Jump to content

Moto Zajednica

Zamena repa

Recommended Posts

• suzuki rider, 365 postova

Neko je nedavno pitao u nekoj temi vezano za ovo... Pa evo malo o tome.

Sve je pocelo od slike u photoshopu i od tada zelim da stavim rep od k3/k4 1000. Nigde na netu nisam video da je neko stavljao bas ovaj rep tako da sam se odlucio za njega, a i lepsi je od k1/k2 kog uglavnom stavljaju. Tako da zimus uzeh plastiku repa i stopku i krenulo se sa radovima... Pravljenje nove konstrukcije, podrepa, oba sedista... I na kraju farbanje i montiranje svega.

Za konstrukciju sam koristio cevi 20x20 2mm debljine zida. Oko 3m cevi je bilo potrebno. U principu za sve je bilo "pet puta meri jednom seci". Secenje, savijanje da se dobije zeljena krivina, varenje i dodavanje ojacanja...

IMG_0015.jpg IMG_20160218_203446.jpg IMG_20160306_170714.jpg

Nakon toga trebalo je napraviti sedista. Original od k4 su preskupa, oko 100e za oba. 

Zadnje sam izlio od poliestera, iz 4 sloja. Izrezao sundjer po kalupu od starog sedista iz auta i odneo na presvlacenje eko kozom sto me nije kostalo skoro nista... Mehanizam za zakljucavanje sam skinuo sa fabrickog sedista.

IMG_20160221_143235.jpg  IMG_20160221_152246.jpg IMG_20160221_175023.jpg

Prednje je malo drugacije. Radio sam ga "od oka", odnosno oblik sedista radjen po slici sa neta.  Za osnovu sam iskoristio plastiku rezervoara od golfa 3, debljine 5mm. Prvo pravljenje sablona na papiru, zatim rezanje plastike i onda grejanje i savijanje da se uklopi sa rezervoarom i repom... I naknadno dodavanje 2 sloja poliestera zbog cvrstoce.

IMG_20160221_190518.jpg IMG_20160222_214645.jpg IMG_20160225_181958.jpg

Dosao je i podrep na red. Opet poliester. Izliven iz dva puta, posto jedan deo ulazi ispod repa a drugi ide spolja preko konstrukcije... Treba uliti i mesto za akumulator tako da i tu sto puta treba meriti na kom delu da se ulije. Nemam samo sliku od gotovog podrepa, posle gitovanja i farbanja.

IMG_20160302_091653.jpg IMG_20160302_094509.jpg IMG_20160304_150312.jpg

I na kraju gotov proizvod.

IMG_20160320_143307.jpg

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7348 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Sve je extra odradjeno ko fabrika, jedino se po sedistima vidi da je budzevina, jednom kad budes imao kinte odneses nekom da ti lepo uradi sundjere i presvuce, i to je to :takoje:

Prednje mi je ok, ali zadnje mi je zajebao ovaj sto je zaheftao eko kozu... Na sundjer koji sam ja isekao on je od gore dodao jos jedan sloj tako da je doslo debelo previse i plus nije mogao lepo da zategne eko kozu. Ostavio sam ga za sad ovako a za kasnije cu videti.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Одлично је легло, само поправи задње седиште, боде очи ово што је наборана кожа...

То мало среди, и чиста 10! Свака част :)

Izgleda samo ti :D Evo thumbnails, valjda mozes sad da vidis?

IMG_0033.jpg

IMG_20160310_153507.jpg

IMG_20160320_143307.jpg

Одлично је легло, само поправи задње седиште, боде очи ово што је наборана кожа...

То мало среди, и чиста 10! Свака част :)

Jbm li ga, moracu  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja