Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Izleda lepo ali mislim da ces pri padu ostati bez bocnih plastika. Fabrcika varijanta ima kacenje za ram na jos jednom mestu, kroz tu rupu na plastici, a takodje su na istom mestu leva i desna polovina medjusobno povezane. Pogledaj upustvo za montazu, da vidis o cemu pisem:

http://static.twisted-throttle.net/media/files/sbl_08_327_100.pdf

Kod koga si radio crash-bar i koja bi bila cena? Ja sam ponovo u potrazi, treca sreca :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Ja cu raditi crash bar kod Sebe u Beogradu... Samo gledam koji crash bar cu raditi tj koje vrste.A koja god vrsta bila crash bar medjusobno mora biti spojen tj leva i desna strana.

Kod Sebe sam radio kopiju H&B. Prethodno se nisam udubljivao u problematiku tako da nisam insistirao na medjusobnom povezivanju leve i desne strane. Rezultat je polupana plastika nakon pada pri 20-30 na sat, na zemljanom putu. Izgleda da srafovi kojima je selna crash bara bila pricvrscena za ram nisu bili dovoljno stegnuti (proizvodjac je montirao, nisam ja) sto je omogucilo da se komplet okrene prema unutra i sredi plastike. Medjusobna veza leve i desne strane bi u ovom slucaju dosta pomogla, za sledeci put znam.

AyG05.jpg

Usput su se pokrivili i flahovi koji povezuju cev crash bara sa ramom (vidi se na slikama). Takav crash bar je mogao bez problema da se vrati u originalni oblik i polozaj. Na moju zalost kasnije sam imao jos jedan pad gde je precizno postavljen kamen iskrivio i zgnjecio samu cev tako da tu vise nema ispravljanja. Skupa zanimacija :) Krpljenje i farbanje plastike plus novi crash bar.

Jednostavno treba uraditi kopiju istog crash bara kao ovaj http://www.moto24.or...ki-kle-500.html

Tj motech i na isti nacin spojiti,oni su radili testove tog crash bara i pokazao se kao odlican.

E sad kako sam gledao ovi Hepco&Becker kada su spojeni tamo gde treba da budu odnosno dva srafa idu na sam motor/ram i treci sraf ide na sipku koja ide ispred hladnjaka koja spaja oba crash bara.Tako da se ne mogu pomeriti ni levo ni desno u slucaju pada ne daj Boze i ne mogu ostetiti plastiku.

Evo ovde se vidi gde je spojeno http://i2.photobucke...eurs/klehb3.jpg

I ovaj moj Hepo&Becker ima taj flah ispred hladnjaka. Flah se suvise lako krivi, bez vecih problema sam ga rukom ispravljao...

Ni original nema ukrucenje koje bi prolazilo kroz rupe na bocnim plastikama sto je, po meni, veliki propust.

http://www.moto24.org/hepco-becker-crash-bar-kawasaki-kle-500.html

Bitna stvar koju treba imati u vidu: mogucnost skidanja bocnih plastika. Sa starim crash barom, kopija SW, mogao sam bez problema "skinuti" plastike dovoljno da imam pristup svecicama, skidanju rezervoara, sve to bez skidanja samog crash bara. Po potrebi se i sam crash bar mogao rastaviti tako da onaj deo koji se tesko skida ostane na motoru a plastike se tada skroz mogu skinuti. H&B varijanta je bila tako napravljena da je "skidanje" plastika zavrsavalo guljenjem farbe... Crash bar je iz jednog dela za razliku od originala tako da ga nije bilo jednostavno skinuti. Srafovi za montazu su toliko uzasno nepristupacni da ni sada ne znam kako cu ga na kraju skinuti :)

Ko bi rekao da parce cevi moze za sobom da vuce toliku problematiku :)

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE

Meni se nije svidjalo da provlacim kroz plastike sipkicu kao sto je na fabrickom modelu, ali zato sam na jos jednom mestu kod nosaca hladnjaka napravio nosac koji ga je ucvrstio, tvrd je kao kamen.

Pravio sam ga uz pomoc jednog drugara izasao me je oko 30e. i to samo debelozidne cevi tenk mu ne moze nista :)

Imas glavni gumeni dihtung ispod poklopca ventila koji se mora pazljivo skinuti jer je napravljen da traje.Kada kazem da traje mislim na to da nije nemoguce pokidati ga,ali moze da se puno puta skida i vraca pod uslovom da se pre toga ocisti i stavi mast naravno ne previse kako bi sledeci put bila izbegnuta mogucnost da zalepi.

Dakle skines ga,operes ga,podmazes i lepo vratis.

• Svrati ponekad, 109 postova

E,Nimmin,

Cime si skidao rdju sa izduvne grane? Ja sam to radio antirostom i nije lose ispalo.

A cime si ofarbao grane? Kupio sam neki sprej za farbanje,ali pise na spreju da treba da se zagreju

izduvne grane do 150 stepeni posle farbanja.Ok,samo gde da nadjem toliku rernu?

Ako nekog zanima kako izgleda unutrasnjost auspuha na kle-u,neka kaze,stavicu slike,jer sam ga kompletno otvorio.

Jel moze neka fotka unutasnjosti auspuha?Hvala unapred

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: KLE 500

Auspuh je bio vec dosta krpljen,i sa mnogo rdje,a zvuk katastrofalan

sistalo na sve strane,medjutim

kada sam ga otvorio ispostavilo se da i nije bas

toliko los iznutra.

Mozda cu nekad i da ga oblepim novim limom,i onda

imam rezervni lonac,ko zna...

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: BMW r1200gs

Ljudstvo, potrebna mi je pomoć u pronalaženju odgovarajućih nogostupa (prednjih i zadnjih) za KLE 97-04.

Obzirom da sam totalni početnik, pretpostavljam da je moguće ugraditi univerzalne, ali ne znam da li moguće ugraditi baš bilo koji model?!

Hvala!

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ljudstvo, potrebna mi je pomoć u pronalaženju odgovarajućih nogostupa (prednjih i zadnjih) za KLE 97-04.

Obzirom da sam totalni početnik, pretpostavljam da je moguće ugraditi univerzalne, ali ne znam da li moguće ugraditi baš bilo koji model?!

Hvala!

Ne moze da se ugradi bilo koji, ili ne bez nekog budzenja i grunfovanja. Najbolje bi bilo da probas da nadjes originalne, mozda i polovne u dobrom stanju npr, ako te ne zanimaju enduro fuzasteri sa zubcima.

Posto je zima vreme kada se nesto popravlja budzi, bilo bi lepo da se ti radovi i dokumentuju fotografijama i propratnim postovima na forumu pa bih tim povodom zamolio drustvo da ne bude lenjo i da podeli deo svojih radova sa nama, pogotovo ako rade na necemu sto bitno poboljsava vozne karakteristike kao sto su suspenzije (progresivne opruge i sl.).

Ja sam imao neke planove za ovu zimu ali od posla i bolesti ne stizem da vidim ni posteno svetlost dana.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

mozes da uradis sledece: kada se odlucis da kupis nogostupe ti lepo skini sa svog motora i idi u radnju pa uporedjuj. tako cu ja uraditi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja