BMW K1200R 1244 Napisano Mart 30, 2016 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak iskljucivo je propisan od proizvodjaca guma, nikako od proizvodjaca motora ! Primer: Motor R1200GS zicane felne, 2011 god. Guma Conti Trial Attac napred 2.6 / pozadi 2.9 Guma Conti Trial Attac 2 napred 2.3 / pozadi 2.5 Ovo cak i u ovlascenom BMW-Servisu u Nemackoj ne vode racuna, a razlika je stravicna. Uvek porcitajte sta proizvodjac guma kaze ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Mart 30, 2016 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://www.drivegreen.com/Motorcycle_Tire_Pressure_bmw.htm Bolje link nego da komentarisem 0.9bar po ovom linku je cca 2,4 i 2,7 bara. to je nekako adekvatno vozaču sa prtljagom. Po servis manualu 1100 Tyre pressure depending on load and speed front: 2.2 – 2.5 rear: 2.5 – 2.9 Pritisak iskljucivo je propisan od proizvodjaca guma, nikako od proizvodjaca motora ! Primer: Motor R1200GS zicane felne, 2011 god. Guma Conti Trial Attac napred 2.6 / pozadi 2.9 Guma Conti Trial Attac 2 napred 2.3 / pozadi 2.5 Ovo cak i u ovlascenom BMW-Servisu u Nemackoj ne vode racuna, a razlika je stravicna. Uvek porcitajte sta proizvodjac guma kaze ! Tako je, gumar je tu gazda a proizvođački podatak se odnosi ili na prvo ugrađen pneumatik, ili na neki od navedenih opciono. Ovo što si naveo je očigledan primer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mightytroll 4 Napisano Mart 31, 2016 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao isti problem sa prednjom. Sto kaze Đunta, nije bila dobro "zalepljena" za felnu. Skinuli gumu, i namestili je ponovo - sad je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3777 Napisano Mart 31, 2016 Astro Puki krsi sva pravila!, 928 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su nove gume na motoru i stigao mi je iz Nemacke sa njima. ja pre par nedelja da proverim kad zadnja napumpana na 4.3 bara! jos ja vidim motor nesto odskace preko lezeceg ko loptica skocica stavio sam prednju 2.2 zadnju 2.4 to onako sto oduvek radim,ali provericu negde na netu koliko stvarno treba da bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2681 Napisano Mart 31, 2016 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Meni su nove gume na motoru i stigao mi je iz Nemacke sa njima. ja pre par nedelja da proverim kad zadnja napumpana na 4.3 bara! jos ja vidim motor nesto odskace preko lezeceg ko loptica skocica stavio sam prednju 2.2 zadnju 2.4 to onako sto oduvek radim,ali provericu negde na netu koliko stvarno treba da bude... Za RT je malo to sto ti duvas. prednja 2,5 -2,6 a zadnja 2,8 - 3,0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mightytroll 4 Napisano Mart 31, 2016 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Meni su nove gume na motoru i stigao mi je iz Nemacke sa njima. ja pre par nedelja da proverim kad zadnja napumpana na 4.3 bara! jos ja vidim motor nesto odskace preko lezeceg ko loptica skocica stavio sam prednju 2.2 zadnju 2.4 to onako sto oduvek radim,ali provericu negde na netu koliko stvarno treba da bude... Zato sto si ih u Nemackoj pumpao na nizoj temperaturi. Kad otopli, uvek treba proveriti pritisak i ispustiti visak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 31, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak iskljucivo je propisan od proizvodjaca guma, nikako od proizvodjaca motora ! Primer: Motor R1200GS zicane felne, 2011 god. Guma Conti Trial Attac napred 2.6 / pozadi 2.9 Guma Conti Trial Attac 2 napred 2.3 / pozadi 2.5 Ovo cak i u ovlascenom BMW-Servisu u Nemackoj ne vode racuna, a razlika je stravicna. Uvek porcitajte sta proizvodjac guma kaze ! Da vode racuna tesko da bi ikad stavili Continental gumu na GS. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3777 Napisano Mart 31, 2016 Astro Puki krsi sva pravila!, 928 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Napumpacu onda vise. nisam znam tacno na koliko,ali reko 4,3 ne treba sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Mart 31, 2016 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Meni su nove gume na motoru i stigao mi je iz Nemacke sa njima. ja pre par nedelja da proverim kad zadnja napumpana na 4.3 bara! jos ja vidim motor nesto odskace preko lezeceg ko loptica skocica stavio sam prednju 2.2 zadnju 2.4 to onako sto oduvek radim,ali provericu negde na netu koliko stvarno treba da bude... Zato sto si ih u Nemackoj pumpao na nizoj temperaturi. Kad otopli, uvek treba proveriti pritisak i ispustiti visak. Ne, pneumatik se duva na hladno i kontroliše, kad se zagreje se ne dira, tj. ne ispušta izmereni višak pritiska, to mu je radni režim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Mart 31, 2016 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak iskljucivo je propisan od proizvodjaca guma, nikako od proizvodjaca motora ! Primer: Motor R1200GS zicane felne, 2011 god. Guma Conti Trial Attac napred 2.6 / pozadi 2.9 Guma Conti Trial Attac 2 napred 2.3 / pozadi 2.5 Ovo cak i u ovlascenom BMW-Servisu u Nemackoj ne vode racuna, a razlika je stravicna. Uvek porcitajte sta proizvodjac guma kaze ! Da vode racuna tesko da bi ikad stavili Continental gumu na GS. 80 % GS vozača u Nemackoj voze CTA ili CTA 2. Ta guma mi je u krvi, cak i prednju u Dolomitima vozim do ivice. Mozda bi je samo menjao za novu TKC 70, čisto radi probe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Mart 31, 2016 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Inače CTA vozim od 2006 godine, posto je za asfalt zapadne Evrope, na suvom fantasticna guma. Na mokrom i na offroad dajem ti 100 % pravo. Inace na Balkanu ne bi je ni ja stavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.ktmx 24 Napisano April 1, 2016 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Haha... Je li moguće da neko može voziti motor od 1200cc a da pojma nema o vožnji i održavanju motora? Pa, prosto nevjerovatno. Da se pitam ja bih....betoniro travu.... ....svi bi počeli da voze 50cc, pa redom,125cc, 200cc, 300cc, 400cc, 600cc, 750cc.....pa ihaa koliko ima da se stigne do 1200cc.. Ne znaš da ti je guma izdušena i ne osjećaš da nešto nije u redu sa upravljanjem? Mada, istina je da BMW upravo daje takve povratne informacije. Naime isti je osjećaj sa izdusenom kao sa napumpanom gumom. Kao da vozite jet-ski na moru..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano April 1, 2016 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan evo za tebe naj bolje resenje: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/109772-prodajem-tpms-za-alufelne-115mm-otvor/ ti si moj DRUG i bicu "nezan" sa cenom, bitno je da proveris koliki je otvor za prolaz ventila! ;o) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano April 1, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Haha... Je li moguće da neko može voziti motor od 1200cc a da pojma nema o vožnji i održavanju motora? Pa, prosto nevjerovatno. Da se pitam ja bih....betoniro travu.... ....svi bi počeli da voze 50cc, pa redom,125cc, 200cc, 300cc, 400cc, 600cc, 750cc.....pa ihaa koliko ima da se stigne do 1200cc.. Ne znaš da ti je guma izdušena i ne osjećaš da nešto nije u redu sa upravljanjem? Mada, istina je da BMW upravo daje takve povratne informacije. Naime isti je osjećaj sa izdusenom kao sa napumpanom gumom. Kao da vozite jet-ski na moru..... Haidenau k76 je guma sa izuzetno cvrstim bokovima, kad je na 1bar nema ni stomak a ni na dodir se ne oseca bas nikakva razlika u odnosu na 2.4 bara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano April 1, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Inače CTA vozim od 2006 godine, posto je za asfalt zapadne Evrope, na suvom fantasticna guma. Na mokrom i na offroad dajem ti 100 % pravo. Inace na Balkanu ne bi je ni ja stavio. Jel si probao neku drugu pa uporedjivao ili si zadovoljan pa ne menjas ? Ja sam imao zaista losa iskustva. Prvi slucaj dosao novi motor sa tim gumama i posle 1000 km prednja otisla u aut, dobar DOT i na pogled dobra guma. Korman se tresao ko siptar na biciklu. Reklamacija u servisu, odgovor gume ne spadaju pod garanciju pa kupuj nove. Drugi slucaj, moram na put a gume lose, jedini par dostupan u Srbiji bas taj. Rekoh nece valjda opet peh sa njima i stavim ih na motor. Posto sam na turi imao dosta kise psovao sam sebe kad god sam seo da vozim motor. Otklizavanja, proklizavanja, doklizavanja itd... Da ne pominjem da po vlaznoj travi motor ne moze da krene, znaci blagi uzas. Jbg, zivim na Balkanu a volim malo i van asfalta tako da se sa Continentalom vise necu druziti. Lalajko, moraces da vezbas taj osecaj. Djunta oseca manjak 0,1 bar na jednoj od cetiri gume na kolima a ti ne primecujes 2 bara na motoru, stvarno si amater. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano April 1, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam amater sto je tesko na forumu profesionalaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano April 1, 2016 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mada, istina je da BMW upravo daje takve povratne informacije. Naime isti je osjećaj sa izdusenom kao sa napumpanom gumom. Kao da vozite jet-ski na moru..... Ne, nego nije vibro betonjerka. Lalajko, moraces da vezbas taj osecaj. Djunta oseca manjak 0,1 bar na jednoj od cetiri gume na kolima a ti ne primecujes 2 bara na motoru, stvarno si amater. Naravno, još uvek imam dobar osećaj kad je neki točak razrok, juče sam prvi put ove godine istero motor, čim sam okrenuo korman i krenuo u rikverc, odma sam osetio ispumpanost. I što ste vi ljudi čudni, nismo svi istog senzibiliteta, pogledajte koliko ljudi vozi kola noću bez farova po gradu, kolko sam puta ljude zaustavljao da im kažem da voze na bandašu, koliko vas ne primeti da mu radi migavac na motoru posle skretanja itd. Nema to veze sa poznavanjem mehanike ili iskustva, već sam govorio, F1 bivši šampion Kimi Rajkonen ne oseća razliku svesno u gumama a vidi po štoperici i ima(o) naj brže vreme reagovanja od svih GP vozača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.ktmx 24 Napisano April 3, 2016 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mada, istina je da BMW upravo daje takve povratne informacije. Naime isti je osjećaj sa izdusenom kao sa napumpanom gumom. Kao da vozite jet-ski na moru..... Ne, nego nije vibro betonjerka. Lalajko, moraces da vezbas taj osecaj. Djunta oseca manjak 0,1 bar na jednoj od cetiri gume na kolima a ti ne primecujes 2 bara na motoru, stvarno si amater. Naravno, još uvek imam dobar osećaj kad je neki točak razrok, juče sam prvi put ove godine istero motor, čim sam okrenuo korman i krenuo u rikverc, odma sam osetio ispumpanost. I što ste vi ljudi čudni, nismo svi istog senzibiliteta, pogledajte koliko ljudi vozi kola noću bez farova po gradu, kolko sam puta ljude zaustavljao da im kažem da voze na bandašu, koliko vas ne primeti da mu radi migavac na motoru posle skretanja itd. Nema to veze sa poznavanjem mehanike ili iskustva, već sam govorio, F1 bivši šampion Kimi Rajkonen ne oseća razliku svesno u gumama a vidi po štoperici i ima(o) naj brže vreme reagovanja od svih GP vozača.Haha....2-3 bara gore-dole,svejedno za vrhunske vozače....Kimi Raikonen...haha...pa gde baš nadje Kimija da se sa njim upoređujete....leleee.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano April 5, 2016 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mada, istina je da BMW upravo daje takve povratne informacije. Naime isti je osjećaj sa izdusenom kao sa napumpanom gumom. Kao da vozite jet-ski na moru..... Ne, nego nije vibro betonjerka. Lalajko, moraces da vezbas taj osecaj. Djunta oseca manjak 0,1 bar na jednoj od cetiri gume na kolima a ti ne primecujes 2 bara na motoru, stvarno si amater.Naravno, još uvek imam dobar osećaj kad je neki točak razrok, juče sam prvi put ove godine istero motor, čim sam okrenuo korman i krenuo u rikverc, odma sam osetio ispumpanost. I što ste vi ljudi čudni, nismo svi istog senzibiliteta, pogledajte koliko ljudi vozi kola noću bez farova po gradu, kolko sam puta ljude zaustavljao da im kažem da voze na bandašu, koliko vas ne primeti da mu radi migavac na motoru posle skretanja itd. Nema to veze sa poznavanjem mehanike ili iskustva, već sam govorio, F1 bivši šampion Kimi Rajkonen ne oseća razliku svesno u gumama a vidi po štoperici i ima(o) naj brže vreme reagovanja od svih GP vozača.Haha....2-3 bara gore-dole,svejedno za vrhunske vozače....Kimi Raikonen...haha...pa gde baš nadje Kimija da se sa njim upoređujete....leleee.... Sve jedno po izboru guma, dok su bili samo slikovi, intermidiim i kišne, valjda se treba porediti sa boljim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...