sasa umag 11 Napisano Mart 15, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan jako puno ljudi kupi motor,sjedne na njega i misli da je sa tim prica zavrsena.Ali nije tako... Ako se to napravi kako treba ,voznja je sasvim drugacija Zamolio bih nekoga tko ima volje i znanja da u ovoj temi detaljno napise kako podesiti ovjes u odnosu na nacin voznje,tezinu,cestu... Takodjer,ako ste to sami to vec radili da podijelite iskustva sa drugima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan http://www.teknikracing.com/s.nl/sc.7/category.29789/.f Cini se jako koristan link na temu vesanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 15, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uh, to je igra bez granica. Jedna stvar je definitivna, a to je da prosjecan vozac ne treb nista da dira vec da ostavi na fabricki podeseno jer taj setup je prilagodjen apsolutno najsirem krugu korisnika, a tu se izdvajaju jedino trkaci. U knjizi Twist of the wrist se kaze da je prvo vazno ovladati tehnikama na svom motorciklu i fabrickim setupom i upoznati detaljno ponasanje motorcikla i usled mnogo vjezbe i testiranja ce se javiti odredjeni limiti motora i upravo to je trenutak kada treba dirati oslanjanje. Jako je komplikovano jer je sve to kombinacija obicno 5-6 parametara. To je alat sa kojim mozete napraviti odlicne rezultate, ali i u 90% slucajeva napraviti pogresnu stvar. Dakle, prvo tehnike na fabrickom setup-u i tek poslije mnooogo vjezbe dolaze osjecaji za limit i neke nove zahtjeve za sistem oslanjanja, do tada je svako diranje potpuno besmisleno i potpuno bespotrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uh, to je igra bez granica. Jedna stvar je definitivna, a to je da prosjecan vozac ne treb nista da dira vec da ostavi na fabricki podeseno jer taj setup je prilagodjen apsolutno najsirem krugu korisnika, a tu se izdvajaju jedino trkaci. U knjizi Twist of the wrist se kaze da je prvo vazno ovladati tehnikama na svom motorciklu i fabrickim setupom i upoznati detaljno ponasanje motorcikla i usled mnogo vjezbe i testiranja ce se javiti odredjeni limiti motora i upravo to je trenutak kada treba dirati oslanjanje. Jako je komplikovano jer je sve to kombinacija obicno 5-6 parametara. To je alat sa kojim mozete napraviti odlicne rezultate, ali i u 90% slucajeva napraviti pogresnu stvar. Dakle, prvo tehnike na fabrickom setup-u i tek poslije mnooogo vjezbe dolaze osjecaji za limit i neke nove zahtjeve za sistem oslanjanja, do tada je svako diranje potpuno besmisleno i potpuno bespotrebno. to je kada su u pitanju R motori....a sta je sa ovim nasim kravama? I Strom i BMW mi imaju podesavanje opterecenja, krutoce... Mikka je resio problem....kupio 1200GS 2008, koji ima ESA (eletronic suspension adjustment), ali sta mi Nemanjići sa modelima 2007. da radimo? :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 15, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa isto Uzmes i vozis , vozis, mnogo vozis, pratis ponasanje prednjeg i zadnjeg kraja i generalnog balansa motora. Kada to saznas i ako mozda imas nekih zamjerki, pogledas po kojim parametrima imas podesavanje (na tim motorima imas obicno samo podesavanje predopterecenja zadnjeg mnoshock amortizera - tj. jedan parametar) i sta to podesavanje radi ii podesis malo u jednom smjeru tvrdoce i opet vozis, pratis, pa jos podesis pa opet vozios, bla bla bla... Mislim da vama sve ovo ne treba (pogotovu na BMW-ovim sistem oslanjanja koji je potpuno otporan na sva podesavanja ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 16, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a neki ovi fazoni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Mart 16, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan A neee !!! narucio bez ESA ! koji ce mi k... nasrafim na hard i trpam !!! ;D ;D ;D ne znam kako drugi, ali meni na GS-u odgovara kad je do kraja na hard, super prijanja, u krivini ko ' po sinama, nema bezanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Mart 16, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A neee !!! narucio bez ESA ! koji ce mi k... nasrafim na hard i trpam !!! ;D ;D ;D ne znam kako drugi, ali meni na GS-u odgovara kad je do kraja na hard, super prijanja, u krivini ko ' po sinama, nema bezanja... Kako, kako ?? ;D... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 16, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan a neki ovi fazoni... To je vec nesto drugo A neee !!! narucio bez ESA ! koji ce mi k... nasrafim na hard i trpam !!! ;D ;D ;D ne znam kako drugi, ali meni na GS-u odgovara kad je do kraja na hard, super prijanja, u krivini ko ' po sinama, nema bezanja... Jesi li ti uopste probao neki drugi setup Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 16, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem sa Evilom. Naviknite se na cud svog motocikla. Ako pak nesto hocete da menjate onda morate da znate TACNO sta vam smeta (npr "mesi" na izlazku iz krivine pod punim gasom, zanosi se pri naglom kocenju, itd,itd) i tek onda mozete znati sta i kako treba podesavati. Nasumicnim menjanjem da bi videli 'oce l' bit' tako bolje, samo ce te pogorsati stvari. I pre nego sto ista pocnete da menjate, zapamtite (ili jos bolje zapisite) pocetno stanje. Cesto se ispostavi da je ono najbolje! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Mart 17, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan a neki ovi fazoni... To je vec nesto drugo A neee !!! narucio bez ESA ! koji ce mi k... nasrafim na hard i trpam !!! ;D ;D ;D ne znam kako drugi, ali meni na GS-u odgovara kad je do kraja na hard, super prijanja, u krivini ko ' po sinama, nema bezanja... Jesi li ti uopste probao neki drugi setup Ooooo da ! mnogo puta ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 17, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nesto podesavao sam pa probam i dosao sam do nekog optimuma. Medjutim, za R vozace Neso Lazarevic iz Kragujevca je doktor za ogibljenje, a radi i za trkacke timove! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...