Ex500 0 Napisano Februar 17, 2016 U prolazu, 4 postova Lokacija: Mostar Motocikl: Kawasaki gpz500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,vozim kawasaki gpz 500 1992.g. Motor je extra za male pare,3 godine nisam imao problema,ali zadnjih mjeseci motor vozim i samo se ugasi odjednom u voznji,stisnem kvacilo u voznji okrenem kljuc vratim kljuc i upalim dok motor jos ide i normalno sve,ili mi se desi upalim motor izvozam se,ugasim ga i podjem opet da vozim nece da upali,nece da vergla,samo se cuje u onoj kutiji do akumulatora "tap" "tap" al nece da zavrti alanser.i onda nekad upali nakon 5minuta a nekad boga mi i nakon sat vremena ako nemam nekog da me gura,(na guranje pali uvjek iz prve).znaci motor nema nikakvih problema ne gubi obrtaje ne trza niti ista,al eto to mi se desava samo se ugasi ili kad hocu da upalim nece da upali.alanser promjeni cetkice kopcao na struju radi alanser uvjek,skino ono deklo magneti novi nigdje ostecenja,akumulator nov stavljen,bombine skimo i stego sve u njima,kablove pregledo nisu osteceni a nije zahrdjao ni onaj prekidac na nogari.ako neko zna nek pomogne malo ne smijem vozit motor ugasit ce mi se kad prestizo.hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 17, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa ta kutijica sto ti vice tap tap. To je relej alnasera,prvo nju zameni,tu ima i osigurac,vidi jel je stegnuta klema za nju lepo. .i vidi dali ti puni akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 17, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan A mogao bi malo i da pregledas kablove na akumulatoru - mozda se uhvatila sulfatizacija, pa cas ima kontakt - cas nema . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Februar 17, 2016 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Meni se isto to desavalo.Proverim akumulator pun ali kontakti oksidirali.Lepo osmirglam da se sijaju,naprskam Wd i sad nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Februar 17, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Gasenje u voznji: Je zbog nestanka struje na bobinama ili cdi/tci-u sta vec imas vec...a ostanu bez struje zbog 1000 razloga, prekidac copave (to sto nije rdjav, ne znaci da je ispravan), los kontakt - od kontakata na bobini, cdi, aku, kontakt brava....Postoji i drugi razlog nestanka varnice na svecicama a to je crkavanje CDI\TCI-a ili nekog pick-up...da nije crko ali zeza...najgora mogucnost...malo radi pa malo ne radi... Savet: kopaj po instalaciji Nece da vergla: Ako ti je 100% ispravan alnaser kao sto kazes (to sto ti vrti rasterecen nije merilo), a cuje se automat da spaja (cakce) onda ili ti je losa masa na masini ili su otisli kontakti u automatu alnasera...ali ponavljam to sto ti vrti alnaser rasterecen nije merilo Savet: kada nece da ti vergla, dodji do automata, pa srafcigerom ili kljucem spoji kratko dve debele zice na automatu, jedna ide ka alnaseru druga na + ako tad zavergla onda te zeza automat a ako ne zavergla onda je alnaser, nemoj da se uplasis ima da malo zavarnici dok spajas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maksimovic v2 5 Napisano Februar 18, 2016 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: knicanin Motocikl: sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Gasenje u voznji: Je zbog nestanka struje na bobinama ili cdi/tci-u sta vec imas vec...a ostanu bez struje zbog 1000 razloga, prekidac copave (to sto nije rdjav, ne znaci da je ispravan), los kontakt - od kontakata na bobini, cdi, aku, kontakt brava....Postoji i drugi razlog nestanka varnice na svecicama a to je crkavanje CDI\TCI-a ili nekog pick-up...da nije crko ali zeza...najgora mogucnost...malo radi pa malo ne radi... Savet: kopaj po instalaciji Nece da vergla: Ako ti je 100% ispravan alnaser kao sto kazes (to sto ti vrti rasterecen nije merilo), a cuje se automat da spaja (cakce) onda ili ti je losa masa na masini ili su otisli kontakti u automatu alnasera...ali ponavljam to sto ti vrti alnaser rasterecen nije merilo Savet: kada nece da ti vergla, dodji do automata, pa srafcigerom ili kljucem spoji kratko dve debele zice na automatu, jedna ide ka alnaseru druga na + ako tad zavergla onda te zeza automat a ako ne zavergla onda je alnaser, nemoj da se uplasis ima da malo zavarnici dok spajas ja sam sprzio CDI tako makar mislim da je do toga palio preko releja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Februar 20, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Nemoguce je tako spaliti CDi, jer samo imitiras ono sto radi relej, to znaci da bi spaljivao CDI i kada palis motor "normalno" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Februar 20, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako da ne bude zabune, prespoje se ove dve matice, time simuliras ono sto radi rejej kada stisnes prekidac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11139 Napisano Februar 20, 2016 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Proveri sve elektro spojeve,ja ostao bez struje na Transalpini zbog matice koja je zardjala a koja je spajala kabl nesto izmedju kontakt brave i reglera valjda,osmirglali i pali kao mina,ali dok smo nasli gde je i sta popizdeli smo jos u nedodjiji,zato sam ove zime sve rastavio ocistio smirglom i naprskao kontakt sprejom sto nisam mogao da dohvatim i to je to,najgori su ti kvarovi sto malo radi malo ne radi to dok nadjes sta je uh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak1 10 Napisano Decembar 29, 2016 U prolazu, 21 postova Lokacija: Skoro svaki dan za volanom :) Motocikl: KLE 500,GPX500R Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li nasao sta je problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5960 Napisano Decembar 30, 2016 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jedva resih na nekom CB problem ustinutog creva za odusak na rezervoaru. Ne kazem da je to, ali eto desilo se, a ja se patio ceo dan. Vozim on stane. Sacekam malo upali. Na gurku, upali, neko vreme radi, ugasi. Kad je pipanje u magli, nekad najbolje od prostog krenuti kad se cini da je problem neobjasnjiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxtriceps 4 Napisano Octobar 9, 2022 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari,meni se juče desilo da kawasaki gpz 500s neće da upali,samo se čuje skljocanje,neće da vergla nista.Punio sam akumulator ali opet isto,zna li neko sta bi moglo bitii,jer sada nemam s čim odvest ga do majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16531 Napisano Octobar 9, 2022 Integrisan, 4950 postova Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, Zoxtriceps said: Pozz drugari,meni se juče desilo da kawasaki gpz 500s neće da upali,samo se čuje skljocanje,neće da vergla nista.Punio sam akumulator ali opet isto,zna li neko sta bi moglo bitii,jer sada nemam s čim odvest ga do majstora. Relej, odgovorio sam ti u drugoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...