Jump to content

Moto Zajednica

pitanje za iskusne

Recommended Posts

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp

Pozdrav svima, skoro sam polozio za A kategoriju, gledam motore i sto vise gledam ne znam sta da kupim, prvenstveno sam bio za copere ali su mi rekli da ce mi biti mali, posto sam gabaritan,  bivsi kosarkas(zena me zeza propali), sa dimenzijama 195 ccm i 115 kg, budzet mi je 1000 evra, ako imate neki predlog, hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ovo ti moze pomoci u odabiru http://cycle-ergo.com/

A i ja mislim da bi ti enduro legao...coper za 1000e tesko, a da nije made in PRC...DR big cini mi se kao dobar izbor a i manje vise ti je u budzetu...

kakva mu je potrosnja, ja motor uzimam za svaki dan za poso kad je lepo vreme.

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Pa gle pocinje se za svaki dan od kuce do posla, pa onda vikendi solo ul u dvoje i to onda bude 7 dana na 2 tocka....E sad ti sa 195/115 + suvozac po meni ispod 500cc je mucenje i tebe i masine...Al nije da ne moze....

Potrosnja, nije lak odgovor, zato sto ti imas 195cm/115kg i moj motor bi trosio sigurno vise kad ga ti vozis sa istim stilom voznje...Mada veca kubikaza ti vise osigurava konstantnu potrosnju... poenta je da tebi i suvozacu bi bila manje vise slicna potrosnja na necemu od 600cc i dr od 800cc al bi lakse i lepse vozio 800cc

Pogledaj i KLE ako bi manju kubikazu

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Maksi skuter Burgman 400 ili Atlantik 500 bi ti zavrsavao posao za svaki dan po gradu, naravno ako ti se svidjaju ti motori. Mozda malo preko 1000 e ali je tu uglavnom.  Od vecih endura mozes naci i S.Teneru oko tvog buzdeta a mislim da je bolji izbor od Biga.  

• Podržavam 1

znam da su maxi skuteri dobri, ali ja sam vezan za menjac, od desete godine sam vozio caletov apn6, i sad ponekad odem snjim na poso, a na pecanje celo leto, dok mi zena nije rekla da ne moze vise da me gleda na njemu smesan sam joj, kle 500 mi se svidja ali je mrsava ponuda pratim ih vec mesec dana. I od svih mi je najlepsi, znam da je transalp bolji ali onaj prednji far mi je mnogo ruzan. Jedan lik mi je naso hondicu cm 125 kao nova je, 97 godiste, covek mi uz nju daje i kompletnu rezervnu masinu da imam za delove. Sve to za 900 evra, pa se mislim kad sam mogo apn da teram sto ne bih i nju, pazljiv sam vozac, ali nekako imam strah od velikih kubikaza, mogu da vozim ali nekako nisam skroz opusten. hvala svima na savetima.

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

ta honda je super motorce ! meni je prelepa,al ako ces sam voziti,ako ces sa suprugom da se vozas onda minimum 500ccm..

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Naravno da moze 125cc ali...neke stvari covek mora sam da nauci....

Elem ako kazes da si pazljiv vozac onda nema porebe da se bojis velikih kubikaza..."Veliki" motor mozes da vozis polako , "mali" ne mozes brzo :D

Mislim da to sno nisi opusten nema veze sa kubikazom nego sa iskustvom ... samo polako i opusteno a vec si "pazljiv"

Ja mogu samo da napisem da ja ne bih uzimao tu 125-cu jurio bih i cekao KLE ili nesto slicno...ali kazem Ja...zato sam i napisao na pocetku covek mora sam da nauci...

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere 750

Iako nije pocetnicki meni je transalp motor s kojim sam prvim presao preko 10000 km. E vec posle te kilometraze je postao slabasan. Strasan motor i svakom bih ga preporucio, odlican pocetnciki motor, jedino ne prasta spustanje u nizu i agresivno kocenje zadnjom ali navikne se covek. Vozio i GPZ i KLE, dr nisam ali  jesam XT, jedino mali Dr 650, neke razne zujke probao, malo copera, ali ne bih menjao endura za svaki dan i za put i za van puta i za grad-za sve, ni za sta drugo! :)

Tako da posle Transalpa jedini logican odgovor je bila Super Tenera, koja se jos bolje vozi od TA ali je losija na off-u zbog tezine i visine. I mislim da je smesno porediti Teneru za DR ili Kle i XT i slicno. A ni Transalp nije za poredje s njima, meni je to ipak klasa iznad. Ali ne kazem da su to losi motori, odlicni enduro koje bi isto vozio.

Hocu da kazem da ako si normalan u glavi, to nije nesto mnogo snazno niti puno kubika, samo treba znati kako rukovati s njima, snaga tenere u niskim obrtajima me je dosta puta spasila udesa. A 125 bi te jako brzo zasitio i samo bi gledao kako da ga pojacas ili stavis 250 masinu itd...

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600

transalp je bas agresivan motor

meni je prvi motor prilicno agresivniji od transalpa i nemam problema... samokontrolaaa :D

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Odes i probas. Najbolje ces osetiti kako ti lezi motor. Ali ako si dosad vozio APN bez problema..nemoj puno da se brines :)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Tako da posle Transalpa jedini logican odgovor je bila Super Tenera, koja se jos bolje vozi od TA ali je losija na off-u zbog tezine i visine. I mislim da je smesno porediti Teneru za DR ili Kle i XT i slicno. A ni Transalp nije za poredje s njima, meni je to ipak klasa iznad. Ali ne kazem da su to losi motori, odlicni enduro koje bi isto vozio.

Hocu da kazem da ako si normalan u glavi, to nije nesto mnogo snazno niti puno kubika, samo treba znati kako rukovati s njima, snaga tenere u niskim obrtajima me je dosta puta spasila udesa. A 125 bi te jako brzo zasitio i samo bi gledao kako da ga pojacas ili stavis 250 masinu itd...

Sa svim se slažem sem sa boldovanim :tras2:  Transalp je odličan motor ali broj manji od Super Tenere i Afrike twin, i na offu znatno slabiji nego ova dva (mada znam ljude koji su transalpe terali ko bog đavola al to je do njih ne do motora :D )

Sa tom visinom i tim budžetom i moj glas bi  išao za Super Teneru (naravno  voziš ti nju a  ne ona tebe). Da li bi bilo  lepo da  kreneš sa manjim motorom - bi, da li mora -- ne mora (i  meni je ST prvi motor i jedna  od  njenih prednosti je što ti neće dosaditi i što će uvek moći više nego što ti možeš :D )

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Za tvoju visinu i težinu Transalp, Afrika ili Super Tenera.

Sa Transalpom sam prevezao oko 55.000 km i mogu da kažem samo pohvale za taj motor.

Afriku (RD 04) probao sam na kratko, ali mi nije odgovarala po ergonomiji.

Na Super Teneri imam par stotina kilometara i motor me oduševio. Doduše malo mu je "jača" potrošnja u odnosu na Transalpa i malo je "teži" za krivine.

Moj glas (pre svega zbog tvog neiskustva) ide za Transalp. Jednocilindraše bih zaobišao, ti su motori više orijentisani za teren i za kraće vožnje.

• Podržavam 1

hvala svima na pomoci, slucajno mi je naletela jedna yamaha ybr, od druga koji je ne vozi ima veci motor, meni je za sada ok, pa i kasnije ako bi da je menjam lako mogu da je prodam i da doplatim za nesto vece.

• Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: KLR 650

Ти толики на YBR? Мислим да колена нећеш моћи да исправиш. Дај неку фотографију што пре кад седнеш на њу, да видимо. И ја пратим понуде, а идентични смо по габаритима и буџету. Једино што нисам пропали кошаркаш, али нешто друго пропали јесам :)

Нека је са срећом!

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

nisam se jos slikao, ali meni odgovara poslacu ti.

Ako tebi odgovara, ne slusaj nikoga dalje i uzivaj. :takoje:

• Podržavam 1

Bas me briga sta ce drugi da misle, meni lepo stoji, ja znam sta bi meni najbolje odgovaralo neka afrika, transalp, ali nisam u stanju da uzimam takve motore ni da odrzavam, imam dva auta, malo dete, znamo na jugu kakve su plate. Tako da mi je yamahica odlicna, novija je, lepo izgleda, jeftino odrzavanje, tako da mi bolje ne treba.

• Podržavam 2

• U prolazu, 17 postova

ako imate neki predlog, hvala unapred.

Bas me briga sta ce drugi da misle

Чисто да приметим благи оксиморон

Мене лично нпр. јако занима како ћеш се осећати на том моторчићу у свакодневном коришћењу и (још битније) како ћеш се осећати кад сиђеш са њега. Мада кратке градске релације нису неко мерило. Тренутно сам на АТХ, враћам се у форму полако, а знам да оволики на њему нисам нека "слика и прилика" и делим твој став да ме брига шта ко мисли како изгледам. Али у експлоатацији - то није то.

Иначе, пробао сам Keeway Speed, који је копија твог моторчића и баш ми је мали. Мислим - терам ја њега, али шалтање, мотање, колена... мука жива. Сад сам погледао огласе за YBR по први пут и не могу да верујем да иду малтене по истој цени као и Кинези, који су на све то још и старији од њих. Власници тих Спидова су изгледа одлепили потпуно. Зато сам и гледао скоро искључиво ендураше у оквиру тог буџета, па макар и цваје, TDR и сл.

Ајд' пиши ми о утисцима, макар и приватном поруком. Унапред хвала и жив био!

Pa razlike izmedju speed a i ybr ima, najvise u izradi, ja sam isto bio probao jednom keeway cena je bila oko 400 evra, nije mi se dopao, jamaha mi je mnogo bolja i pouzdanija, u srazmeri mi je negde sa mz-om, ja sam je platio 850 evra i bas je ocuvana, tdr jeste veci,brzi, ali trosi kao motor od 1000 kubika, i zvuk mu je ko masinica za sisanje. Ako planiras mnogo da putujes uzmi nesto jace  i vece, ja sam bio zaludjen za kle 500, dva komada sam gledao, ali su imali dosta ulaganja u njih. 

Vozis atx, ja sam do skora apn 6, imam ga jos i idem snjim na pecanje, nekad i po 30 km i jednom smeru pa se nisam zalio, a tomos i yamaha su nebo i zemlja, bas sam se dans vozio malo sa zenom ona je bila odusevljena, prosek oko 70 kmh, i uzivancija, napravili smo oko 40 km i nikakve probleme nisam imao. Malo ih je i ako je uzmes ako ti ne odgovara u sta sumnjam, lako ces je prodati za iste pare.

• Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova

KLE, нажалост, нема у том буџетском оквиру. И мени је он био први избор. Немам намеру да прелазим много км, па ми потрошња код двотакних није толики проблем. Више мислим на регистрацију. Ипак, неки NX125, 250 би чучнуо, али их нема много.

У сваком случају нека је теби са срећом. И хвала на одговорима

:yamaha:

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Keeway Exceed 200 ccm

Ima nas puno i na metar i na kilo ! Kad vetar udje u usi ne vaze nikakvi limiti. Ja jasem Exceed 200 sto je za moje potrebe, i godine, (70), sasvim dovoljno, a za zainteresovane dvometrase imam resenje jer se moj prijatelj sprema da otudji Kawu KLR 650 sto je opcija par-exelans obzirom na stanje

motora, a i cena se vrti oko hiljadarke.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja