Jump to content

Moto Zajednica

Popravka Goretex jakne

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 294 postova
  • Lokacija: Београд
  • Motocikl: R 1200 GS Rallye

Ја сам проблем са рајсфершлусом на Хит-аир јакни решио у позамантерији Марселин у Захумској 65, Звездара, испод Вуковог споменика. Мислио сам да треба да се мења цео, међутим, човек ми је заменио само клизни механизам што отвара и затвара рајфершлус за минут-два што ме је коштало нешто ситно, не сећам се, 150-200 динара.

 

А ако ипак мора цео да се мења можеш код било ког шнајдера, то им није никакав посао. Поздрав.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Danas sam bio u Pozamanteriji Marselin kod Velibora, veoma ljubazan i uslužan čovek, hoće prvenstveno da pomogne a ne samo da uzme pare. Preporučio bih svakome ko ima potrebu da popravi rajfešlus, na bilo čemu, da ode kod njega. Ako je moguća popravka istog, biće urađena na licu mesta, ako ne - bićete posavetovani šta dalje.

Nažalost kod mene je bio ovaj drugi slučaj, u svojevremeno 400 EUR plaćenu jaknu ugrađen je najjeftiniji kineski rajfešlus, koji se s obzirom na kvalitet dobro i držao. Što reče Velja "morali su da joj ugrade neku slabu tačku, da bi kupio drugu jaknu za par godina".

gallery_12186_1330_48735.jpg

Reče da može da mi poravi rajfešlus ali da je stanje zubaca loše i da bi ga bolje bilo zameniti s obzirom da je dosta lošeg kvaliteta. Čim sam rekao da hoću da uzmem kvalitetniji rajfešlus čovek u sekundi donese par komada i izbor je pao na crni kao na Alfa jaknama, cena 300din. Najbolje je što ga je odmah prilagodio da po dužini bude isti kao i ovaj na mojoj jakni. Kaže da ne valja da bude ni zubac duži, jer ga onda šnajderi saviju prilikom zašivanja, što opet dovodi do otežanog zakopčavanja.

gallery_12186_1330_29020.jpg

Tačno kako sam i pretpostavio - moraću da nađem kvalitetnog šnajdera koji to može da izvede, pošto problem nije baš tako jednostavan i ne može ga uraditi svaki priučeni "majstor". Naime u pitanju je troslojna jakna, gornji sloj (hardshell) pa ispod goretex membrana pa preko nje postava (softshell) sve sastavljano u preklopima, sloj preko sloja. Mašinom ne može samo da se prođe ili proštepa kroz sva tri sloja nego mora dosta da se odšije da bi se mašinom moglo prići gornjem sloju. Uglavnom Veljina preporuka je da nađem dobrog krojača ili da kupim novu jaknu jer će budževine biti kratkog veka. Šnajderku na njegovu preporuku danas nisam uspeo da nađem, veorvatno zbog praznika, ali se nadam da će od nedelje biti u radnji. Kad završim javljam detalje, za slučaj da neko bude imao sličnih problema.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2234 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

A sta mislis o sledecoj ideji: ovaj levi osteceni deo se pazljivo isece duz samih zubaca, pa na ovaj preostali deo platna od rajfeslusa se pazljivo zasije nova traka sa zupcima rajfeslusa. Tih 3-4-5 mm koliko bi ostalo po mojoj proceni bi trebalo da bude dovoljno da moze da se zasije. Ako se lepo uradi, bice skoro nevidljivo, a ne diras u samu strukturu slojeva jakne

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

LuckyVladano, hvala na interesantnom predlogu, ako bi taj potez mogla da izvede moja krojačica, to bi bila pobeda! Ako se udostoji da me primi sutra, obavezno ću da pitam za ovu opciju, jer mi se čini da će rašivanje strukture jakne biti nemoguća misija - u ovim našim uslovima.

 

Znam provereno da se "preko" takve popravke / prepravke rade ali su u pitanju ljudi koji su se specijalizovali za to. Pošalješ im jaknu i za max. 10-ak dana ti je vrate, čak i ako je hardshell uništen (čitaj pocepan), menjaju komad koji je oštećen, a po potrebi rade i krpljenje goretex membrane ako je oštećena i za svoj rad daju garanciju. U našoj majčici Srbiji se to na žalost ne isplati (slanje u inostranstvo na popravku) tako da sam odmah isključio tu opciju. Pokušavao sam da dođem do firme u Rumuniji koja je radila (tako sam barem načuo ali nisam siguran da još uvek radi niti imam neke druge podatke) tekstilnu odeću za Dainese, te da je tamo odnesem na popravak ali ništa od toga.

Nadam se da ću sutra moći da dođem do gospođe, pa ću se posavetovati šta mi je za činiti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Evo da zaključim, u utorak 5.01.2016 sam podigao jaknu, a rezultati veštog majstorskog rada su predstavljeni na fotografijama ispod

gallery_12186_1330_80791.jpg

 

gallery_12186_1330_70313.jpg

 

Na moje zadovoljstvo sve je urađeno vrlo predantno, nema nikakvih savijanja ili neravnomernog zašivanja i ne poznaje se da je rajfešlus zamenjen. Šnajderka mi je rekla da je gađala u rupe od prethodnog štepa. Inače LuckyVladano pitao sam za mogućnost da se izvede na način kako si predložio ali je šnajderka odbila i rekla da je to "krparenje" i da ne želi tako da radi. Operacija ubacivanja novog rajfešlusa plaćena 1000 din. Ukupni troškovi su tako 1300 din. Ostaje da vidim kako će se pokazati u eksploataciji :)

Za referencu, ovo je uradila gospođa Stojna vlasnica šnajderskog salona "Charlie Fashion", sa njenom dozvolom dajem telefon ako nekome zatreba 0600212496.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja