Jump to content

Moto Zajednica

Prvi motor A1 :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Jeli strucnjaci, jel cete tako i svom detetu odmah posle bicikle da kupite motor sa 600-650 ccm??? Pa jel neko razmislja kako poteze 1 cilindar iz malih obrtaja? Da se danas-sutra decko zbuni kod odvrtanja gasa misleci da je i dalje na skuteru i zabode u drvo, sta cete reci? Da li cete osetiti bar mrvicu grize savesti? 

Bleckflag, ja se odjavljujem iz teme. Sorry

Ako će zavrtat gas na motociklu isto ka na skuteru onda je svejedno koliko ima cilindara, kubika i konjskih snaga.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Rossista originale, 1063 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1

@LuckyVladano bitno je da decko ima cisto sa sobom u glavi sta zeli od motora i kakav stil voznje zeli da praktikuje. Svi smo mi padali i sa dosta slabijih motora dok nismo stekli dovoljno znanje i iskustvo da unapred vec vidimo sta nas ceka kao problem u voznji.

Ja sam poceo da vozim T12-ku staru, i na njoj naucio osnove balansiranja i doziranja gasa, pa kad sam seo na automatik bilo mi neobicno da napanjujem gas toliko samo da bih kretao ili ga naterao da presalta u drugu :)

Da se vratim samo na sekund na prvu recenicu, gde sam spomenuo "cisto sa sobom u glavi". Tu sam prevashodno mislio na njegov mentalni sklop, da li voli vise sportske motore ili opusteno kruziranje gradom. Normalno svaki motor trazi postovanje dok ga ne budes imao u "malom prstu", ali samo to neko predostrozno postovanje prema snazi i tipu motora koji zelis da vozis je dovoljno da naucis svaki.

Ja sam recimo sa tih "malih" motora presao direktno na 900ccm i evo i dalje sam srecan vlasnik i vozam svaki dan skoro kad mogu.

Mislim da daljom pricom samo zamlacujemo decka, jer realno ovde moze samo dobiti spisak motora koje moze uzeti u obzir za kupovinu. Na njemu je ostalo, da li ce postovati motor a tim i sebe i svoj zivot. 

• 215123, 60 postova

@LuckyVladano bitno je da decko ima cisto sa sobom u glavi sta zeli od motora i kakav stil voznje zeli da praktikuje. Svi smo mi padali i sa dosta slabijih motora dok nismo stekli dovoljno znanje i iskustvo da unapred vec vidimo sta nas ceka kao problem u voznji.

Ja sam poceo da vozim T12-ku staru, i na njoj naucio osnove balansiranja i doziranja gasa, pa kad sam seo na automatik bilo mi neobicno da napanjujem gas toliko samo da bih kretao ili ga naterao da presalta u drugu :)

Da se vratim samo na sekund na prvu recenicu, gde sam spomenuo "cisto sa sobom u glavi". Tu sam prevashodno mislio na njegov mentalni sklop, da li voli vise sportske motore ili opusteno kruziranje gradom. Normalno svaki motor trazi postovanje dok ga ne budes imao u "malom prstu", ali samo to neko predostrozno postovanje prema snazi i tipu motora koji zelis da vozis je dovoljno da naucis svaki.

Ja sam recimo sa tih "malih" motora presao direktno na 900ccm i evo i dalje sam srecan vlasnik i vozam svaki dan skoro kad mogu.

Mislim da daljom pricom samo zamlacujemo decka, jer realno ovde moze samo dobiti spisak motora koje moze uzeti u obzir za kupovinu. Na njemu je ostalo, da li ce postovati motor a tim i sebe i svoj zivot.

Poštujem ja svaki motor, na skuter kad sam prvi put seo jedva sam davao gas.Jasno mi je da su motori ozbiljna stvar. Tako da što se tiče motora mislim da sam "čist u glavi"

• Rossista originale, 1063 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1

E onda nemas problema.

Nemoj samo pogresno da shvatis sta zelimo da ti kazemo. Ne zeli ovde tebe niko da plasi motorima i snagama vec samo zelimo da dobro razmislis sta zelis od motora i da si siguran da znas sta voznja motora znaci i koliko odgovornosti prema drugim ucesnicima u saobracaju imas kao i prema samom sebi.

Inace voznja motora se vremenom nauci, fizika voznje kao i karakteristike motora. Sve to vremenom dodje, tako da je opet bolje neko vreme voziti manju kubikazu sa manje snage, gde se greske mnogo lakse ispravljaju.

Toliko od mene, lep motor za sebe da izaberes i pamet u glavu :)

• 215123, 60 postova

E onda nemas problema.

Nemoj samo pogresno da shvatis sta zelimo da ti kazemo. Ne zeli ovde tebe niko da plasi motorima i snagama vec samo zelimo da dobro razmislis sta zelis od motora i da si siguran da znas sta voznja motora znaci i koliko odgovornosti prema drugim ucesnicima u saobracaju imas kao i prema samom sebi.

Inace voznja motora se vremenom nauci, fizika voznje kao i karakteristike motora. Sve to vremenom dodje, tako da je opet bolje neko vreme voziti manju kubikazu sa manje snage, gde se greske mnogo lakse ispravljaju.

Toliko od mene, lep motor za sebe da izaberes i pamet u glavu :)

Dada, razumem da svi žele dobro.

Hvala vam puno :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja