava da imamo veš mašine na raspolaganju, i da su one u predsezoni gratis. Meni nudi crevo da operem motor, izvinjava se što nema kompresor. Daje nam dve stolice, nudi i sto....

Planirali smo samo da prenoćimo i da potražimo bolji smeštaj, jer smo za Metoni odvojili 3 noći, ali pošto nas mrzi da se selimo, i kako smo se sjajno odmorili, oduševljeni predusretljivošću domačina, odlučujemo se da kamp ne napuštamo dok smo ovde.

Taman da raspakujemo čergu, operemo se, sredimo motor, odmorimo, i budemo malo klasični turisti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Jutro je, stvarno, promenilo sve...

IMG_7304.jpg

Stolice...

IMG_7427.jpg

I na kraju: Čerga!

20160523_181612.jpg

20160523_181621.jpg

20160523_181715.jpg

IMG_20160523_183311.jpg

• Podržavam 3

Na Peloponezu uopšte, turizam je slabo razvijen. I sve drugo. Izuzetak je možda samo Nafplio, na severoistoku, južno od Atine, i Kalamata na jugu, kao velika luka. 

Metoni je po toj "nerazvijenosti", u samom vrhu. Zato smo se i odlučili za tu destinaciju. Nema čuvenih grčkih "džidža-bidžarnica" sa autentičnim suvenirima iz Kine, pa čak ni brze hrane, uključujući tu i giros - suvlaki. Gotovo neverovatno, iako smeštajnih kapaciteta svih vrsta, cena i kategorija - ne manjka.

Turisti su, uz same Grke, uglavnom Francuzi i Italijani, koji dolaze zbog te veličanstvene srednjevekovne tvrđave, ili prosto traže mir i more. Odnosno mir na moru...

Mada je ovo mesto idealno kao baza za obilazak susednih Pilosa i Koronija i okoline, pa čak i Kalamate, i 200 Km udaljene Monemvasie.

Ovo je bolje nego hotel (u ovom konkretnom slucaju :D), ali izgleda kao da su 2 dzipa isla za vama. :)

Nismo imali vozila za podršku :) , ali kad smo se tu raspakovali, a naročito kad smo se vratili kući, nismo mogli da verujemo gde je sve to stalo....

U ono Louis plavoj torbi na top caseu, na primer, bili su samo šator, dušek, pumpa i peraja, jer gde ćeš na takav put bez peraja..... Sve ostalo je bilo u koferima.

Mada, na slici se ne vidi da smo nosili i mnoge druge stvari bez kojih se na put ne ide, kao što je profi, frizerski fen, jači od kućnog usisivača, a približne veličine.... Da napomenem da mu namena nije bila sušenje opreme, mada je i za to korišćen.

Odosmo do obližnjeg hotela koji nas je prethodne noći ispalio, ali tamo i dalje nema nikoga. A Booking je znao da obavest da nismo došli, da ne bi plaćao proviziju.

Sada jasno vidimo tu jadnu zelenu oznaku na banderi, koja označava gde se vajni ugostitelj nalazi...

IMG_7423.jpg

...kao i mašine koje su tu oznaku zaklonile, a koje se sve vreme našeg boravka nisu makle.

IMG_7424.jpg

Ali zaista ništa više ne može da pokvari ni utisak, ni ugođaj!

IMG_7332.jpg

IMG_7415.jpg

IMG_7447.jpg

IMG_7391.jpg

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 161 postova

Svaka vam cast!

Kakva je situacija na Jadranskoj magistrali? Jel guzva? Planiram proci tuda za koju nedelju, nameravam da je projurim. Moze li se HN - Rijeka u jednom danu?

Samo napred, pozdrav!

• Ne silazi, 5579 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Informacija od pre neku nedelju i za koju nedelju ti nece biti od pomoci zato sto je u sezoni solidna guzva, a u junu jos uvek nije. Ja sam je par puta vozio u komadu (doduse Trebinje -Rijeka i obrnuto, ali u sustini isto), u predsezoni kada nije guzva, i ima da se vozi da se odvalis...od ujutro do predvece sa ne bas puno luftiranja.

Svaka vam cast!

Kakva je situacija na Jadranskoj magistrali? Jel guzva? Planiram proci tuda za koju nedelju, nameravam da je projurim. Moze li se HN - Rijeka u jednom danu?

Samo napred, pozdrav!

Kao što kaže kolega, mi smo se vatili krajem maja, kada je idealno, sad već kreće gužva i samo se povećava..

Može se proći u danu, bez problema. Čak, ako želiš da požuriš, i dobiješ na vremenu, zaobiđeš Jadransku magistralu i izađeš na auto put, kada i koliko ti odgovara. Tu se baš dobije na vremenu.

Kada smo mi kretali iz Malog Stona, veća grupa od desetak motora je u danu otišla iz Malog Stona za Pulu, što je ista kilometraža.

Ima da se vozi, a uživanje je bez premca. Mislim da od Jadrasnke magistrale nema boljeg puta, naročito deonica čuvene Plominke: Savršen asfalt, lepe brze krivine, i u pred i postsezoni još i bez gužve!

Voda je bila prilično hladna, ali uspeli smo da okupamo ispod zidina tvrđave, što je bio jedan od glavnih ciljeva putovanja.

Ova atmosfera grada na gornjim slikama odnosi se na takozvani centar.

Nama je bilo mnogo zanimljivije da zabazamo po zabačenim sporednim ulicama.... Sve naredne slike su u blizini centra ili mora, na par stotina metara.

IMG_7313.jpg

IMG_7317.jpg

IMG_7326.jpg

IMG_7328.jpg

• Podržavam 2

Ove sve slike iz prethodnih 2-3 posta su iz Metonija?

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

Da, od podnaslova Nirvana, sve je Metoni. Meni se ovo mesto neobično dopada. Bila mi je velika i stara želja da se ponovo vratim tu.

Kačim ovih dana još interesantnih slika "periferije" gradića, kao i tvrđavu, koja je zasita fantastična. Ovde smo se ipak najviše zadržali, a to je i bio na neki način i konačno odredište ove Pustolovine. Ostalo je bilo na putu do i od Metonija.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja