Jump to content

Moto Zajednica

Da li postoji razlika

Recommended Posts

• Ne silazi, 2915 postova

sve je dobro,ali je jos bolje da sipas bilo koje mineralno,ps ili ful sint 1 deci koje je ostalo nekom od sipanja u menjac od auta i to je najbolje jr ces dobiti dovoljno dobro sto treba skuteru

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 391 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Bilo koje ce raditi posao. Ja sam kupio neko litarsko na benzinskoj stanici koje je bilo mozda malo skuplje od ovog malog pakovanja. 

• Zainteresovan, 391 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Ja sad nasao online uputstvo za moj skuter (sprint exactly), pise da se menja na 2.000 km. Glupost, ja mislim da je dovoljno jednom u dve godine promeniti ga. Neko ne menja nikad pa skuteru nista ne fali.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Skuter 50 ccm

Zdravo zanima me dali ima neke razlike izmedju ova dva ulja: Hypoid SEA 85 W- 140 i Motul scooter gear 80w90 ja sam kupio motulovo jer nisam znao nisam jos uvek sipao u deferencijalu a danas sam nasao upustvo za sprint longiju koju vozim. Pa me zanima dali da sipam ovo motulovo ili da kupim ovo prvo ulje 85w140 plasim se da ne upropastim motor. Vase misljenje. 

I zanima me neka prodavnica delova gde mogu da nadjem saug neki link ili kontakt tel. Hvala vam unapred

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ovo ulje 85w - 140 je mnogo velike gustine i koristi se za neke druge stvari. Za menjace ili diferencijale na skuterima pre to 90.

Saug npr. u motobike.rs

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Sad vidim da si vec otvorio jednu temu u vezi ulja i opet postavlajs isto pitanje. Spojicu ti te dve teme.

ne vidim razlog zbog kojeg bi sipao 150 umesto 100, ako ti vec lepo pise. Ili ti nekog ovde malo zezas?

• Zlo i naopako, 545 postova
  • Motocikl: Kao da nema

i dali nesto moze faliti ako sipam 150ml a na motoru pise da se sipa 100ml u deferencijalu

verovatno ce pritisak da naraste jer ima vise materije koja se siri kako se greje...ipak je to za 50% vise ulja. na bi se zezao sa time i sipao bih 100ml kao sto i manual kaze.

za diferencijal sae80 ili 80w90. ovo 85-140 je isuvise gusto i koristi se za velike masine tipa rudarske mehanizacije itd. inace oko tih sae ulja nemoj robovati markom. to su ulja koja su u upotrebi vec mnogo godina i svako ulja na trzistu ispunjava sve standarde koje je potrebno tvom motoru. tu nisu neke velike temperatura (temperatura je odgovorna za 90% habanja pokretnih delova)  pa se ne mora gledati da li ulje treba da bude najkvalitetnije.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Sipas lepo 80-90 a 140 je za teske radne masine koje su pod strahovitim pritiscima ugaonih prenosa... za buldozere brate. Vise gledaj koji API standard trazi fabrika skutera za ugaoni prenos. Mislim da je za mali 50 ccm trazen API GL 4 sto ces procitati u uputstvu i to isto pise na zadnjoj strani tubice. Na primer, meni za 150 ccm trazi API GL 5 SAE 80W90 (za tezi jaci skuter) koji trpi vece pritiske od API GL 4. Kolicinu isto procitas u uputstvu koliko ide u prenosnik, ako sipas vise isterace ti semering, ako sipas manje pregrevace prenosnik i trositi zupcanike. Potpuno slobodno sipaj automobilska ulja za menjace i diferencijale odgovarajuceg standarda (mislim da je API GL 4) ili jaceg API GL 5. Gustinu (viskoznost 80W90, 75W90) nemoj sipati vecu (nemoj 140). Samo ces povecati otpor, grejace se prenosnik, nista mu neces pomoci nego cak moze biti zlo.,

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja