reiser 157 Napisano April 3, 2016 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Belgrade, Serbia Motocikl: '16 CBR500RA Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da podesim amortizaciju kako treba na motoru. Citam na internetu i vidim da ljudi preporucuju oko 30mm hoda i kod prednjeg i zadnjeg amortizera (razlika izmedju motoru bez opterecenja na tockovima i sa punim opterecenjem, tj vozacem na njemu). Motor mi je dosao sa fabrickim podesavanjem oba amortizera na trojku. Pozovem juce brata i caleta, jedan drzi motor, drugi meri, ja sedim na njemu kako bih izmerio hod, zadnji amortizer 35mm+ (ne secam se tacno koliko), prednji 20mm. Okrenem zadnji na cetvorku, 30-31mm, sve super. Medjutim, posto mi je prednji bio 20mm, ona dva srafa za podesavanje sam morao da odvrtim skoro do kraja (negde do 4.5 podeoka) kako bih se priblizio cifri od 27-30mm. Kontam ja da sve ove cifre ne znace puno i da trebam da podesim onako kako meni odgovara, ali ono sto me buni je fabricko podesavanje prednjeg amortizera. Ja sa opremom imam oko 73kg, motor dolazi iz Azije i logicno mi je da je amortizacija podesena za njih, sto je lakse od mojih 73kg. Sa fabrickim podesavanjem imam oko 20mm hoda na prednjem amortizeru, sto mi nikako nije jasno, nekom mojom logikom trebao bi da bude veci hod od "propisanih" 30-35mm, a ne manji. Odvrnuo sam one srafove skoro do kraja i jedva prismrdeo do 30mm, sta rade ljudi koji su laksi od mene, kako oni podesavaju ovo? Ili ja nesto ne razumem kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...