Pablo 1741 Napisano Jul 20, 2015 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan od 12 do 18h I serija termina - 12.08-13.8-14.08 II serija termina - 19.08-20.8.-21.08. Cena vožnje u jednom terminu - 3800 din Broj ulazaka na stazu i pojedinačno vreme vožnje – neograničeni Centar NAVAK u saradnji sa moto zajednicom BJBikers od ove godine počinje novu akciju koja će, nadamo se, postati tradicionalna u toku letnjeg perioda. Tokom centralne dve nedelje avgusta, od srede do petka, u periodu od 12 do 18 časova organizuju se Moto Open Days, otvoreni dani za motocikliste. Ako ste propustili uobičajene Track Day termine ili samo tražite jeftiniji način da osetite pistu pod točkovima evo prilike. Za razliku od Track Day termina kada je ceo centar NAVAK u funkciji motociklista od organizacije stintova, ograničenja broja vozača na stazi do merenja vremena Moto Open Day termini predstavljaju nešto sasvim drugo – mnogo jednostavnije i pristupačnije. Dakle, Track Day nastavlja da živi jednom mesečno tokom sezone od aprila do septembra, a Open Days se organizuju samo tokom avgusta. Šta je tačno Open Day? Reč je o potpuno otvorenoj stazi bez ikakve dodatne organizacije. Dakle, nema stintova i grupa, nema merenja vremena, broj redara na stazi je smanjen, nema ograničenja broja motocikala na stazi, ni dežurne hitne pomoći. Kao što i ime kaže - staze je tih dana otvorena i neogranicena uobicajenim pravilima Track Day termina osim onim koja se odnose na stil voznje i zastitnu opremu kako bi se ocuvala bezbednost ucesnika. Koja je razlika u odnosu na Track Day? Prednosti - Nema stintova i ograničenja broja motocikala tako da će svako imati maksimalno moguće vreme na stazi, voziće onoliko koliko fizički može da izdrži i ući na stazu onoliko puta koliko želi. - Za cenu koja je drastično niža nego na Track Day terminu vozi se ceo dan - Fleksibilnost je mnogo veća jer se vožnja uplaćuje unapred, ali se može se voziti bilo kog od ponuđenih dana bez dodatne najave. Dovoljno je samo da se dođe u bilo kom terminu. Pri tom, u slučaju da vozač odustane od vožnje novac će biti vraćen (vaše ime će biti na spisku za ulazak tek kada dobijete potvrdu na mejl da je uplata legla) Mane - Suštinska mana je što je u slučaju pada potrebno je sačekati ekipu hitne pomoći koja stiže iz Pećinaca i za to vreme staza će biti zatvorena za vožnje pa se od učesnika očekuje da budu dodatno oprezni u odnosu na vožnju tokom Track Day termina - Zbog manjeg broja redara i nepostojanja ograničenja broja vozača moguće je da će biti gužva i da će staza biti prljavija - Ulazak kombija, prikolica i drugih vozila za postavljanje šatora biće omogućen samo tokom termina a ne pre i posle vožnje. Ulazak je omogućen isključivo od 12.00 do 13.00 i od 17.00 do 18.00 (između ta dva termina ulazak će biti omogućen isključivo motociklima i pešacima). Drugim rečima, oni koji žele da postavljaju šatore imaće dovoljno vremena ali će im to uticati na ukupno vreme vožnje. - Nema merenja vremena Evo još jednom glavnih razlika između Track Day i Open Day termina: * Ulazak kombija, prikolica i drugih vozila za postavljanje šatora biće omogućen isključivo na početku termina od 12.00 do 13.00 i od 17.00 do 18.00 (između ta dva termina ulazak će biti omogućen isključivo motociklima i pešacima) Kako da se prijavim? Prijave i uplate organizujemo mi (BJBikers), a evo i linka za prijavu koju treba da popunite da biste se prijavili: http://motosport.bjbikers.com/prijava-za-navak-open-days/ Evo i detaljnog opisa procesa prijavlijivanja: 1. Popunite prijavu 2. Obavite uplatu jednog ili više termina za vožnju 3. Sačekajte potvrdu na e-mail o pristigloj uplati 4. Posle potvrde možete da se pojavite u centru NAVAK u bilo kom od ponuđenih datuma 5. Ukoliko ne iskoristite svoju vožnju novac će vam biti vraćen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Jul 20, 2015 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chicha 84 Napisano Jul 20, 2015 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX S1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kosta86 122 Napisano Jul 20, 2015 Svrati ponekad, 224 postova Motocikl: YZF R6 Prijavi odgovor kao problematičan super :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unis 3 Napisano Jul 20, 2015 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac Motocikl: V Strom, BMW R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan extra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13548 Napisano Jul 20, 2015 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Do kada moze da se prijavi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Jul 20, 2015 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Do kada moze da se prijavi? Tehnički do pretposlednjeg dana zato što mi uveče dobijamo informaciju iz banke o uplatama tog dana i rano ujutro ćemo slati potvrde o uplati i spisak prijava NAVAK-u. Od kad dobijete potvrdu od nas da ste uplatili, što znači da je i NAVAK dobio od nas vašu prijavu, vi možete da idete na stazu i vozite. Ali, zbog toga što vam garantujemo vraćanje novca ukoliko se ne pojavite na stazi u toku tih dana, najbolje je da uplatite novac pre prvog dana (12. Avgust 2015) i tako osigurate mesto. Ukoliko se organizujete da odete i vozite se - super. A ukoliko ne postignete da odete u toku tih ponuđenih dana, vratićemo vam novac i nema nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13548 Napisano Jul 20, 2015 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super hvala ti na odgovoru. Na odmoru sam trenutno pa sam zato pitao. Imam jos par nedoumica, ukiliko na primer uplatim 3x3800 i recimo zbog posla uspem da odem samo jednom da li onda vracate za ta dva puta ili na primer mogu uplatu da iskoristim za TD 30.08.2015.? Ili se desi cudo i poklopi se da mogu i cetvrti put da odem jel mogu da doplatim onda ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scaffold 684 Napisano Jul 20, 2015 Zainteresovan, 804 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo je sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gligoric 17 Napisano Jul 20, 2015 U prolazu, 26 postova Motocikl: Honda CBR1000RR SP Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,vidimo se !Dajte link za uplate da ne okasnim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Michanga 55 Napisano Jul 21, 2015 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, Suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno, ja taman ceo avgust...pa i septembar u Beogradu imam jedno pitanje....dal postoji opcija da se transponder iznajmi, i koja je cena ako postoji? Unapred hvala za odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Jul 21, 2015 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Super hvala ti na odgovoru. Na odmoru sam trenutno pa sam zato pitao. Imam jos par nedoumica, ukiliko na primer uplatim 3x3800 i recimo zbog posla uspem da odem samo jednom da li onda vracate za ta dva puta ili na primer mogu uplatu da iskoristim za TD 30.08.2015.? Ili se desi cudo i poklopi se da mogu i cetvrti put da odem jel mogu da doplatim onda ili ne? Svakako je moguće vraćanje dela uplaćenih para za dane koji nisu iskorišteni, a mislim da će biti moguće i da neiskorišten novac iskoristite za TD 30. Avgusta, ali ipak to moram da proverim sa knjigovođom. U svakom slučaju je prijavljivanje i organizacija uplata na našoj BJBikers strani, pa ćemo se lako dogovoriti oko svega. Nezgodne su situacije za TD kada postoji rok do kad je moguće otkazati, dok za Open Day toga nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Jul 21, 2015 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan imam jedno pitanje....dal postoji opcija da se transponder iznajmi, i koja je cena ako postoji? Unapred hvala za odgovor To nije moguće u sklopu Open Days događaja jer na terenu neće biti uređaja za merenje vremena ni ekipe koja to radi. Ali, krajem Avgusta će naredni Track Day kada će normalno biti merenja vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13548 Napisano Jul 21, 2015 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pablo hvala najlepse na odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bumerang 014 57 Napisano Jul 21, 2015 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW S1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam video novine na Navak stazi.Svidja mi se super ideja .Vidimo se na voznjama.Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 21, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ovde bi mogao i ja mozda da ucestvujem Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 22, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sve nesto razmisljam i poceo sam da se radujem unapred da bi mogao da provozam par krugova po stazi ali nekako mi par stvari bode oci i ne da mi mira. Gledam onu tabelu sa plus i minusima i nikako mi ti minusi se ne poklapaju. Nekako mi je kontra logicno da sa jedne strane bude veca guzva, slabija organizacija, manje redara - sto stoji kao povecan faktor rizika jer zato i stoji medju minusima. A sa druge strane smanjene mere pomoci u slucaju da se nesto desi. Ako razmislim dalje, onda nije mi logicno uopste da ucestvujem jer onda svesno prihvatam (uvecan) rizik da mi se nesto desi. Samo zato sto je povoljnija ulaznica? Pretpostavljam da je Navak kao domacin i Pablo kao organizator o tome razmislio i voleo bih da cujem obrazlozenje da li je stvarno kao sto sam gore napisao ili sam neke stvari prevideo. Zaista bi mi bilo drago da ucestvujem jedan ili mozda cak i dva dana ali nikako po svaku cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelena599 419 Napisano Jul 23, 2015 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Savan, možda bi bila veća gužva da nisu radni dani u pitanju. Ovako, ako se skupi 30 ljudi dnevno, skidam kapu. Meni, na žalost, radni dani nikako ne odgovaraju, možda bih nekom teškom gimnastikom izvela 2/6, ali je odlično ako ovakvi događaji postanu trend pa čovek može da ih uplanira u svoj godišnji odmor. U svakom slučaju, pozdravljam ideju! Stvari sa NAVAK-om svake godine bivaju sve bolje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 23, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam bio ni na track Day ni na open Day. U svakom slučaju isto kao i ti pozdravljam ideju i raduje me što ću imati priliku da se provozam na navaku. Jedino sto ne bih voleo je da se guram na stazi iako ti to ne predviđas ali svakako se ostavlja otvorena mogućnost tome i kakav sam srećnik baš tog momenta će pola srbije odlučiti da dodje da provoza svoje bajkove na navaku. Ja bih radje doplatio ali da se ograniči broj učesnika na neki normalan prihvatljiv broj za koji se garantuje bezbedno učešće. Isto za redare, kad je track Day dolaze verovatno iskusni ljudi kojima skoro pa i nisu potrebni ti redari, dok meni kao početniku su itekako potrebni. Mislim da je poenta jasna ali ukratko još jednom, kako da sebe uverim da se neću izlagati većem riziku u odnosu na td (sto smo kao odredili kao referencu za bezbedno ucesce?)i ako se ipak nešto desi pored svih mera da će biti adekvatno pružena pomoć. Poz. Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Jul 23, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Lepo. Ne dođeš na te otvorene dane nego sačekaš Track Day i mirna Bačka. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Jul 23, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Apropo redara, pa biće siguran sam i sad iskusnih ljudi koji će biti radi da pomognu. možda se i organizujemo malo da to ne liči baš na divlji zapad. Ja nikad nisam bio na TD pa nemam tih dilema kao ti. Ako ništa, dođi na satu i vozi lagano. Čisto da vidiš atmosferu, osetš vožnju na stazi, upoznaš ljude i sl. Previše si se zabrinuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Jul 23, 2015 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan kad je track Day dolaze verovatno iskusni ljudi kojima skoro pa i nisu potrebni ti redari, dok meni kao početniku su itekako potrebni... kako da sebe uverim da se neću izlagati većem riziku u odnosu na td... ako se ipak nešto desi pored svih mera da će biti adekvatno pružena pomoć... Voziš sport bike od 150 ks ali si potpuni početnik? Ko će nama da garantuje bezbednost i adekvatno pruženu pomoć ako se odlučiš da provozaš po Beogradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Jul 23, 2015 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Razumem zabrinutost, ali kao što je Jelena rekla, ne verujem da će tih dana biti neka prevelika gužva jer su ipak radni dani u pitanju. Takođe, na Track Day događaje dolazi poprilično standardna ekipa ljudi koji su već navikli na pravila i pristojno se ponašaju na stazi, tako da pretpostavljam da će ti ljudi ili makar deo tih ljudi doći i na Open Day. Mislim da će svakako redari na početku dana održati brifing za sve učesnike i tako definisati neka osnovna pravila ponašanja. Što se bezbednosti tiče, postoji hitna pomoć u selu i pošto je radni dan, trebalo bi da prilično brzo mogu doći. Evo i linka za formular za prijavu: http://motosport.bjbikers.com/prijava-za-navak-open-days/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13548 Napisano Jul 23, 2015 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Savane nema razloga za brigu staza je dugacka oko 3km i uvek mizes da nadjes mesto u tih 3km da budes sam na stazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FritzTheCat 42 Napisano Jul 23, 2015 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Ozbiljan pozitivni pomak u odnosu na prethodne godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...