Jump to content

Moto Zajednica

DJAVOLJA VAROS,osvojena!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Nedelja 16.03, vreme idealno za voznju i to ne obicnu...kratku. Voznja mora biti za pamcenje, Djavolja Varos! Lalajko se toga dana bavio poljoprivredom (shala mala), a Dimac se nedeljom budi oko 14,45, i opet palim kao vuk samotnjak. Sedlam bedeviju i pravac Djavolja Varos, po karti nekih 300-ak km od Mladenovca. Odlucujem da zbog daljine idem auto putem iako je dosadnije i monotonije. Na auto put ulazim u Malom Pozarevcu i sibam ka Nisu. Prvi odmor pravim na OMV pumpi,tankiram, pijem jutarnju kaficu i naravno palim jedan cigar. Nastavljam dalje ka NAIS-u, monotoniju razbijam svirkajuci svima koji mi masu kroz zadnju soferku dok ih obilazim. Brzina oko 120-130 km/h, negde manje ali to je uglavnom neka putna brzina. Nailazim na lepo uredjeno odmoriste blizu Aleksinca i tu pravim pauzu uz duvan i kiselu vodicu.

x0ig1_djavoljavaros025800x600je4.th.jpg

Posle 20-ak minuta nastavljam ka Nisu i stizem veoma bzo, usput me osisalo nekoliko R-ova, kao da sam isao u rikverc! Stizem na naplatnu rampu, uredno placam i...shok!!! Putarina 640 dindzi a ja glumim postenjacinu na forumu i pricam kako svuda placam. Naravno da placam, kad sam isao do Bgd-a i to 90 dinara pa ajd. E pa vise stvarno ne mogu, i nisam! Lagano se oporavljam, i sibam dalje auto putem do iskljucenja za Prokuplje. Vozim oko 80km/h, put dosta dobar i za tili cas stizem i prozujim kroz grad kao Tihi i Prle kroz Ralju! Od Prokuplja ka Kursumliji murija me zaustavlja uredno ravno pet puta, korektni su i upozoravaju na jak bocni vetar kad prodjem selo Tulare! Penjem se uz  manje brdasce i sa obe strane vidim ogromna brda u daljini, motor mi leluja na nekih 80 km/h, kocim ali opet isto. Stajao sam tri puta da proverim gume, jer nisam mogao da verujem da vetar moze tako da pravi haos. Sa gumama je sve Ok i sa nekih 40km/h uspevam da kontrolisem motor. Prolazim kroz Kursumliju i posle nekih 10-ak km stizem na raskrsnicu, levo Prolom Banja a pravo Pristina.

llbzO_djavoljavaros026800x600wq2.th.jpg

Skidam kacigu, i sa potkapom na glavi prilazim tipu i uz pozdrav pitam kuda se ide za Djavolju Varos?! Tip kao pumper iz serije "Vratice se rode", da Vam operem sajbu? Pita me da ga povezem pa ce mi pokazati kuda da skrenem. Nekako ga otkacim, objasnjavajuci da je motor slab, duva vetar a i ja sam neiskusan ,murija,nema kacigu...bla,bla. Pokaza mi put ka Prolom Banji i ja krenem. Uh, put za uzivanje,samo sto se mora voditi racuna o odronima kojih ima na svakom metru.Posle nekih deset kilometara, spazim grupicu lokalnih drvoseca, uz predah od sece sume cirkaju pivo ispred prodavnice. Zastanem i pitam koliko ima do Djavolje Varosi, a oni kao po komandi ustaju i razgledaju motor ne progovarajuci ni rec. Tek posle minut pocinju svi u glas, ima oko 17-18 km ali moram da se vratim do glavnog puta pa da nastavim ka Pristini??? Kuvam polako i zavrcem gas da stignem pumpera i upitam ga za porodicu! Niti sam ga video, niti sreo, mozda je i bolje. Nekom je "oprao sajbu". Tacno posle 7 km ugledam skretanje za Djavolju Varos i pocinje polu off voznja.

A5ahk_djavoljavaros030800x600zy2.th.jpg

Ma put iz Alise, rupa u rupi, ali lagana voznja i ne potresam se mnogo. Posle oko pet km opet skretanje levo i lepo pise, Djavolja Varos 3 km.

Hj8qr_djavoljavaros027800x600hf5.th.jpg

Nekad je bila prodavnica a sada sluzi kao marker gde treba skrenuti levo

.4n6dh_djavoljavaros028800x600pl9.th.jpg

Javljam se Branki (supruzi) da stizem za desetak minuta i da cu joj poslati MMS, dok mi baka objasnjava da je tu, odmah iza brda Varos. I posle dva,tri minuta konacno stizem u cuvenu Djavolju Varos.

tzYf4_djavoljavaros029800x600il4.th.jpg

uMigS_djavoljavaros072800x600rr0.th.jpg

Konacno?Aaaaa,ne,ne tu parkiram makinu, kacigu u kofer,torbu u ruke i stajem u red da kupim ulaznicu. Suma, divljina i...fiskalna kasa. Momak koji prodaje ulaznice rece da ima jos oko 800-900 metara do vrha odnosno platformi sa kojih se vide figure. Uspon, cini mi se 88 stepeni, sav kipim i nogu pred nogu vec padam od umora, ali...u odelu. Putic simpatican ali treba priprema za maraton da bi se savladao lako. Ja sam tih oko recimo sredinu, oko 850 metara uspesno savladao za tacno sat vremena!!! A za koliko, posle cetiri sata voznje? Dozivao sam i moju majku Nataliju ali...nije me cula.MMS nisam poslao kad nema ni S od signala.

F54zF_djavoljavaros033800x600mw2.th.jpg

Vueok_djavoljavaros067800x600kq9.th.jpg           

vTWEk_djavoljavaros054800x600ak8.th.jpg 

1mdLU_djavoljavaros071800x600nu6.th.jpg

1ve5B_djavoljavaros064800x600hj4.th.jpg 

Nogicu pred nogicu i sada valjda konacno stizem na vrh, na platforme sa kojih se vide cudnovate figure. Pogled? Sta da Vam kazem? Doci cemo opet zajedno,mozda na leto mozda za pet godina ali to se mora opet videti. Noge ne osecam, znoj kipi, guga mi je oduzeta a povratak tek predstoji! To sve zaboravite kad vidite koliko priroda moze i ume da se igra, nemate pojma kako su nastali iako ih ima na stotine u zacetku. A tek kada osetite da ste deo te prirode, tih kipova i figura od kojih svaki nosi ime necega sto podseca na visinu, moc, snagu,cudo...Veliki zamak, Usamljeni monah, Lepotica i zver, Paukova mreza, Vitezovi, Hajducki sastanak...ima ih na stotine. Gledajte i uzivajte... 

DCtly_djavoljavaros040800x600cf9.th.jpg 

Fe9Nk_djavoljavaros041800x600fm9.th.jpg   

Aku9a_djavoljavaros045800x600hq6.th.jpg 

vPiRt_djavoljavaros049800x600py5.th.jpg 

RD6pV_djavoljavaros069800x600op0.th.jpg 

ZRoBb_djavoljavaros039800x600cx9.th.jpg 

TLTuD_djavoljavaros068800x600cf1.th.jpg     

xMSFY_djavoljavaros035800x600lz5.th.jpg         

J0HPN_djavoljavaros038800x600fy9.th.jpg

0kwCG_djavoljavaros042800x600hq6.th.jpg           

UyKi3_djavoljavaros043800x600tt3.th.jpg

Nadam se da cete nagraditi moj trud, 660km voznje, 8 sati pravljenja ovog putopisa, ciitajuci ovu temu, ovo je ujedno i zahvalnost Lalajku i Umagu za strpljenje koje su pokazali da bi meni objasnili kako se kace slike na forum. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1779 postova

Siguran sam da sam te video u nedelju u Prokuplju negde popodne cak smo i mahnuli jedan drugom (crveni TDM 850).Ja sam se ionako ceo dan vozio besciljno ,obisao Vlasinu Vlasotince Leskovac pa rekoh da napravim krug do Prokuplja .Mogao sam s tobom ionako sam se vozio ceo dan gore dole.Pozdrav i ako dolazis na dole okreni me ima jos zanimljivih destinacija.

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s

Slike su ti extra a i varos je .Ja sam bio u Djavolju varos pre nekih mesec dana i kao i ti otiso sam prvo u Prolom Banji pa posle do pumpe pa levo jos koji kilometar,ali mene nije poslao pumpadzija u Banju tamo sam namerno iso ;D ;D

Djavolja varos je cudo prirode a nadam se da si video i ostatke od crkve Sv.Petke, tamo ako prenocis na mahovini na zemlji kazu da se ocistis od svih problema i tegoba ali kada sam video gde je crkva na vrh brda i da nema zive duse, a i sablasnog drveca, kao iz Vestica Iz Blera ,odmah mi je sve bilo ocisceno,svi moji gresi  :) :) :) ali vredelo je i odmoriti malo dole u podnozju u onim barakicama ,tako da planiramo jos jednu turu, letos, sa ekipom i  prenocistem ali u podnozju varosi...

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s

imas prenociste, ako poneses sator, za sada ali te vikendice i barakice sto su pored, u privatnom su vlasnistvu tako da moze da se spava samo pored njih ...

• U prolazu, 37 postova

posto se iskreno nadam da ce mi ove nedelje biti konacno gotov motor,zovi pa da pravimo turu,

planiram malo do tare pa uglavnom cucemo se,tu smo,fotke su extra bas kao sto si mi rekao da ce biti

pozdrav

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: yamaha fzx 750

super slike,lepa voznja! stavi slike na www.pizdaus.com,ime je smesno ali tamo imas slika za primer.mogu i ja da ih stavim ,ali ipak su tvoje!veliki pozdrav

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

eksta! dobar putopis! djavolja varos zasluje i nasu i svetsku paznju!

gorane, bruka sto si isao sam! mada je pumper hteo da se slepa! ???

hajde, ljudi, koristite malo imenik BJB foruma, bez veze je voziti sam, narocito na dalje i manje poznate relacije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja