BojanPT 0 Napisano Jul 14, 2015 U prolazu, 0 postova Lokacija: Petrovac Motocikl: Yamaha xs400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari od skoro sam postao vlasnik Yamahe xs400,ali sa njom sam nasledio i jedan problem.Naime pomenuti motor ne puni akumulator kada upalim svetla(napon padne ispod (12v).Proverio sam sve alternator,legrer,ali i dalje ista prica.Kada ugasim svetla puni ko lud.(14.2V). Molim Vas za pomoc,ukoliko ne neko imao slicnih problema. Veliko hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 9248 Napisano Jul 14, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3257 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15013 Napisano Jul 14, 2015 Cool tip, 3155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Dobri nas Rajko-Joskin regler-end. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 14, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se to dešava samo dok motor radi na leru ili i kad malo dodaš gas? Normalno je da napon na leru opadne kad upališ svetla (mada ne bi trebalo ispod 13 V), ali bi već na oko 2000 obrtaja morao da podigne napon na gornju vrednost ( oko 14,5 V , negde manje-negde više, ali ne ispod 14 i ne preko 15 V). Proveri da ti možda nije neka žica u spoju pa da ti negde vuče struju kad upališ svetla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jul 14, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam xs 250 u sustini su isti motori samo je kubikaza razlicita.Na ovim modelima je regler specifican ali se retko desava da strada.Prvo proveri u kakvom ti je stanju akumulator,mora imati bar 12.3v u stanju mirovanja,sve ispod ne valja.Otkaci klemu i proveri napon akumulatora.Alternator na tim modelima nije sa stalnim magnetima vec sa el. magnetima tako da i oni odvlace struju a ako je los aku ne moze da proizvede dovoljno struje za svetla punjenje aku i pobudne namotaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...