Jump to content

Moto Zajednica

Iglicasti lezajevi u zadnjoj viljusci Yamaha Thundercat

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 313 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercat

Dok sam mazao lanac, slucajno sam primetio da imam lufta u zadnjoj viljusci!? Mada, osetio sam i na putu ali sve sam mislio....stara kockasta guma, los pritisak u gumi.....Ali nije! Problem je bio u iglicastim lezajevima koji su otisli u nosacu amortizera zbog semeringa koji su pustili vodu unutra!

post-5188-0-59339400-1458833554.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

U samoj viljusci nije bilo problema a ni lufta! Medjutim, kad sam skinuo viljusku i stavio na presu, bilo je lufta i u njima! Ajde, menjam sve :)

post-5188-0-64863300-1458834025.jpg

Mere sam uspeo da saznam zahvaljujuci kolegi sa foruma Sale11351 ali lezajeva kod nas ni za lek! 

8 Komada 

post-5188-0-51072000-1458834569.png

Trazi, zovi, kopaj nigde! Na kraju pozovem Yamaha Plattner...Ima sve, nije problem! Stizu za 10-15 dana! Cena?? Prava sitnica (Bar za mene obicnog smrtnika) 25.000 dinara ???

Hvala, ne treba! E onda stupa na scenu moj drugar Laza iz Auto Moto Pirat Servisa na Ledinama! Objasni mi da ima takvih lezajeva samo za milimetar siri! Razbusi lepo za milimetar i to je to! Budzevina, al sta radim! Na njegovoj Yamahi je isto uradio i nikakvih problemna nema! Sem sto sam morao da kupim dva za viljusku, zato sto je gvozdjano a ne marinijum :) :)  i nema dovoljno mesa za obradu! 7.500 din! jbg

Cim stigne sve za obrade i krene montage, kacim slike! 

• Solo Rider, 3190 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Da ne ispada da off-ujem ali pošto sam kupovao "orinale taile" iz Plattnera i pomislim tako odem, naručim,platim 25.000.-,čekam i na kraju dočekam kad ono ležaj "manji" za milimetar. Naravno vratim se nazad napravim haos i posle se ustanovi da je neki Laza majstor razbudjio rupu a vlasnik "zaboravio" da napomene prepravku. Zato je drama kupiti polovon motor u Srbiji šta znam ne znam.

• Podržavam 1

Ne offujes, svasta! Nego taj Neki Laza je sa svojom Yamahom XJ 900 iz 1995 god i istim takvim prebudzenim lezajevima, njegovom zenom i prtljagom obisao skoro celu evropu i deo afrike i ne mrdaju nigde posle 4-5 godina? Tako da ni na mojoj nece nista da fali! Vozim normalno, ne kidam....Cak, mislim da je bolje imati lezaj za milimetra veci a i duzi od komercijalnog standardnog koji je zasticen kao beli medved koji samim tim sto je veci trpi vece opterecenje a giba samo nekih 10 stepeni!  Meni iskreno ne pada na pamet da dajem 25.000 din za tako nesto a isto tako mi i ne pada na pamet da prodajem motor! Da zivim u nemackoj na sve ovo bi rekao samo "VAAAASSSS" A ja sam samo Srbin! :) A ako budem prodavao makinu, sve bih rekao i dao papir na kome sve uredno pisem! 

Ne offujes, svasta! Nego taj Neki Laza je sa svojom Yamahom XJ 900 iz 1995 god i istim takvim prebudzenim lezajevima, njegovom zenom i prtljagom obisao skoro celu evropu i deo afrike i ne mrdaju nigde posle 4-5 godina? Tako da ni na mojoj nece nista da fali! Vozim normalno, ne kidam....Cak, mislim da je bolje imati lezaj za milimetra veci a i duzi od komercijalnog standardnog koji je zasticen kao beli medved koji samim tim sto je veci trpi vece opterecenje a giba nekih 10 stepeni!  Meni iskreno ne pada na pamet da dajem 25.000 din za tako nesto a isto tako mi i ne pada na pamet da prodajem motor! Da zivim u nemackoj na sve ovo bi rekao samo "VAAAASSSS" A ja sam samo Srbin! :) A ako budem prodavao makinu, sve bih rekao i dao papir na kome sve uredno pisem! 

:care:  :care: :care:  :care:  

• Podržavam 1

Ne offujes, svasta! Nego taj Neki Laza je sa svojom Yamahom XJ 900 iz 1995 god i istim takvim prebudzenim lezajevima, njegovom zenom i prtljagom obisao skoro celu evropu i deo afrike i ne mrdaju nigde posle 4-5 godina? Tako da ni na mojoj nece nista da fali! Vozim normalno, ne kidam....Cak, mislim da je bolje imati lezaj za milimetra veci a i duzi od komercijalnog standardnog koji je zasticen kao beli medved koji samim tim sto je veci trpi vece opterecenje a giba nekih 10 stepeni!  Meni iskreno ne pada na pamet da dajem 25.000 din za tako nesto a isto tako mi i ne pada na pamet da prodajem motor! Da zivim u nemackoj na sve ovo bi rekao samo "VAAAASSSS" A ja sam samo Srbin! :) A ako budem prodavao makinu, sve bih rekao i dao papir na kome sve uredno pisem! 

:care:  :care: :care:  :care:  

Znamo mi svi sta valja! Ali, jbg.........:) 

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

Da ne ispada da off-ujem ali pošto sam kupovao "orinale taile" iz Plattnera i pomislim tako odem, naručim,platim 25.000.-,čekam i na kraju dočekam kad ono ležaj "manji" za milimetar. Naravno vratim se nazad napravim haos i posle se ustanovi da je neki Laza majstor razbudjio rupu a vlasnik "zaboravio" da napomene prepravku. Zato je drama kupiti polovon motor u Srbiji šta znam ne znam.

Imas pravo Bane sa te strane ali isto tako moramo da budemo svesni da vecina nasih ljudi ne moze ladno da podnese 

tih 25000 din za lezaje . Onaj koji ima love za nov motor ima i za lezaje od tih 25000 din . Ostali se moraju snalaziti i krpiti rupe .

Nezgodno je jbg .

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Kad se kupuje tako nesto skupo bez mogucnosti vracnja ako kojim slucajem ne odgovara.sve se obavezno premeri ne jednom nego nekoliko puta.....

Sve je to momci ok.Podseti se na moje iskustvo srećom sa manjim finansijski ishodom. Crk'o deo na kolima, ja otiš'o u radnju, daj mi to i to, odneo kod majstora, kad on kaže "Ovo je djunta sa sitnim luftom, neko ti je ovo budjio" :lol:  :lol: :lol:  :lol:  .  

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

E da da se nadovezem na temu.....ja trenutno komplet rasturam i sredjujem mog gsxr 1100 i sad neki dan kad sam sve oprao i pripremio za farbanje primetim da je zadnja viljuska napukla do osovine do rama i na kacenje za poluge amortizera.....da nisam rasturao i lepo ocistio ne bi ni primetio da je napuklo a i ne vidi se dok se ne skine viljuska......inace sve svaki lezaj je odlican,motor nije pretpeo neki udarac,felna ok...kad je to puklo na zdravo,nekad jedan milimetar kad se nesto otanji mozda moze da bude mnogo....ali nazalost,posto nam je drzava beda kakva jeste i mi zajedno sa njom,ne preostaje nam nista drugo nego da budzimo...ili da idemo peske...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja