Jump to content

Moto Zajednica

HONDA VFR - pomoc pri kupovini

Recommended Posts

• Ducatista, 2905 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

POmagajete ljudi !!!  ;D

Drugar planira da pazari Hondu VFR 99 god sa PGM F1 ubrizgavanjem (da li je ovo standard ne znam ali ga ipak navodim).

Posto je motor planiran za duza putovanja interesuje ga potrosnja, udobnost, polaozaj sedenja, da li je mak, tvrd i tome slicno.

Svaka info je dobrodosla. Planira da kaparise ovu sutra ili prekosutra pa bi vas molio da sto brze pruzite informacije.

Unapred zahvalni

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

Motor koji je honda godinama guralo sa skoro nepromenjenim agregatom. Posto je pgm-fi nesto najbolje od honde sto je izbacila, a VFR 800 fi je bio u vrhu njene ponude nece se pogresiti. Trosi kao upaljac, ide izuzetno iz niskih obrtaja, lezi kao pegla, i sluzi za putovanja......ne ocekuj udarac u dupe kad das gas, vec linearno ubrzanje. Pogon bregastih je na zupcanike te je agregat za nijansu bucnji od onog sto su vlasnici Hondi navikli (ali za jednog vlasnika Dukca mislim da tu nece biti problema).

Obratiti paznju na lezaj jednorucne viljuske (kosta ko sam djavo). Nije omiljena medju srbima zbog frfljavog zvuka v4 agregata, ali sve preporuke sa moje strane ako je cena adekvatna.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Jeste malo bučnija zbog pogona bregasze na zupčanike ali je zato motor kvalitetniji, duže traje, a taj V4 što frflja će da drži mnogo bolju putnu brzinu od redne četvorke što prede.O ovom motoru sam cuo samo najlepše.

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

kad je ovaj motor u pitanju raspitivanje je totalno bespotrebno. Naravno treba samo pogledati stanje datog primerka.

Samo napred.

Fala puno. Prenecu savete. To je u principu to sto smo vec culi. Fala jos jednom.

(ali za jednog vlasnika Dukca mislim da tu nece biti problema).

Ostajem ja pri Dukatiju  ;D Ovo je samo pokusaj da dignemo tempo kad vozimo zajedno  :)

• Zainteresovan, 981 postova

Trosi kao upaljac

Koji ti upaljac koristis? Trosi od 5-6 a moze i do 12l. sve zavisi od voznje.

, ide izuzetno iz niskih obrtaja,... vec linearno ubrzanje

Donekle tacno, ali motor do 7000 i preko 7000rpm ne moze da se poredi. Do 7 ide a od 7 se bukvalmo otima iz ruku. Zahteva konstante obrtaje, i samim tim i saltanje u nizi prenos.

Obratiti paznju na regler, koji je boljka i rana-rak Hondinih modela iz tih godina.

Veliki rezervoar, velika autonomija, dobre cak odlicne kocnice, zahvaljucuci Hondinom dual sistemu kocenja.

Udobnost solidna, nije kao na maxi enduro ali znatno bolje od R-a.

Polozaj sedenja, blago na rukama, mozda bude zamora pri voznji po gradu, ali na 100km/h ne oseca se.

Sretno, ako treba jos neki info slobodno pitaj.

Evo i mog VFR-a

post-114-12878994860559_thumb.jpg

post-114-1287899486099_thumb.jpg

• Zainteresovan, 701 postova
  • Motocikl: zx6r

Ajde da se i ja ubacim u pricu,jer mi je bas ovaj motor jedan od kandidata za kupovinu.

Izvinjavam se što upadam u tuđu temu.

Zanima me kakav je za voznju po gradu. Nikada ga nisam vozio,a deluje mi malo veci.

E sad,meni bi motor odprilike trebao za sledeću namenu: 20% vožnja po gradu (špic,gužva..),40% vožnja po gradu (prerdveče,noću-za svoju dušu)

i 40% putovanja.

Zanima me vaše mišljenje na temu: moje potrebe-honda vfr?

• Vlasnik sajta, 5359 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Djusi, izvini sto ti ne odgovorih na pp ranije, stigle me neke obaveze jbg..

Pa ovako, moja iskustva sa VFR 800 su slicna Ernestovim. Presao sam oko 20.000 kilometara njime, uglavnom na putovanjima.

Udobnost je vrhunska jer noge nisu preterano savijene u kolenima, a ne sedi se pognuto jer su heblovi podignuti i relativno se lako dohvataju. Polozaj sedenja se najcesce uporeduje sa polozajem na FJ1100/1200, pa ko je vozio stare Yamahe zna na sta su mislili - pojam za udoban polozaj vozaca. Odlican je i za saputnika nazad.

Sto se zastite od vetra tice, imam zamerku jedino na voznju preko 150 km/h jer mi je tada (iako sam imao turing vizir na motoru) ipak vetar suvise smetao, pa sam morao da se sagnem ispod vizira. To i nije neka mana realno jer preko tih brzina se covek i prirodno pogne napred, ali sam ja navikao da sedim prilicno uspravno pri brzinama ispod 200 km/h.

Masina na VFR-u je fenomenalna za 90% potreba klasicnog motoriste. Meni licno je falilo jos 20tak konja jer mi se cinilo da se malo vise napreze pri brzinama preko 150 km/h. Uglavnom sve VFR masine ne trose ni gram ulja i bez problema prelaze >100.000km (da da, 100 hiljada km bez problema). Zbog 800 kuba se malo vise vrti, bar za moj ukus. Sto se potrosnje tice, sve zavisi od brzine kojom se putuje. Do 100-110 km/h trosi oko 6-6.5l, do 140-150 km/h trosi oko 7l, a preko 150 km/h bogami pocinje da trosi malo vise, cak i 10 i preko 10 litara na 100 km pri nesto jacem tempu voznje, ko sto rece Ernesto. Uglavnom se potrosnja krece oko 6.5-7 pri nekoj normalnoj voznji, tako da je to skroz ok.

Ponasanje na putu (povoznost) je odlicno. Jeste VFR pomalo tezak, ali se to u voznji apsolutno ne oseca. VFR-om se lagano mogu strugati fuzasteri i ici do kraja gume, upravljanje je precizno (bar koliko ja mogu da procenim) i odusevice vecinu obicnih smrtnika. Kocenje je cbs, tj. prevedeno na srpski - kad kocis prednjom kocnicom, vfr automatski pomalo koci i zadnjom. To trkaci ne vole, ali je za turing savrseno. Kad se kocnica savlada lepo, moguce je kocenje i u samoj krivini, cbs prosto oprasta greske.

Uglavnom, ja sam mog prodao upravo zbog tih 20 konjica koji su mi zafalili. Mozda me je VTR razmazio, ali sta cu :) Osim toga, stvarno nemam nikakvu zamerku na motor i toplo ga preporucujem svakome. E da, preporuka za svakog vlasnika VFR-a je da stavi otvoren izduv. V4 masina se fenomenalno cuje kada je otvorena ;)

Fala svima na komentarima.

Djusi, izvini sto ti ne odgovorih na pp ranije, stigle me neke obaveze jbg..

Nemas nikakve frke ! Skapirao sam.

Danas sam se cuo sa buducim vlasnikom i mogu da kazem da je cuo tacno ono sto mu je i trebalo. Transalp je promenio gazdu, VFR je kaparisan i ocekuje se sredinom nedelje da dodje u nasu drzavu.

Jos jednom hvala svima na komentarima u svoje ime,a i u ime buduceg gazde ako se ne oglasi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja